HEJ DÅ!!

Hej!

Tro inte att jag glömde att jag skulle säga hej då! ;o)
Det har bara varit fullt upp hela dagen och egentligen borde jag inte sitta här nu heller.

Idag när jag gick upp tyckte jag det skulle bli riktigt kul att jobba. Dock blev första kunden en otrevlig typ och tillsammans med massa småsaker som gick fel så blev jag på lite dåligt humör för en liten stund.
Fick jobba över en stund och sprang mellan olika ställen för att finna nån som kunde växla lite enkronor ;o)

När jag kom hem var jag ensam hemma. Mor och bror fick god mat hos farmor och farfar så jag fick ställa mig och laga mat on my own. Makaroner och bacon, bättre än pannkakor iaf, som både pappa och jag sa! ;o) Annars faller inte makaroner mig i smaken.. Fast idag hade jag bara ätit frukost vid åtta och maten blev inte förrän halv fem, så nog åkte det ner alltid! ;o)

Jag tror jag har packat ner allt jag kan packa idag, vilket betyder alldeles för mycket!! Har säkert glömt nått av det viktiga.. Fast borde jag inte klara mig med en handduk och en bikini? :oP Okej, kanske inte ;o)

Well, jag borde kolla över packningen en gång till, ducha, käka något, slappa en pyttestund framför TV:n innan jag slänger mig i bingen.

Ha det gott nu allesammans!!

Visst ja, jag glömde en viktig detalj.
Sms är helt okej att skicka till mig då jag tar med mig mobilen, och det kostar inget för mig om det är du som skickar. Dock kommer jag kanske inte svara dig, då det kostar för mig att skicka. Är det inget viktigt = inget svar! Men som sagt, jag blir bara glad om du hör av dig :o)
MMS kostar att ta emot så skicka därför INTE mms till mig! ;o)

Får jag tag i någon dator under tiden jag är där, lovar jag att lämna ifrån mig ett livstecken! ;o)

HEJ DÅ!! //Lisa.

23 juni

Mycket riktigt blev det en Nogger Mint för min del. Mums! :o)

Har tittar på tre avsnitt av Beverly Hills nu. Nej, inte ens sommardagar som dessa kan mamma och jag hålla oss borta ifrån det! ;o) Ikväll var det dock några delar som fick dåliga minnen till liv. Det är bara att bita ihop!
Något kul var att det hände ungefär samma sak i dagens avsnitt som det hände i boken jag läste ut. En singel träffar en gift person som har barn. De blir förälskade i varandra och den gifta slits mellan förnuft och känslor. Singeln blir även gravid. Komiskt! ;o)

Imorn är det jobb som gäller och att packa såklart. Kom ingen vart med det idag. Skulle välja lite kläder. Jag tittade på klänningarna jag hade och kom ut ur garderoben med fyra stycken. Man kan ju undra hur länge jag tänker vara borta.. ;o)

Nu är batteriet snart slut i datorn (igen) och jag kanske borde slänga mig i bingen. Jag hinner nog skriva ett "Hej då" imorn.
Tills dess, ha det underbart!! //Lisa

Dagar som dessa..

..trivs jag bäst i sällskapet av en bok.

Idag ringde klockan även att jag inte skulle upp och jobba. Mor och Bror skulle till frissan och jag behövde hämta ut mina linser. Först en stor suck men när jag stog ute på garageuppfarten med cykeln jämte mig var jag pigg och glad över att jag pallrade mig upp ur sängen.

När vi kom hem slängde jag på mig bikinin och la mig på en dyna under plommonträdet för att läsa och samtidigt få lite färg :o) Efter lite mer än en timme satte jag mig dock inne på altanen i skuggan. Boken började jag på igår och idag var de ca 350 sidorna utlästa ;o)
"I denna stilla natt" hette boken och är skriven av Marie Jungstedt. Jag läste första delen "Den du inte ser" i skolan på höstterminen och tyckte det passade bra att läsa nästa del nu. Det är deckare båda två, ett nytt ämne för mig som nästan bara läst tonårsböcker innan. Jag rekomenderar de :o)

Nej, nu väntar disken på mig och sen lovade pappa mig en glass. Hm, Nogger Mint kanske? Det var lääänge sen nu!

Puss hej, leverpastej!! //Lisa.

Mästarn!!

Halloj!!

Som ni säkert redan märkt så har det inte kommit in några bilder här än. Men de finns tryggt (ja, tryggare i alla fall) på min externa hårddisk. Det blev istället en sväng till sjön med pappa och brorsan. Helt underbart väder idag alltså!! Jag njuter till fullo!!
I favoritshortsen och ett rött halterneck linne frös jag inte en sekund, och jag fick inviga mina nya solglasögon på riktigt!! Great!!

Jag var fiskemästarn, eller snarare mörtmästarn, och det är inget som jag är stolt över. Fyra mörtar drog jag upp, en mört drog brorsan upp och ingen gös drog pappa upp ;o)

Ormen jag skymtade sist hade inte lämnat sitt ställe och visade sig idag helt, en stund. En snok. Huuuh!

"Sommar, sommar, sommar.." Brorsan och jag sjunger falskt med i allsång på skansen. Sommarkänslorna är på hög nivå!!

Nu ska jag fixa mig lite kvällsmat och titta på en film. Har ännu inte besämt vilken, men nån av de fyra jag lånade av Becka i alla fall! ;o)

"Sommaren är kort, ljusblåa dagar seglar förbi.." Åh, vilken härlig låt!! (Fast sommaren ska vara låååång)

Ha det gött!! // Lisa.


I'm in love with the sun!

Tjenare, tjenare!!
Hur mås det?

Sitter här på altanen med bubbelvatten i högsta hugg. En rostad macka och kanelknäcke på det också. Inte nyttigt nånstans! ;o)

I morse stekte jag ca en och en halv timme i solen tillsammans med en bra bok. Försöker få en förbränna till Kroatien, men får samtidigt inte ligga för länge nu i början ;o) Låren är röda och fina i alla fall, bara det övergår till brunt sen... ;o)

Tänkte lägga in bilder från både kameran och mobilen och tömma korten så det ryms mycket bilder i Kroatien. Byta ut musiken också, kanske ;o) Så förhoppningsvis så får ni se lite bilder här ikväll om ni tittar in då ;o)

Mycket prat om Kroatien nu känner jag. Men jag har inte riktigt fattat än att det är på lördag (fredag) vi åker. Jag menar, det är ju bara fyra dagar kvar..

Ha det gött!! //Lisa.

Happy Birthday

Tjenare!!

Vilken dag! Vädret är ju helt underbart!! Har dock inte hunnit ta del av det så mycket då jag har jobbat. Det är fortfarande lugnt med folk, lär väl få en chock när jag kommer tillbaka från Kroatien. På tal om det. Daniel ringde nyss om min ledighetsansökan, det var inte en sekund för tidigt. Men jag får nog minsann min ledighet till slut, vad har de för val? ;o) Thihi*

Idag skulle min kära syster fyllt 20 år. Fatta vad stort, 20 år!! Det blev ju tyvärr inte som man tänkt sig. 6 dagar ifrån att fylla 17, ja det var så det blev. Ett stort grattis till dig Hanna vart du än är nånstans. Jag vet att du finns med oss!! Hoppas det finns jordgubbstårta och nötkräm där du är i alla fall ;o)
Blir en sväng till Minneslunden ikväll..

Något glatt är ju att även min goá vän Rebecka fyller 17 år idag! :o) Grattis, grattis!!

Nämen, blev det mulet? Vädret har väl fattat att jag inte jobbar längre!!! ;o)

Dagens middag blir grillad lax och nån "ny" potatis som bakas hel i ugnen med dill och sesamfrön. Mums!!

Daniel ringde nu igen och det är grönt för mig att åka till Kroatien. Tur för han!! ;o)

Have a nice day!! //Lisa.

21 juni

Hej!!

Idag har det varit en riktigt bra dag, men nu sitter jag helt slut och med onda knän och letar förgäves efter ett program av Andra Avenyn. Det är inte själva programmet jag inte hittar, utan vart man hittar alla program som  visats. Hittar bara massa klipp från castingar och så. Help, please?
Anledningen till att jag letar efter programmet är för att en av skådespelarna (ja, jag jobbar inte nu och det är inga små barn som läser min blogg ^^) på ALV har varit med där. Det vill jag inte missa!! ;o)

Har som sagt jobbat idag. Det blir bara roligare och roligare :o) Först blev det dock en liten småsur min när det var superväder när jag jobbar, och regnigt när jag är ledig. MEN sen kom det en störtskur, precis när Madicken och CO skulle visas i Junibacken. De kom därför in till oss i Gammelgården och sjöng, spelade och skådespelade. Då var jag minsann glad :o) Sen väntade ett par sega timmar med alldeles för lite folk, men jag behöver ju inte stressa iaf :o)
När jag slutade kollade jag och Johannes på Allsång. Det var kul! :o) Sen hälsade jag på Ellen innan jag cyklade de långa backarna hem. (De är jobbiga i vilket fall som helst, men tilläggas kan ju att jag hade ont i bena efter att ha jobbat och inte fått mig nått i magen på 8 timmar.)

När jag kom hem blev det potatisgratäng och grillad kyckling till middag. Mums!! Därefter åkte jag, pappa, brorsan och Freddan till odalparkeringen för att övningsköra lite. Jag körde även hem därifrån sen. Det gick helt okej!!

Nu ska jag äta lite och sjunka ner framför TV:n i soffan. Blir jobb imorn med men då får jag sällskap av Ellen första timmen, så hon vet hur hon ska göra när jag är i Kroatien ^^ Hehe.

Hoppas din dag har varit bra!! Och hoppas vi hörs snart, vem du än är som läser :o)
//Lisa.

Söndag..

..nej lördag ;o)

Är helt veckoblind, redan. Det känns verkligen som söndag idag, men det har jag jobbet att skylla på också. För vem jobbar en söndag? JAG!!
Nej, jag klagar inte. Jag trivs jättebra och träffar massa snälla människor :o)

Midsommarhelgen blev lyckad. Massa god mat var det. Har hittat en ny favorittårta. Det var marängbotten (och lock), jordgubbar, grädde, rice crispies, och en ljuvligt god chokladkräm i. Glömde dock receptet men så fort jag får det, bjuder jag de som vill! ;o)
Vi spelade spel, både tvspel, vanligt brädspel och en blanding av båda. Kubb hör också till midsommar så Svenssons hann förlora en runda mellan regnskurarna. Vädret var nog det enda som gick att klaga på denna afton. Somnade sött ca halv ett i Beckas dubbelsäng. Skönt med ännu en lugn midsommar faktiskt :o)

Idag när vi kom hem har jag och mamma nördat framför fyra program av Beverly Hills och sen har vi ätit god ytterfilélåda. En slappardag helt enkelt. Skönt!!

Vet ni?! Om en vecka sitter jag inte i ett kallt land vid namn Sverige. Nej, då sitter (läs ligger och solar) jag i det varma landet Kroatien som har Europas klaraste vatten. Känn på den!! *längtar*

Nu ska jag skapa fler sommarkänslor och titta på Sommarkrysset. En dusch vore också på sin plats innan det är dags att lägga sig, ska ju trots allt jobba imorn. Ska fråga pappa lite snällt om man får röra jordnötsringarna ute i köket eller om de bara ska ligga där! ;o)

Ha det bra!! :o) // Lisa

Midsommarafton!

God morgon! :o)

Idag hade jag chansen på min första sovmorgon, men vaknade piggt redan vid halv åtta. Jag skrev därför upp ungefärligt vad jag har gjort hittills på mitt lov. Kul att gå tillbaka till menar jag, och så vet man vad man har använt sin ledighet till :o) Skissade även upp hur tårtan till Elias ska se ut. Tårtbeställningen jag har pratat om tidigare, remember? Den ser fin ut på pappret och i mitt huvud i alla fall ;o)

Nu är det strax dags för frulle (läs frukost), fixa i ordning mig och vid tolv bär det av med destionation Bäckseda :o) Vi firar midsommar med fam. Bogren som vi alltid har gjort, i alla tider! ;o)

Midsommarafton har det varit mycket styr om. Om jag skulle ha jobbat skulle Bogrens ha kommit hit istället, hade jag kunnat skulle jag varit med och dansat på några ställen. Hade jag inte varit upptagen skulle jag åkt till Västerhult med girlsen. Haha, ja jag har haft många alternativ men håller mig dock till traditionen i år igen :o)

GLAD MIDSOMMAR!! :oD

//Lisa.

Good Morning

Tjena :o)

Ett tag skriver jag ingenting alls, sen får jag för mig att jag gottgöra det genom att skriva massor när jag väl skriver ;o)
Jag har skaffat internetbank-ung så jag skulle kolla summan på kontot och tänkte passa på att lämna ett spår här när datorn ändå är igång. Lönen kom idag :o) Allt försvinner dock i ett fingerknäpp då jag ska betala linserna idag och även behöver solglasögon och mascara innan jag kan åka till Kroatien nästa vecka ;o)

Ledig idag med, men det syns kanske på vädret? :oP

Have a nice day!! //Lisa.

Urk!

Tittar på Generation Fett på trean. Kvinnor som väger över 200 kg och vill väga mer. Vad har hänt med världen?
Usch, säger jag bara! Vidrigt!!

Imorn blir det som sagt optikern igen, 09.30!!
Det blir ingen sovmorgon imorn heller med andra ord ;o) Har inte sovit mycket längre än halv åtta på hela lovet. Tur då att det "bara" har gått en vecka.. ;o)

Försöker hitta inspiration till tårtbeställningen jag fick idag. Blixten McQeen var önskemålet. Det kan sluta lite varstans. Har aldrig gjort någon figurtårta, men nån gång måste ju samtidigt bli den första. Kan ju göra som jag gjorde med Nalle Puh tårtan annars.. Ja, vi får se ;o)
Har ni några förslag får ni gärna komma med det, ju fler, desto bättre :o)

Nu börjar det bli dags att slänga sig i bingen men först vill jag bara säga att jag har världens bästa kompis vid namn Elin Johanesson <3 :o)

God natt!! //Lisa.

Kokobombombom..

Kokobombombom, here, here I am!! ;o)

Första veckan på lovet har rusat iväg och fyllts med både jobb, "måsten" och nöjen :o)

*Busa med Frida
*Tanläkaren - Allt var superfint! ;o)
*Optikern - Allt såg bra ut och jag ska dit på månadskoll i morgon igen, då efter en natt med linserna i ;o)
*Jobb - Första dagen gick det osäkert men nu går det finfint. På morgnarna börjar jag få lite rutin och hinner med allt innan det är dags att öppna, ja det nödvändigaste i alla fall. Det är riktigt kul och jag kommer definitivt att trivas i sommar. Idag var det dock väldigt lugnt, så det fanns inte så mycket att göra. Prata är ju också kul i och för sig :o)
*Torpet - Träffade tjejerna. Det är inte som för ett år sen om jag säger så. De jag knappt pratade med innan, flyter det på väldigt bra med, men de jag stog som närmast med, de pratade jag knappt inget alls med, tyvärr. :o(
*Dansen - Har inte varit med de senaste månaderna, så kommer jag på sista träningen innan midsommar, och kommer dessutom med i tidningen. Baksidan av mig, men baksidan är ju min bästa sida ;o) Det var riktigt kul att dansa och jag önskar jag kunde varit med på midsommar faktiskt. Jag rekomenderar er som kan, att komma till Gästgivarehagen på fredag. Jag tror det blir jättemysigt :o)

Nu ska jag ringa mammas jobbarkompis. Har troligtvis fått min första tårtbeställning. Spännande! :oD

Ha det bra!! // Lisa.

3 år <3



* 890622
+ 060616


Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund



Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

Sommarlov!!

Hejsan!!

Nu är det SOMMARLOV även för lilla mig :o)
Jag vill inte säga vad jag fick för betyg än, vill visa de närmaste först, så ni får vänta ett tag ;o) Men jag kan säga så mycket som att jag är väldigt nöjd :o)

I skolan åt vi glass, jordgubbar, maränger och chokladsås. Mums! Det delades även ut ett diplom inom varje yrke och en fordonare fick ett stipendium, vilket innebär att han ska få åka över Atlanten till USA i två veckor i sommar. Ett stort grattis till honom!! :o) Och till min Elin som fick diplom :oD Den blomstertid nu kommer sjöngs även med falska stämmor innan vi fick gå på sommarlov.

Sitter i bilen med Moster och en nyvaken men glad Frida. Närmar oss Mariannelund så nu är jag snart hemma också. Härligt!!

Glad Sommar Allesammans, Hoppas Vi Ses På Lovet!! <3

//Lisa.

Officer

Jag var nyss inne på försvarsmaktens hemsida för att se om jag har vad som krävs för att bli officer. Mest troligt är ju att jag ska hålla mig så långt borta ifrån det som möjligt, men det kan vara kul att se vad resultatet blir. Men min dator är tyvärr segare än segast och det tog jättelång tid mellan varje uppgift. Har nog hållt på i 40 min och kom inte ens halvvägs. Nej, det får ta och vänta en dag eller två..

I morgon ska det delas ut diplom och stipendier till oss ettor och tvåor. Jag vet inte alls hur det går till, eller vad de går på, men lite spänd är jag allt. Vore ju faktiskt väldigt kul om jag var en av de som får det :o) *håller tummarna*

Nu börjar det bli dags att hoppa i säng. Borde jag njuta av min sista natt?
I morgon är det som sagt skolavslutning, jag åker hem (tillsammans med Ia och Frida) och hemma blir det  god, smarrig, kall smörgåstårta!! Det är ett måste på skolavslutningsdagen :o)

Ha det gott allesammans!! :o) // Lisa.

10 juni

Halloj!!

Haha, mitt humör har varit upp eller ner varannan dag nu. Borde därför vara på topphumör imorn, perfekt till skolavslutningen och allt! ;o)

I morse ville jag inte ens ha skolavslutning och sommarlov. Men jag tror det beror på ångesten för att jag ska börja jobba på lördag. Drömmer skumt om det och är allmänt nervös. Det är jag som ska öppna, och jag ska komma ihåg allt som jag gjorde förra gången. Det vore liksom katastrof om jag glömmer brygga kaffe eller något annat simpelt som måste finnas vid tio då det öppnar. Jaja, jag stressar upp mig för mycket och såna här dagar då allt känns tråkigt och meningslöst blir det ju inte bättre precis ;o)

Idag hade vi en kort svenskalektion med frågesport på det vi gjort under året. Jag och Sara fick 18,5 av 21. Hehe ;o)
13007757590008502412 - försök komma ihåg det i huvudet, i ett år dessutom!! ;o)
Efter lektionen hjälpte jag floristerna och lärarna lite med avslutningsmiddagen för treorna ikväll. Blåste upp ballonger och så. Det blev såå fint i uppehållsrummet, då trodde man knappt det var en skola ;o)

Efter skolan hade jag lovat att följa med Natha till A6, hon skulle köpa ett par byxor. Det var bara det att det tog över en timme att komma dit och tillbaka, men bara 4 min inne på A6!! Kändes väldigt onödigt för min del. Därför var jag hos Malin i en knapp timma. Men det var kul ändå :o)

Jag har också en midja ;o) Malin är en hejare på att sy och har bl.a. gjort denna korsetten :o)

Nu börjar det närma sig sista natten i lägenheten för den här terminen.
Tittar jag ut ser jag regn, regn och åter regn. Ingen sommarkänsla alls helt enkelt. Men det ska det minsann bli ändring på!! ;o)

Ha det gött!! //Lisa.

Ca 2 timmar senare..
Jag glömde ladda upp inlägget och fastnade någon annanstans..

Igår när Lena frågade vad jag gillade för smarrig efterätt sa jag nått med choklad, och idag blev det massor choklad. En kladdkaka med vit smält choklad ovanpå och ringlad mörk choklad på det och en klick grädde. Mums!! Riktigt, riktigt sött var det, men riktigt gott!!

Dags för en dusch, see yaa!! // Lisa.

9 juni



Jag slipper städa lägenheten. Lena sa att hon kunde ta det. Väldigt snällt! :o)
Känner dock att det vore skönt att göra det själv också, känns dumt att lämna allting odammat, ett smutsigt golv och en välanvänd toa. Nej, det låter inte så farligt som det är. Jag har stökat ner extremt lite, men visst ligger det lite tåludd på golvet och en använd toa är alltid en använd toa liksom ;o)

Tänker därför spendera min kväll i sängen till en film :o) Jag packade ner några filmer i all hast i måndags morgon, så jag minns inte riktigt vilka jag tog. Men om jag inte minns helt fel åkte Mamma Mia med. Har inte sett den på länge och det är en sån där film som man kan titta på flera gånger om. En film man kan titta på oavsett humör och när ingen annan film passar. Idag passar den perfekt till mitt humör!!
 Hoppas bara jag tog med den nu... :oS

*Springer och kollar*

Ja, den ligger där i fodralet med texten "The best musik" :o)

Sov gott :o) // Ougat.

Brännboll och A6

Hejsan!!
 
I morse kom Elin till mig en sväng. Hon sov i min varma, gosiga säng under mitt täcke medan jag fixade i ordning mig. Jaja, jag hade ju varit elak och tvingat henne till en helt meningslös dag i skolan så det unnar jag henne ;o)
Sen bar det av till Vätterstranden. Närvaron var som vanligt låg, så det blev tre lag istället för fyra, lärarna och treorna slogs ihop. Ingen gick in seriöst och jag var sämst ;o) Tvåorna gick hem som segrare men vi ettor lyckades trots allt vinna över lärarna/treorna :o)
(Vi grillade korv också. Mums! (enda gången jag faktiskt gillar korv))

Sen skulle jag och Elin till A6 och Natha och Malin hängde på. Vi bestämde oss för att gå, det är trots allt inte så långt. Med en liten omväg var vi där på 20 - 25 minuter liksom. Måste bli nyttigare!!
Jag köpte ett par bikinitrosor och åt en alldeles för stark kyckling wrap i min smak. Lärde även känna Malin lite, har knappt pratat med människan innan, bortsett från Göteborgsresan. Kul! :o)

Har plockat bort alla mina saker, ljuslyktor och så, och packat ner det i min röda resväska :o) När Lena kommer hem ska jag även damsuga, fixa toan och göra lägenheten riktigt sommarfräsch! :oD 
Jag gör det med ett leende på läpparna, känns som ett avslut på detta året i skolan och det ska bli väldigt skönt med sommarlov! :o)

 På tal om sommarlov satt jag och tittade runt lite på bilddagboken förut. Flera stycken började prata om "sista dagen i klassrummet" och säga "glad sommar" och jag förstod först inte varför. Sen kom jag på att alla där hemma slutar skolan i morgon. Fusk! ;o)

Imorn blir det en meningslös lektion i svenska, en snabbis till A6 och sen ska vi hälsa på Malin i hennes lägenhet och träffa hennes tre knasiga katter :o) På kvällen tror jag vi (jag, Lena, Agnes) skulle "fira" lite att det är sommarlov. Kul! :o)

Ha det gött, igelkött!! // Lisa.

Weird!

Usch, vilken skum dag det har varit idag.
Humöret stannade kvar på Balder i Liseberg och har gått upp och ner hela tiden. Tyvärr mest ner..
Har börjat gråta bara sådär flera gånger, tårarna har bara börjat rinna helt plötsligt.. Aja, jag antar att det är något alldeles naturligt i min situation just nu. Det "bra" har i alla fall varit att de tårfyllda ögonen fort som attan såg ut som vilka ögon som helst ;o) Det ni!! Det brukar ta sådär 28 timmar annars ;o)

Har suttit i princip hela dagen framför datorn, och det gör inte saken bättre.
Känner att det börjar bli dags att gå till sängs för min del, jag vet, klockan är knappt nio!!
Linserna är utplockade i alla fall och vet ni vad? Jag tycker jag ser konstig ut med glasögon nu :oP Eller konstig är kanske fel ord att använda, men jag hajar till när jag går förbi en spegel ;o)

Vet ni en till sak? Den snälla damen som gav mig 4 kr, som jag berättade om förut. Hon trodde att jag jobbade i Jönköping. Hehe. Hon var dessutom mentor för en 2a på Vimmerby Gymnasium, så hon är ju van vid ungdomar ;o)

Vet ni en till sak? Jag skulle inte klara mig utan Elin <3 så därför ska jag slänga mig i bingen nu så hon och jag kan klaga ner Johny så mycket att han till slut sätter oss i samma klass :o) Eller ja, vi får väl se hur det blir ;o)
Finns alltid här för dig Piggsvinet Elin Pingu Gullefjun Johanesson :o)

Kvällens låt - A Fine Frenzy, Almost Lovers - Bara för att den började spelas nu och för att den är så fruktansvärt fiin!!
(Har dock "hemska" minnen med den. Minns du musiken Carro? Och Micke? :O)

God natt!! //Lisa.

Click!!

Tänkte visa lite bilder. Bl.a. från Göteborgsresan och helgen. Bilderna får helt enkelt tala för sig själva! ;o)
































//Lisa.

Arg och Ledsen

Hej!

Imorse när jag skulle gå på bussen kom jag på att det saknades några kronor och det var tomt i mitt myntfack. Jag försökte då stoppa pappa men han ignorerade mig omedvetet och åkte iväg. Tänkte att busschauffören kunde vara snäll och bjuda på 4 kr. Men icke!! Men han kunde minsann vänta nån minut extra för att pappa skulle kunna komma med de små mynten. Som tur var fanns det en människa här i världen med ett snällt hjärta som visade lite medkänsla och faktiskt gav mig 4 kr så jag kunde ta mig till Mariannelund. Såna människor borde det finnas fler av!! Tusen tack!!
Tilläggas kan att jag har åkt med samma busschaufför varje måndag i flera månader så han vet att jag alltid betalar för mig. Dessutom har jag alltid tyckt att han är så sur av sig, och idag bevisade det sig att jag hade helt rätt, och den snälla damen kunde inte annat än hålla med hon heller.

Väl i skolan blev vi dissade av alla florister och vi var ynka fem personer på engelskan. Därför tyckte Sara och jag att vi kunde få några kolatartaletter till filmen, som faktikst jag gjort, och det fick vi!! :oD

Vid elva var denna skoldagen slut (meningsfull dag?) Skulle käka med Malin och Amelia, men det tog säkert en halvtimme innan vi kom iväg. Suck!! I väntan frågade jag Johny om de nya klasserna var färdiga och om vi fick se dem, BIG mistake!!
Jag vet i fan hur de har tänkt men jag ska gå med ingen!! Vår klass kommer bestå av oss bageriare, lås/industri och några av målarna. Jag umgås inte med nån av oss bagare, ingen av lås/industri och de jag umgås med av målarna kom i den andra klassen!! Jag blev så arg så jag trodde jag skulle börja gråta. Eller så var jag så ledsen att jag blev arg. Jag vet inte riktigt. Hoppas verkligen att Johny kommer ändra på det, för annars vet jag nån som inte kommer vara glad i höst!! :'(
Det har hur som helst förstört min dag!!

I morgon har vi brännbollsturnering ett par timmar och på onsdag har vi en svenskalektion på 80 minuter som vi inte ska göra någonting på. Känns väldigt meningslöst att var här uppe om jag ska vara ärlig. Men det är bara att hålla ut två dagar till, sen är det SOMMARLOV!! :oD

Nu ska jag fortsätta sura, bli lite gladare av Winnerbäcks underbara musik och se på film!!

Pusshej// Lisa.

Helgen

Hej!

I lördags var det som sagt personalfest. Det började lite segt, men med väldigt god mat :o) Framåt tio fick alla små barn åka hem, och många av de som skulle jobba dagen efter tänkte på refrängen. Sen drog allt igång på riktigt med disco och kareoke :o) Superkul!! Vissa kunde ju dansa så fruktansvärt, underbart, avundsjukt bra!!
Framåt tolv bestämde jag mig för att cykla hem i 3 km uppförsbacke. (det finns inte mycket lögn i det faktiskt)
Mamma var inte så pigg på att jag cyklade hem själv. Men hur många personer såg jag? 5?
Då var det  värre i torsdags, och då ville jag verkligen inte vara själv!!

Igår (söndag) gick jag och Emma på ALV. Vi kollade den nya pippimiljön och tittade på lite teatrar. ALV har blivit så mycket finare och bättre på senare år :o) Försökte även byta bort lite arbetsdagar då vi ska till Kroatien. Lyckades tyvärr inte så bra, men Ellen blev min räddare i nöden och nu ska bara Daniel godkänna det!! Har han nått val? :oP
(Btw, var det väldigt roligt att få prata med Ellen igen, efter såå länge:o))

På kvällen åkte familjen till Yxern för att fiska. Det var kallt, blött och blåsigt!! Inget napp så länge vi satt i båten men sen åkte vi till "vår" ö och där fick jag första nappet, bottennapp!! ;o) Och så fortsatte det, mamma och Jim ropade efter mig mest hela tiden då dragen fastnat på botten. Mamma råkade även tappa pappas nya drag i vattnet. Ajdå!!
Precis innan vi ska åka hem, hör jag något prassla till och när jag tittar upp ser jag bakändan på en orm som kryper bakom en sten!! Urk, vad jag rös i hela kroppen och kunde inte stå still!! Blä för ormar!!

När vi kom hem hade jag ont i halsen och var kall. En varmdusch, överdosering av C-vitamin och sömn blev min medicin och det hjälpte uppenbarligen!! ;o)

Puss// Lisa.

Jag i ett nötskal!

Jag trodde personalfesten började vid 18.00.
Jag pratade med Sofia och vi skulle mötas tio i sa vi och jag tyckte det lät lite sent men brydde mig inte.
Jag stog utanför och väntade men ingen Sofia kom. 18.00 ringer jag, hon ligger och sover och festen börjar inte förrän 19.00 ;o) Haha!!

Så kan det gå, men nu hann jag kolla igenom bloggarna jag följer och slappa en liten stund till hemma (det har jag ju inte gjort något idag, inte alls ^^)

Hoppas er lördag har varit bra. Det har min, men jag har gjort absolut ingenting! ;o)

Let's have some fun!! //Lisa.


Dags att vakna?

Tjenare tjenare!!

Skolresan till Göteborg tog visst musten ur mig. Jag sov hela vägen till skolan i bussen. Halvsov i busskurer och bussarna på väg hem, somnade bums! Halv sju ringde klockan, jag ställde om den till kvart i nio och tog en senare buss hem. Halvsov igenom hela bussresan hem till Vimmerby. La mig i soffan direkt och låg där hela dagen med undantag från att äta. Framåt halv tolv flyttade jag mig en våning ner och la mig i sängen för att sedan sova hela natten till klockan nio då pappa väckte mig. Idag har jag också bara legat framför TV:n och Beverly Hills och nu sitter jag här.

Göteborgsresan blev lyckad! :o)
Med en god matsäck och trevligt/roligt/galet/konstigt sällskap gick ditresan väldigt fort. Vi guidades genom Avenyn med buss av vår engelskalärare. (Nej, det var inte hon som körde, men pratade ;o)) Vi besökte feskekörka, och ja, det luktade massa fisk!! ;o)
Vi besökte även en annan kyrka som de öppnat bara för oss, vi använde den väl dock mest till att tömma våra fulla blåsor ;o) Utanför fick vi goda baguetter som vi skulle äta på berget med utsikt över Göteborg. Killarna var smarta och matade en fiskmås, hundratals släktingar till gossen flaxade över oss och alla sprang mot bussen ;o)

Sen blev det lite fri tid, vi käkade på McDonald's och gick direkt till Liseberg. Vi hade inte hunnit något annat :oS Väl inne på Liseberg skjutsades jag mellan olika ställen för att till slut få mitt åkband. Jag fick ett VIPband som jag gick omkring och skröt om lite. Haha!

Sen blev det att åka av. Uppsvinget är fortfarande min favorit, och balder :o) Dock saknar jag pirret i magen jag brukar få när jag åker karusell. Det var lite tråkigt, för det är ju det som gör det roliga! ;o) Nej, jag får nog åka till BonBon-Land igen, där snackar vi karuseller!! ;o)
Spelade också upp lite för mycket pengar men vann inget :o( Mia tyckte synd om mig och gav mig två toblerone, hon hade nämligen vunnit en stor ;o) Elin, Natha och Sara fick också för det ;o)
Framåt slutet somnade jag nästan i köerna och det var skönt att få åka hem :o) Tack för en lyckad dag!! :o)

Snart blir det köttbullar till middag och ikväll är det personalfest på ALV som gäller, kanske dags att vakna innan dess? :oP

Ha det bra!! // Lisa.

Check this out!!

Jag tror jag dööör!!

Kolla in tårtorna på Gunilla Walls hemsida!! De är helt fantastiskt underbara!! (tryck på en bild för att se hela tårtan)
Den svarta med guldetaljer är bara såå fin!!
Hon har även gett ut en film om tårtdekoration, födelsedagspresent? Ja, tack!! :o)

Nu har jag bestämt mig att tårtor, det är det jag ska jobba med!! :o)

Jag kan klicka mig vidare på olika tårtdekorationssidor hur länge som helst, men nu är det dags för en dusch, lite samhäll och sen läggdags.

Sov gott, igelkott!! (jag såg faktiskt en igelkott igår :o)) // Lisa.

Finito!

Hejhej, hemskt mycket hej!!

Gårdagen gick kanon!!
Först var Frida och jag ute och lekte i ett par timmar innan det var dags att gå in och äta. När jag packade dagen innan tänkte jag inte på att jag skulle vara barnvakt efter skolan. Vita leggings och vitt linne är inte det bästa när man leker i sandlådan!!
Efter maten (hon åt upp allt) fick Frida ett välbehövligt bad :o) När jag tog upp henne grät hon första och enda gången under hela dagen. Vi gick då och satte oss i soffan och hon somnade nästan utan välling. Med en halvsovande Frida i famnen lyckades jag trots allt göra välling och sen somnade hon sött hos mig redan vid 18.15. Mysigt!!



Idag hade vi redovisning i svenskan. Det gick bra. Kändes ju inte såå seriöst, eller så är det de små grupperna som inte gör att jag blir nervös längre ;o)
Idag blev vi äntligen klara med samhällsarbetet och lämnade in det. Imorn ska vi bara redovisa det och sen är det helt finito med skolan!! Betygen sätts ju trots allt idag :o)

Jag trodde Natha skulle smälla till mig när som idag. Jag hade energi som aldrig förr. Satt inte still en sekund, och hon blev mitt "offer" ett antal gånger. Haha! Det har dock försvunnit nu.. Har ju ingen att bråka med nu ;o)

Väntade med Becka, Tessan, Natha och Elin på deras tåg/bussar. Elins buss, som var sist ut, kom inte förrän efter tre så det blev skapligt segt efter ett tag. Men OJ vad mycket folk det finns!! Jag har sagt det förr, men nu sa jag det igen ;o)

Ringde Farfar nyss och det blev han glad för, så då gjorde han mig glad :o)

Grattis Farfar på födelsedagen!! <3
Grattis Carro på 17-årsdagen!! <3

PUSS // Jag.

1 juni

Just det, glömde att det är 1 juni idag. Sommar!!! :oD

26 dagar kvar till Kroatien!! :oD

I like this! :oD


Barnvakt

Tjenare!!

Ni undrar kanske varför jag sitter inne en dag som denna? Det gör jag också!! Jag är så varm så det klibbar när jag trycker på tangenterna!! Tänkte sitta ute på balkongen med datorn, men det räckte med att äta en macka, det var dödshett och fötterna kunde jag definitivt inte ha på "golvet"!!

Igår firade vi mamma lite smått, kände att hon inte fick "den uppmärksamheten som hon förtjänar". Firade även kusinerna, 18 och 25. Ett tack vore kanske på sin plats när man får presenter, eller jag vet inte, förväntar mig kanske för mycket...?
På kvällen blev det stress, stress, stress.
Mamma ville att jag skulle göra bakelser till symötet som är idag. Huvudet var tomt på inspiration och hela jag var trött och sur. De blev inte alls bra, förlåt mamma! (Bild kommer senare)
Otur hade jag också. Först ramlar gräddskålen ut ur kylen så HELA köket var fullt med grädde. (Tack mamma, som torkade upp allt åt mig OCH dessutom gjorde disken efter mig) (Och Ja, det var jag som hade ställt gäddskålen för nära kanten...)
Sen sprack marsipanen när den var på bakelsen, så jag kunde inte ta bort den igen heller..

Sen var det dags att packa och du anar inte hur glad jag är att det bara är en vecka kvar!! Trots att det inte har varit mycket i skolan det här året, så tror jag att vi alla behöver sommarlov nu! Det är dags.

Morgen fortsatte som gårdagen. När det var dags att åka till bussen inser jag att jag har slarvat bort mina nycklar.. Jag fann de ute i garaget i cykelkorgen. Oops.. jag måste skärpa mig!!
Sked glömde jag också, så jag fick klara mig utan frukost på tåget. (Konstigt nog var jag mindre hungrig idag ändå, än vad jag brukar vara)

Engelska, redovisning. Läraren var inte där och lyssnade ändå, men det gick bra (jag var dessutom snabb och sa att jag ville redovisa först ^^) Hade lite avslut på kursen, även att vi har två lektioner kvar, och slutade redan tjugo över tio. (Vi ska gå till elva) Idrotten var tydligen också inställd (:oS) så jag slutade alltså ca halv elva :o)
Det var skönt, för då hann jag lämna all min packning och slippa ha med den till skolan imorn igen.

Jag ska nämligen ut till Lekeryd strax (bussen går om ganska exakt en timme) och vara barnvakt till Frida mellan 3 och 8. Sover därför kvar där. Lite nervös faktiskt. Jag har bara haft Frida kortare stunder själv, och nu ska vi vara själva i 5 timmar och både Ia och Rille är längre än en mil bort!! Jaja, det kommer gå fint. Goare unge får man ju liksom leta efter ;o)

Nej, nu är det dags att dra sig. En glass på vägen kanske? :o)

Ha det bra!! // Lisa.