Tankbil!

Idag fyller Niclas 20 år, och vad passar bättre än en tårta för att fira detta?


Jag har faktiskt inte gjort tårtan, utan det har min kära vän Petra gjort! :)
Däremot har jag gjort tankbilen som står på. Den kämpade jag med i måndags och hann färdigt i sista stund innan jag var tvungen att hoppa på bussen mot Jönköping.
Jag tyckte den var ganska knepig att göra. "Vilka detaljer är viktiga och vilka kan jag strunta i?".
Både Petra och Niclas blev kanonnöjda och då kan inte jag vara annat än nöjd jag med! :)

Nu blir det att sova! Ser mycket fram emot morgondagen! :) 

I don't get it!

Här rullar livet på i en faslig fart.
Jag förstår inte vart tiden tar vägen? Två dagar kvar av april, vad hände liksom?
Något jag heller inte förstår är er, jag syftar såklart på statistiken.
Det är rätt ologiskt att den är hög när det inte finns något att läsa. Men jag ska inte klaga!

Idag har jag redovisat mitt projektarbete och visat upp tårtboken i skolan,
så nu kan jag snart lägga det bakom mig!
Jag har fått lite fler beställningar och kommer därför att beställa ännu en omgång med tårtböcker.
Hör av er till mig om ni är intresserade senast 7/5. Priset är som tidigare 350kr.

Jag ska försöka ta mig i kragen och lägga in lite bilder, gjorde två våriga tårtor i helgen och har en del bilder från Österrike men just nu ligger fokuset på skolan i dubbel bemärkelse. Har lite arbeten som ska göras och alldeles nyss postade jag min ansökan till en skola i Göteborg och även en intresseanmälan på en lägenhet där.


Älskar den här bilden. Bernt, Franz, en gammal praktikant från Japan som var på besök, jag och Inga. Alla var så glada!! Ser ni förresten att jag inte är kortast för en gångs skull? ;)

Bruno Mars – Marry You
Adele – Someone Like You
Angus & Julia Stone – You're The One That I Want
The Honorary Title – Far More

Den här låten kommer jag alltid att förknippa med Österrike: Martin Solveig featuring Dragonette – Hello


Inte liljekonvalj!

Nu kan min lilla söta farmor andas ut. Det var inte liljekonvaljsoppa jag åt förra veckan. Tydligen är det någon annan blomma med liknande blad. Hade varit coolt om det varit liljekonvalj men jag får väl nöja mig med att den här blomman också blir giftig och att jag fortfarande lever! ;)

Igår var jag och Beatrice ute från 12-20 och gjorde allt från att gå i en botanisk trädgård, kolla på museum (utanför), äta glass på en konstgjord strand vid floden, gå på en stor matmarknad, shoppa, möta upp de andra tjejerna, till att åka ett berömt parisehjul. När vi kom hem bytte vi bara om och åkte vidare till en fest. Innan har jag bara träffat folk från världens alla hörn, men på den här festen tror jag alla var från Österrike (utom jag och Beatrice). Heey, Ich nicht so gut deutsch sprechen, or something like that. Jag förstod när de pratade i alla fall, sen att jag var väldigt tyst till svar är en annan sak! ;) Fanns de som pratade engelska med mig också såklart! Dock det bästa sättet att lära sig ett nytt språk på! :D

Åker hem i morgon, snyft! Tiden har gått alldeles för fort!

Ha det bra!

Soppa, ägg, scream

Tiden här bara rusar iväg, speciellt sen jag flyttade till den nya lägenheten och bor tillsammans med andra tjejer.
Jag trivs verkligen så bra här att jag inte vill åka hem på söndag! Men jag saknar såklart familj och vänner grymt mycket så det ska bli skönt att komma hem och träffa alla igen! :)

Jag tänker inte skriva här om allt jag har gjort och upplevt. De som känner mig så pass väl får se bilder och en muntlig redovisning från mig när jag kommer hem! ;)

        
Den här soppan är gjord på bladen från liljekonvalj. Jag har alltid lärt mig att den blomman är väldigt giftig, och det är den också! Men innan blommorna blommar kan man tydligen plocka bladen och göra soppa på. De luktade lite som vitlök. Jag var väldigt skeptisk till att äta den, ville ju inte riskera att bli förgiftad! ;) Men när jag såg att de andra åt så gjorde jag det med, och den var supergod!! Vad annars liksom? Det är ju min favoritblomma!! ;D


Jag målade 100 ägg såhär (nu förstår jag var Bernt menade med att halsarna är alldeles för långa :/), Emma målade 100 ägg med kycklingar och Jessica 100 ägg med kaniner på. Kommer mer bilder på det när jag kommer hem! :)Nån som vill skrämmas? Han lyckades iaf!

Jag kommer lägga ut bilder från kameran när jag kommer hem, i alla fall de som rör bageriyrket.
Nu ska jag ut och kolla vad Wiens shopping har att erbjuda.

Pusshej!