Härligt sommarväder!!

Hejsan!!

Igår kväll mådde jag trots allt bättre, även om rösten inte var på min sida. Speciellt inte när jag skulle berätta någonting samtidigt som jag skrattade ;o)

Gustav och Sissi skulle hämta upp mig så vi kunde åka ner till stan. I sista minuten bestämdes även att Gustav och Sissi skulle komma in en sväng på en öl, träffa min familj och kolla hur jag bor :o) Det var banne mig på tiden efter 5 år!!
Sen bar det i alla fall ner till stan. Vi skulle till öltältet och titta på Lifvens men vi tänkte aldrig på att jag är under 18. Det hjälper liksom inte att se ut som 18-19 när legget visar något annat.. Vi försökte inte ens komma in för de hade stenkoll på hur gammal man var och jag tror inte ens vuxna människor med barn i tioårsåldern fick komma in...

Hur mycket jag än förklarade att de fick gå in utan mig stannade de kvar utanför. Real friends! Vädret var på topp och timmarna gick fort!! Jag fick trots allt träffa alla, men i omgångar ;o)
Jag var hemma framåt halvtolv och pappa trodde först det hade hänt något. Han trodde nämligen inte att jag skulle komma hem förrän sent på natten. Haha, sån nattsuddare är jag väl inte? ;oP
Jag la mig ganska så direkt, men var egentligen inte ett dugg trött, och hade fortfarande lite dåligt samvete för att Gustav och Sissi fick stanna utanför...

Idag var mor och jag nere på stan. (Brorsan var med en stund) Vi gick igenom marknaden lite snabbt, det är ju samma varje gång! Sen gick vi för att köpa bikini. Jag fick tre bikinitoppar och ett par trosor (jag har ett par hemma också ;o)) och mamma hittade sig en bikinitopp och ett par trosor. (Vi blandar lite, då det ibland blir för mycket mönster, eller för tråkiga färger ;o)) Vi fick det även till ett väldigt bra pris så både mor och jag cyklade hem nöjda och med varsin Nogger Mint i handen :o) Vi köpte även solkräm och åksjuketabletter, så nu hoppas jag att även jag kan åka snurrkaruseller på torsdag!!!

Nu har jag precis gjort färdigt "min del" på samhällsarbetet. Känns väldigt skönt, jag slipper känna stress i helgen!! Sitter ute på altanen, solen steker mot mina ben, datorn kletar mot låren och ryggen hettar mot stolen. Visst är det härligt med sommarväder!!

Vet ni vad, om 28 dagar drar vi till Kroatien!!! :oD

Ikväll är det Rix FM festival i Jönköping och Melody Club på metro.  (Melody Club ska även vara på Rix FM, tajt schema?) Jag önskar faktiskt att jag skulle vara i Jönköping just nu. Är väldigt pepp på det!! Synd att jag inte har körkort och kan göra ett impulsryck!! Jaja, jag får sitta hemma, mysa i solen, äta lite godis och titta på Robinsson finalen. Ja, det duger!!
Fast Melody Club är ju bra..

Nej, nu är datorn snart urladdad. Dags att ta kväller på riktigt!!

PussPuss // Lisa.

Make me feel better,

please?

Hej!
Idag mår jag inte så värst och jag borde nog egentligen ha stannat hemma. Fick springa efter snorpapper mest hela tiden, vilket innebär att jag fick tvätta händerna typ miljoner gånger!! (Har dessutom knappt ingen röst och hostar)
Gjorde i alla fall färdigt mazarinerna och knäckflarnen från gårdagen. Jag gjorde även mintchokladkakor, godare än godast!! Sen var det ganska så valfritt, jag fick göra det jag kände att jag behövde träna på, men jag lät Mia bestämma så det blev Malkes bröddeg som jag skulle träna rundrivning, fyrfläta och slå limpor på. Mia tycker jag är så pass bra på att rundriva med en hand nu, så nu ska jag göra med två!! Usch, vad dåligt det gick, men jag vet ju hur sämst jag var med en hand i början, så det är bara att träna på liksom :o)

Efter lunch hade jag fortfarande inga önskemål utan sa att jag var seg och trött av min förkylning så jag fick sitta med ett papper med volymomvandlingar och ta det lugnt istället. (Skulle gjort det papret i vilket fall som helst)
Sen blev det dags för betygsprat och jag var först ut.
VG i bageri och MVG i konditori. Vad ska man säga? Jag är hur glad som helst!!! :oD
Sen blev det att städa, och jag tror jag städade mer själv än vad alla de andra gjorde tillsammans, och ändå hade jag arbetat minst under dagen.. Men men..

För två veckor sen fick vi ett papper om receptberäkningar. Vi har haft det på ett prov och Mia ville se om vi fortfarande kunde det, för det är med i kursens mål och det är väldigt viktigt att kunna.
Det här berättade Mia för mig idag:
"Alla satt och funderade en stund, sen började du skriva och nån tittade lite över axlen för att se vad du skrev. Du fortsatte skriva och en efter en slängde en blick på ditt papper för att försöka komma på hur det skulle vara. Du var den enda som hade 100% rätt på det."
Haha, vadå stolt? :oP Dessutom sitter hon och säger hur kul det såg ut när alla "tjuvkikade", och hon hade även berättat för alla andra att jag var den enda som hade rätt på det. Thaha!!

Planen för resten av dagen ser ut som så, att jag strax hoppar på bussen för att åka hemåt. Jag tänker köpa mig nån chokladbit eller något att äta på, på tåget. På tåget tänker jag sova, tycka allmänt synd om mig själv och när jag kommer hem har jag planerat att vara fullt frisk för att gå ner på stan och träffa vännerna mina :o)
Hur ser din kväll ut? :o)

Pusshej, leverpastej!! //Lisa.

28 maj

Tjenare!!

Den här dagen har det varit fullt upp hela tiden!

Först var det dags att vara i bageriet. (Ja, jag fick vara med, trots min snoriga näsa) Jag och Malin jobbade tillsammans mest hela dagen, och det gick bra :o) Vi gjorde bl.a. mazariner, chokladtryffel och knäckflarn.
Jag gick sedan lite tidigare idag, ca halv tre, för att följa med Angelica när hon provade sin balklänning :o)

Medan klänningen syddes upp tog vi en sväng på stan. Jag köpte ett helt vanligt vitt linne, behövligt dock! Vi kollade även på dagens balprinsessor och "färdsätten" dit var minst sagt annorlunda och lockade till många skratt. Om jag säger att det var estetare förklarar det saken bättre? ;o)

När klänningen var färdig (den är såå fin) tog vi en glass på Donken (jag smakade den nya McFlurry Maräng Swiss. Den får 4 av 5 glasspinnar, och daimen förblir min favortit) och tittade in några fler balpar innan det var dags med försöket att åka hem till mig.
Vi ringde några samtal för att få en vägbeskrivning och åkte lite på känn. Jag är hemma nu, så hem kom vi alltid ;o) Vi hittade nog en "ny" väg, men den var ändå ganska bra när jag tänker efter :o)
Anledningen till att jag inte "hittar hem" är att jag alltid åker buss, och bilar kan inte åka samma väg då vi åker förbi en bilspärr. Men vi lyckades trots allt! :o)

Nu har jag packat och diskat och känner mig färdig för att åka hem i morgon. Är jättetrött ikväll och det blir att hoppa i säng tidigt även idag. Förbenade förkylning!!

Love // Lisa.
















Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

Sommar och sol..

eller snarare regn och rusk!

Efter ABF var jag helt slut och har legat i sängen med datorn sen dess ;o) (bortsett från när jag var nere och åt)
Efter en ibumetin, mat, favoritavsnittet av Skärgårdsdoktorn och massa nostalgiska klipp på barnpogram känner jag mig nu ganska så pigg :o) (Jag tror det endast är ibumetinens förtjänst ;o))
Hoppas jag blir insläppt i bageriet imorn iaf :o)

Det var tydligen bal här idag med, likaså imorn, men jag får nog inte nog av det. Det är såå fint :o)

Som sagt tittade jag på gamla barnprograms-klipp!! Så som trasdockorna, bumbibjörnarna, bananerna i pyjamas, bröderna fluff, räddningspatrullen, luftens hjältar, hajk, mjölktandsmössen, Dr Snuggle, kalles klätterträd, baltazar, ika i rutan, björnes magasin, mumintrollen, fem myror är fler än fyra elefanter och teskedsgumman ;o)

Som ni ser kan listan göras lång och oj vilka minnen det väcker!! Jag fick svårt att välja ett klipp men här får ni ett klipp från Hajk med sommar och sol som motpol till det tråkiga vädret vi har idag ;o)


 

Nu ska jag ta mig lite yoghurt och sen är det snart dags att gå till sängs (jag har ju bara legat här hela dagen X))

Sov gott!! // Lisa.

OMG, ska jag våga sova nu?? Det kändes precis som om en katt hoppade upp i sängen bakom mig, jag ryckte till så mycket att kudden ramlade ner på golvet. Shit, jag ryser!!

Lägger in en bild på Zebulon nu bara för det <3



Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

Good Morning!!

Mycket riktigt vaknade jag med en förkylning idag, en ond hals och en täppt näsa. Suck!!
Kände mig dock mycket piggare efter att jag fick i mig lite frukost, och nu ligger jag i sängen och slappar ;o) Ska snart ta mig en varm skön dusch och kanske titta på en film innan det är dags att åka in till ABF. Vi ska ha "lektion" med 1b idag, och det gillar jag. (Min förra klass alltså ;o))

Saker att se fram emot den närmaste tiden:

28 maj - Följa med Angelica och kolla på balklänning - Jag kommer smälta!!
1 juni - Barnvakt till Frida - Den ungen gör mig glad!!
4 juni - Göteborg med ettorna - Guidad rundtur, åka båt på Göta Älv, Shoppa och gå på Liseberg ska hinnas med!! :oD
5 juni - Träffa Therese - En elva år lång vänskap som utstått det mesta, som bara blir bättre!! :o)
6 juni - Personalfest på ALV - Träffa alla jobbarkompisar och knyta nya vänskapsband!! :o)
11 juni - SKOLAVSLUTNING!! :oD

Ha en bra dag!! // Lejsa.


God natt!

Klockan ringde som sagt redan vid 03.50 idag. Har varit pigg hela tiden ändå, men nu är jag riktigt trött. Vill även undvika att bli sjuk så mycket som möjligt så ska försöka bota det med lite sömn. Blir en tidig kväll med en lååång sovmorgon. Vi börjar nämligen inte förrän 13.00 imorn :o)

Ska drömma mig bort i sagornas värld med massa prinsar och prinsessor. (Jag är inte ett dugg avundsjuk på studenterna som får gå på bal, inte alls, och jag längtar absolut inte ett dugg!! ;o) )

Ja, drömma om att få drömma bra kan man ju bara drömma om!! ;o) (Jag drömmer nått så fruktansvärt mycket om nätterna, och bara jobbiga "mardrömsliknande" drömmar dessutom)

God natt, sov gott, ses imorn :o) // Lisa.

Pictures!!

Hey there!!

Nu har jag tagit mig i kragen och ska lägga in lite bilder :o)

En förkylning verkar ligga på lur, huvudet småvärker, liksaså halsen och näsan känns konstig. Tog en ibumetin nu och sen blir det nog ganska bums i säng. Får inte bli sjuk!! Kan vara trötthet också ifs, klockan ringde 03.50 idag. Suck!!

I söndags en vecka sen, tog mamma och pappa med sig mig och Jim till Rumskullatrakten för att titta på Kvillaeken, då jag aldrig har sett den. Vi passade även på att titta på "diket" och "grytan". Vi kände oss som riktiga turister! ;o) Utflykten slutade med mjukglass på Sibylla :o)











I lördags var det dags för bal i Vimmerby. Jag satt med Hjalle i "ljudbåset", längst fram i mitten. Ja, lite tur ska man ju få ha ;o) Men bilderna blev inte alls bra, ni får nöja er med det ni får helt enkelt. Gustav var med och dansade, tillsammans med Alexandra :o) (bilden nedan)














Maja var så fin så man kan dö! Hennes klänning, och de två bakom henne, blev mina favoriter :o)



Idag var det även dags för bal i Jönköping (en sketen tisdag? :O) I grannhuset befann sig de flesta par från skolan innan det var dags för stadshotellet och parkeringen var full av finfina bilar :o) De från vår skola kom bland de första, och tur var väl det, då regnet senare vräkte ner samtidigt som det blixtrade och åskade. Det var jättefina/fräna bilar här i Jönköping men det var bättre i Vimmerby. Vimmerbys studenter hade helt klart finast klänningar!! ;o)


Frida och Albin


Kajsa (grannen) och hennes pojkvän :o)


Anna och "Backte"

Frida och Albin


Coolingbil ;o)


Skiljde sig lite från mängden ;o)


Anna och "Backte" :o)


Sofie? och ? (de går på skolan iaf ^^)


Det var allt för mig för idag, hoppas det duger :o) Saknar ni bild på någon från balerna, är det inte helt omöjligt att jag har en eller två, fråga på så ska jag leta ;o)

Sov gott!! // Lisa.

Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

Two things.

Hey there, vill ni veta två lite småroliga saker? :o)

Det här med att skaffa linser har jag sett fram emot väldigt länge. På nått sätt har man alltid trott att "det är det folk lägger märke till". Men oj så fel jag har haft :o) Första dagen åkte vi nämligen ut till farmor och farfar och det tog ett bra tag innan de märkte "skillnaden". Däremot fick farfar kolla en extra gång på mig när glasögonen åter var på. Farmor gjorde mig även väldigt glad när hon sa nått i stilen med "Alltså, Lisa är perfekt, hon ser jättebra ut både med och utan glasögon". Det värmde mitt lilla barnbarnshjärta :o)
Pappa tänkte inte heller på det, förrän Emmelie sa något :oD

Såhär lät det när jag pratade med Freddan:

L - Ser du inte?
F - Har du klippt dig?
L - Nej!
F - Har du ny tröja?
L - Neej!! Jag har linser!!

Hahaha ;o)

Jag har även fått en del kommentarer på om hur blåa mina ögon är, det har gömts bakom glasögonens skugga innan bara ;o) Och snart bakom stora fina solglasögon :oD

Thing Nr2

De två senaste veckorna är det fyra personer som trott att jag är äldre än vad jag är.
I skolan när massa bagare i stan kom till skolan kom det fram en till oss och frågade vilket företag vi kom ifrån. När han sedan fick veta att vi gick på skolan trodde han att vi gick ut trean ;o)
När det var introduktionsdag på ALV kom det fram en till oss (Mig, Ellen och Mathilda) och pratade. Hon trodde också vi går ut trean nu i år.
När jag och Natha var på stationen träffade vi en kompis till Natha och Natha säger "Det här är Lisa, min klasskompis".
Till svar får vi "Klasskompis?! Menar du att hon är en 92:a?!!". Haha, hon trodde också jag var äldre än vad jag är.
Igår när jag jobbade på ALV trodde Lina (som jag jobbade med) att jag också skulle gå ut trean nu..

Hahahaha XD

Just nu tycker jag bara det är roligt, men det får gärna stanna vid 20årsåldern sådär ;o)

Tack för mig, hej!! // Lisa.

Den som väntar på något gott..

..får vänta lite till ;o)

När jag är hemma, alltså hemhemma sitter jag väldigt sällan vid datorn, det kanske ni har märkt? Personligen tycker jag det är väldigt skönt att vara utan datorn, men samtidigt är det där den enda kontakten med vissa personer finns. Det är dumt. Mycket dumt!! Ibland önskar jag att det var som förr, det enda sättet att prata med någon var öga mot öga. Då skulle man slippa alla onödiga missförstånd som uppstår via dator/sms och man får verkligen lära känna den riktiga personen. Har jag fel? Nu påstår jag inte att jag skulle klara mig utan mobilen, det är en jättebra uppfinning, men man får ut mer av att träffas på riktigt :o)

Jag har över 200 bilder i kameran och ca 15 bilder på mobilen som väntar på att visa sin enda sida :o) ca 150 st bilder är på extremt vackra balpar, och jag hoppas att åtminstone några blev bra.

I fredags fixade jag linser (ÄNTLIGEN!!) och idag jobbade jag min första dag. Igår fick jag lite småpanik när ingen hade ringt mig (som det var sagt) och samtidigt upptäckte att jag skulle vara den som öppnar och vara själv första timmen. Men det löste sig bra och hejochhå vilka snälla människor jag jobbar med :o) Det känns bra, men nästa jobbpass är inte förrän 13 juni, så jag kommer inte få rutin på det än på ett tag. Men det här fixar jag!! ;o)

Trots mitt osäkra jag tror jag att jag passar perfekt i parken. Jag kan inte låta bli att le när det kommer in små barn och när jag försöker tyda några ord på danska och när jag får se mötet mellan Kling och Klang och barnen och när jag får säga "Goddag" till Prussiluskan. Ja, ni förstår poängen? Stämningen är fantastisk!! (Jag ska nog inte ropa hej förrän jag är över ån, men det känns bra nu i alla fall :o))

Efter jobbet fixade jag årskort till mamma och brorsan billigare, käkade kebabtallrik (MUMS!!) och spelade wiiturnering med mamma och pappa. (Vi har boxningen kvar) Och här sitter jag nu ;o)

I morgon är jag ledig, Wonderful!! Tänkte möjligtvis låta er ta del utav lite bilder men jag måste även göra lite muppig samhäll. Finns det något tråkigare?

Skitkorv på att det inte är nån dans imorn!!!

Lite småplock från min långlediga helg. Hur har din varit?? //Lisa.

Långledigt

Hejsan!!

Jag var barnvakt åt Frida igår och idag på morgonen, därav inget datorsittande (skönt!) och när jag kom till lägenheten idag efter skolan hade det åskat väldigt mycket. (När jag satte mig på bussen kom världens spöregn som snart gick över till hagel. När bussen stannade vid min hållplats kom det inte en droppe. Thihi, där slapp jag bli blöt :oD)
Jag vågade inte sitta vid datorn p.g.a. vädret och batteriet i kameran är slut, så det hade inte blivit några bilder ändå.

Hade bara svenska idag, men satt över i 45 minuter för att åtminstone få arbetet mer färdigt än ofärdigt..

Köpte nya busskort idag. När jag kom dit var det bara jag där och sen stog vi och diskuterade vilket busskort som skulle löna sig bäst för mig, eftersom det är så kort tid kvar innan skolan slutar. Vi bestämde oss för ett värdekort och sommarkortet. Jag kommer därför kunna åka buss hur mycket jag vill fram till 16 augusti för 50 kr billigare än om jag skulle köpa periodkortet jag använt den senaste terminen, som jag ändå bara kan åka på 20 dagar. Vadå bra köp? :oP
När jag vände mig om hade jag bildat kö ända ut i gången. Thahaha!!

Ikväll poppade jag popcorn och mamma och jag tittade på American Pie - Band Camp. Jag hade inte sett den tidigare faktiskt.

Långledigt nu, härligt!! Jag är även ledig på måndag också, gött mos!!
Vad händer i helgen?

God natt! // Lisa.

(Bilder från helgen kommer, jag lovar!!)

AJ

Det är lugnt, jag lever!

Eller, delar av mig i alla fall. Benen värker som.. som.. ja, jag vet inte vad, men ont gör det!! Vi sprang 4 km på vätterstranden idag, och det var asfalt hela vägen, så där fick mina knän ta en smäll. Och sen ni som är ovana att springa (ni som är vana också kanske) vet hur fruktansvärt ont det gör i vaderna och fötterna efter ett tag. Som om nån bränner med eld och sliter tag i de!!
I alla fall, sen gick jag på stan med Natha (vi satt väldigt mycket ifs) och jag var inte hemma förrän vid ca sju. Jag vet inte vart jag ska ta vägen, benen gör GAAAH-ont!!

Eller jo, jag ska slänga mig i sängen för jag är grymt trött, så berättar jag mer imorn om helgen och denna dagen.. Eller kanske på onsdag.. eller.. Jag ska försöka hinna med er men imorn är det tajm för barnpassning åt Frida, och då ska jag inte sitta vid någon dum datorn ;o)

Sov gott!! // Lisa.

Dialekter

Hejsan!!

Idag var det min dag i bageriet, helt klart!! Äntligen säger jag bara!! Jag fodrade formar, gjorde vaniljhjärtan, dumlekakor och pikerade lite ;o)
Jag har lagt märke till att vår lärare uppför sig olika beroende på vem av oss hon pratar med, likaså när hon ger kritik. Det är väldigt fel av henne. Fast annars är hon jättebra, annat påstår jag inte.

Efter lunch skulle vi provsmaka allt vi hade gjort så det blev en plåt full av bullar, mazariner, vaniljhjärtan, toscakaka, kolatatalettpaj, sockerbullar och dumlekakor. Och nej, tro inte att vi käkar upp t.ex. en hel bulle, en hel mazarin, utan de är uppskurna i små mindre bitar ;o) Jag smakade dock på knappt hälften. Kolapajen var helt klart det godaste på länge!! Men den gjorde mig även sjukt mätt. Jag var redan proppmätt från dagens goda skolmat ;o)

Min syster har länge klagat/påpekat att jag har börjat prata "Jönköpingska". Häromdagen när jag satt och småpratade med Rick säger han att jag pratar sjukt likt hans ex. (Hon bor åt Västervikshållet). Dagen efter pratar jag med Ia och hon säger att jag har fått en riktig Jönköpingsdialekt. När jag pratar med Elin säger hon att jag pratar olika beroende på om vi är hemma (i Vimmerby) eller här uppe i Jönköping. Haha, jag börjar bli förvirrad!! Ändrar jag mig verkligen så mycket när jag pratar, eller är det bara så att det inte är så stor skillnad på dialekterna?

Har varit i lägenheten ca en kvart, och bör väl åka om ca en kvart igen. Ganska så onödigt, ja!! Men jag har i alla fall hunnit få i mig lite yoghurt och en huvudvärkstablett. Vattenflaskan glömde jag förmodligen i skolan, så det blir att besöka lilla Ica Nära påväg till tåget.

Hoppas din dag har varit bra :o) // Lisa.

Föräldrar

Hejsan!!

Nu har jag fått i mig lite mat, sakerna är packade och disken är diskad :o) Illamåendet går upp och ner, men jag hoppas jag blir insläppt i bageriet imorn iaf ;o)



Igår satt jag och läste lite bloggar och frågan "Har du en bra relation till dina föräldrar? Varför/varför inte?" dök upp. Hundratals personer hade svarat och ärligt talat blev jag chockad.

Väldigt många hade föräldrar som var skilda, alkoholister, knarkare, föräldrar som varken bodde hemma eller hörde av sig.
Andra hade föräldrar som båda bodde hemma men de bråkade väldigt mycket med varandra. (Föräldrarna och barnet allstå)
Nästan alla skrev att de hade bäst relation till sin mamma, men i princip ingen skrev att de hade en bra relation till sin pappa?
Väldigt många skrev även att deras relation blev mycket bättre när de väl hade flyttat hemifrån..

Alla kommentarerna fick mig att reagera. Är det såhär verkligheten ser ut?

Det får mig även att uppskatta mina föräldrar ännu mer!! Jag har alltid tyckt att jag har superbra relation till mina föräldrar och vi bråkar i princip aldrig!! Nej, inga bråk, lite smågnabb nångång då och då bara, men vem har inte det? Jag kan prata om allt med mina föräldrar och även om jag tänker att jag inte ska berätta nånting slinker det ut i alla fall ;o) För lite hemligheter ska man ju trots allt ha! ;o)
(Skulle kunna prata om det här hur länge som helst, men det räcker att jag säger: Jag älskar dig Mamma. Jag älskar dig Pappa. <3)

Nu tänkte jag fråga Er, hur är din relation till dina föräldrar?

Pusshej // Lisa.

Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

Sick? :o/

Hey there!!
How are you?

Nej, nu ska jag inte skriva på engelska mer. Blev precis färdig med en inlämningsuppgift i engelskan. Den ska inte vara inlämnad förrän om två veckor så det känns skönt att vara ute i tid för en gångs skull!!
Kanske skulle lagt tiden till samhällen istället? Det är nog den jag (vi) släpar efter mest i. Men nu har jag ju mer tid över till det ;o)

Den har dagen blev inte som väntat.
När jag kom till skolan upptäckte jag att jag hade glömt nycklarna hemma på skrivbordet. Jag gick då till Mia som skulle låna ut en extranyckel till mig under dagen. Först råkar jag säga fel nummer, så jag får leta upp henne igen och gå genom hela skolan (jag vet, den är jätteliten, hihi) för att byta nyckel. Väl i omklädningsrummet pratar jag med Amelia och sen helt plötsligt känner jag att jag får upp kräks i halsen. Sådär ni vet när man sväljer det igen.?  Det kom väldigt plötsligt men jag tänkte inte mer på det. När vi satt och pratade inne i bageriet innan vi hade börjat kände jag hur jag började må illa. Mia delade ut arbetsuppgifterna och jag skulle få göra vaniljhjärtan. Men när jag stod där med mördegen kände jag att illamåendet inte släpte utan blev snarare värre så jag säger till Mia: "Alltså Mia, jag mår illa!". Sen fick inte Lisa vara kvar i bageriet längre utan fick åka hem! ;o)
Min skoldag varade alltså i en ynka kvart!!
Jag hann dock få se mitt bageriprov och jag fick 71/80, ett MVG. Härligt värre!! :oD

Jag är ganska "stolt" över mig själv att jag sa till att jag mådde illa. Brukar ju bita ihop annars, men man får inte vara sjuk när man är i bageriet och vad det än var som spökade i mig, vågar jag inte chansa på att det inte är någon smittrisk.

Väl hemma la jag mig i sängen (Agnes lät dörren vara öppen så jag kom in ;o)) sov en timme men låg kvar i sängen till framåt ett. Jag tänkte gå upp flera gånger, plugga och så, men satte jag mig upp, la jag mig åt andra hållet och ville bara sova. Även om jag inte somnade nått mer, låg jag bara där!

Nu känner jag mig i alla fall piggare och jag hoppas på att få vara med i bageriet imorn, jag har ju trots allt inte spytt något! Som sagt har jag gjort färdigt engelskan, så lite nytta har jag ju faktiskt gjort. Jag ser nu också att klockan tickar på ganska snabbt och idag är det torsdag, vilket innebär diskning och packning! Suck!!

Hur har din dag varit? :o) //Lisa.

God natt :o)

Nej, kanske inte riktigt än, men snart ;o)

Är ganska så nyss hemkommen ifrån Lekeryd. Fick träffa lilla FridaBus, det var på tiden!! Minns faktiskt inte när jag var hemma hos Moster senast. Det blir mer sällan nuförtiden och snart är det sommarlov!!
Fast jag har lovat att hoppa in som barnvakt så ofta jag kan i höst, inte svårt att övertala mig liksom ;o) Ska även ha Fridis några dagar nu innan lovet. Thaha, jag gillar det! :o)

Frida ville uppenbarligen inte att jag skulle åka hem idag ;o) När det var dags för mig att gå till bussen var mina skor putsväck!! Vi kunde inte hitta de nånstans!! Hon hade lagt båda mina skor och hennes ena stövel i torktumlaren!! Sicken busunge alltså!! ;o) Sen blev jag lite småstressad till bussen men jag hann med gott och väl :o)

Jag är supernöjd med håret, verkligen!! Det är ju blondt nu!! :oD Jag har nog aldrig tänkt på att det var så mycket utväxt som det var..


Den bilden får ni nöja er med så länge ;o) Vad tycks? :o)


Två av tre dagar här uppe den här veckan har jag inte varit hungrig över huvudtaget :o) Det är en såå skön känsla!! Jag känner även att jag börjar fylla kylen/frysen lite nu också :o) Det komiska är att de här två dagarna har jag inte ätit någon mat "hemma". Det brukar även vara två varma mål om dagen (skolan och hemma) men de här två dagarna har det bara blivit ett varmt mål. Skumt!!
På tal om mat, ska jag nog hämta mig en yoghurt nu och göra lite svenska :o)

Ännu en rolig dag har gått och snart är det fredag och jag får åka hem!! :oD

Sov gott!! // Lisa.

Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

Vårrus och nationella prov!

Hejsan!!

Vårruset var en upplevelse och det var första men absolut inte sista gången som jag var med ;o) Ca 6000 tjejer i alla åldrar sprang/joggade/gick 5 km runt Rocksjön. Jag fick energi från ingenstans och orkade springa/jogga hela rundan utan att stanna. Ni borde bli chockade, för det blev jag! ;o) Sist jag sprang var i nian och det var inte ens 4 km och då stannade jag flera gånger om!! Dock var den vägen backig, det var inte den här. Tiden blev 35.23. Tiden hade nog kunnat bli lite bättre om inte Elinstackarn fått mjälltugg på båda sidorna och en blåsa på foten!! Men som sagt, jag är jättenöjd ändå :o)
Det blev i alla fall en uppvärmning för måndagens biptest!! Då ska jag springa så fötterna glör!! ;o)
Efteråt blev det picknick innan det var dags att hoppa på första bästa buss hem. Den första var tydligen inte den bästa, jag sprang till hållplatsen för att jag såg bussen, stog och tryckte på knappen för att dörren skulle öppnas 111 gånger men ändå åkte bussfan (ursäkta mitt ordval) iväg. Klockan var efter sex så jag fick vänta 20 minuter på nästa.. Nästa buss(chaufför) var snällare :o)

Idag var det nationellt prov i matte A på morgonen och jag kände mig som en Zombie när det var dags att gå upp och uppenbarligen var jag trött, för jag tog på mig strumporna ut och in!! ;o)
Det är såhär proven ska se ut, engelskan kan ju slänga sig i väggen eller nått!! Hoppas nästa matteprov går lika bra :o)

Jag var färdig ca 08.50 och åkte hemåt en timme senare. Svenskan skulle inte börja förrän vid 12.00 och Camilla sa att jag själv fick välja att vara i skolan och jobba med ett muntligt arbete/inlämningsuppgift eller åka hem. Valet är inte så svårt? Eller hur? Jag valde såklart att åka hem, men ska jobba lite med det hemma istället :o)

Väl hemma tog jag mig en promenad i det fina vädret, jag hittade vägen jag och Lena gick i vintras, som jag inte hittat innan ;o) När jag kom hem igen gjorde jag mig en god fruktsallad med banan, äpple och mörk choklad :o) Här är man nyttig!! ;o)

Om ca en timme hoppar jag på bussen till Huskvarna där Moster hämtar upp mig och jag ska äntligen färga utväxten! :oD

Ha en bra dag!! :o) // Lisa.

090511

Hejsan!!

Idag har jag hemlängtan. Fråga mig inte varför. Det är måndag, och jag har inte varit här en hel dag ännu. Kanske för att jag knappt varit hemma i helgen, och när jag varit det har jag knappt umgåtts med familjen ändå. Jag vet inte riktigt, men så är det i alla fall! ;o)
Har faktiskt tänkt tanken att åka hem idag, men insåg ganska snart att jag knappt hinner träffa någon ändå, och på dansen, som jag längtar massor efter, får jag inte vara med på ändå! Fast största anledningen att jag stannar kvar, är att det är stressigt nog imorn ändå med skola, "bageri föreläsning" (frivillig) och vårruset. Kommer bli en superbra dag!!

Helgen har varit superbra den också. Elin sov hos mig fredag till lördag. På tåget hem (Till V-by), som även Natha åkte med, vet jag inte vad som flög i oss. Men kul hade vi!! Jag skrattade så tårarna rann, det såg verkligen ut som om jag hade stortjutit!!
På kvällen tittade vi på bio hos syrran. Först blev det Twilight (premiär för min del) och sen efter att vi hade suttit sagt alla citat ur Lejonkungen var vi även tvungna att kolla på den. Jag halvsov dock genom halva filmen då jag var väldigt trött!!

Elin och jag går och kallar andra omogna men jag undrar vad folk skulle kalla oss om de hade sett oss i lördags. Vi körde nämligen bolldatten/kurragömma med ett "stresshjärta" i källaren ^^ Eller det är kanske det som menas att ha barnasinnet kvar? Aja, jag värmde väl upp inför sommarens säsong på ALV ;o)

Hela söndagen visades jag på ALV, på introduktionsdag. Massa information hela dagen så när jag kom hem var huvudet väldigt trött!! Det känns i alla fall jättebra och jag verkar ha fått en jättebra platsansvarig och "chef". Ser fram emot att jobba där faktiskt :o)

Ha det bra!! // Lisa.

8 maj

I natt sov jag sköönt men jag stängde av elementet så att jag inte skulle störas utav det ;o)
Humöret har pendlat upp och ner hela dagen men på morgonen var jag på tipptopp humör i alla fall :o)

Idag var det resurs på förmiddagen men jag och tre till i bagerigruppen hade inget att göra så vi fick tillbringa den tiden i bageriet. Jag gjorde stora (?) bullar och "formarna" till kolatatalener (jag vet faktiskt inte vad de heter). Bullarna blev, enligt mig, väldigt fina även om jag var medveten om att de blev större än den angivna vikten, som jag fick påpekat av Mia några gånger, och ni vet ju hur lätt jag har för att ta åt mig alldeles för mycket?!! ;o) Men skulle jag fråga dig, så lovar jag att du vill ha de jag gjorde, vem vill ha en liten bulle? ;o)

Efter lunch fixade vi det sista i bageriet innan det blev dags för bageriprovet. Det gick ganska bra tror jag :o) Jag ligger nog och vajar på gränsen till MVG, men vi får se hur det blir ;o)

Vi slutade efter provet så jag har hunnit diska och packa det sista nu istället, väldigt skönt!! Om två timmar lämnar jag, Elin och Natha Jönköping! Tjihoo!! :oD

Jag vill även passa på att gratta Gelix idag som fyller hela 19 år!! Det är inte klokt vad tiden går!! Hoppas du får en bra dag!! :o)

Minns ni den här dagen, för 3 år sen?
Det gör jag! Alldeles för väl dessutom!!
Det var en måndag och jag var på dansen. Jag pratade med Hjalle om Hanna. Hon hade åkt på undersökning i Västervik men skulle vara kvar över natten för fler prover. Farmor och farfar var barnvakt åt mig och Jim. När pappa kom hem åkte vi tre tillbaka till Västervik för att lämna lite kläder till mamma och Hanna, och jag hann precis i tid till dansen.
Det var efter dansen jag pratade om Hanna, vi stog utanför Folkets Park och jag väntade på att pappa skulle hämta mig. När Hjalle frågade om det var allvarligt sa jag att det inte var det och att hon säkert skulle komma hem dagen efter, åtminstone samma vecka. Man har fel om många saker, men åh vad jag önskar att jag hade haft rätt den gången!!
Saknar dig Syster <3

Syster <3


Vi får se om jag hinner uppdatera något i helgen, det brukar inte bli så ;o)
*Elin sover hos mig tills imorn
*På söndag är det introduktionsdag på ALV

Ha en toppenhelg!! :o) // Lisa.

Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!


7 maj

Hejsan!!

I natt sov jag inte alls bra och drömde som vanligt. Bara för att jag tänkte igår kväll att jag nog får skynda mig lite idag på morgonen för att hinna med bussen så drömde jag om stress, stress och åter stress där jag missade buss efter buss. Jag har nog oroat mig lite för mycket för bageriprovet också..
Dessutom har jag satt på elementet här nu så det låter som om nån står och pinkar precis bredvid sängen, som jag hörde varenda gång jag vaknade!!

Det nationella provet skulle vi ha på Kungsporten. Det är lite coolt, första gången jag var där var när kusinen gifte sig, på festen efteråt. Där lekte jag för fulla rullar och jag minns att min fotlänk gick sönder som gjorde mig väldigt ledsen. Nu har jag även idrott där, och sen idag nationellt prov. Ja, världen är då liten ibland! ;o)
Kungsporten ligger endast ett par minuter ifrån skolan med buss så jag, som några andra tog samma buss som vanligt. Det var bara det att det är massa vägarbeten och grejer nu, så bussen som skulle vara vid kungsporten lite innan åtta, kom dit 08.07 - 3 minuter innan provet började!! Ein och Natha var nog mer oroade för mig än vad jag var ;o)

Först var det hörövning, och det gick rent ut sagt åt skogen!! Ehm, äter laxar kråkor? Nej, skulle inte tro det!!
Läsövningen gick dock lite bättre och det är tur att alla proven slås ihop!!
Och av alla förklaringar till ord man skulle kunna, visste jag precis vad det var för ord de sökte men absolut inte vad de heter på engelska!! Aja, det är väl bara att vänta och se antar jag.
(Markus hade rätt, jag fick 125/129 på svenskaprovet, MVG!! :oD Jag hade inte gjort något fel men hade råkat glömma några attribut. Stolt tupp!)

Efter lunchen hade vi livsmedel A och sniffade kryddor ;o) Jag kunde alla kryddor, tralala!! Pluggning lönar sig! ;o) Linda skrattade gott åt mina djupa gäspningar, som pågick i princip hela tiden utan att jag själv reflekterade det.
Vi fick sluta tidigt och jag fick reda på att jag inte behöver kunna "natur-nivån" till bageriprovet. Tjiohoo!!

"Om socker finns tillsatt i degen omvandlas detta av jästens enzym, sackaras, till fruktos och glukos och liksom i det föregående omvandlas glukos till koldioxid och etanol. Av manosackariderna fruktos och glukos förjäses i första hand glukosen, och man kan i det färdiga brödet finna fruktos i mängder, som står i propotion till den tillsatta sockermängden."


Förstår du nu varför jag har varit så orolig för bageriprovet och varför jag är så glad att jag inte behöver kunna det? :oP
Känner att jag har koll på det mesta till provet nu, känns skönt att slippa sitta dagen innan och ha panik över allt man inte hinner få in ;o)

I morgon blir det dubbellycka påväg hem på tåget :o) Både Elin och Natha åker med! Natha fortsätter till H-fred medan Elin hänger med mig hem :o)

Det spelar ingen roll vilket humör jag kommer med till skolan, jag får skratta något enormt varje dag ändå. Jag kan inte minnas att jag var så glad i högstadiet? Alla på skolan vågar bjuda mer på sig själva, det kanske är den största anledningen? I vilket fall som helst så gör det mig väldigt glad :o) :oD


Dagens lunch


Ha det bra!! // Lilla Lila Lillis Lisa!

Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

Mupp!!

Tjenare!!

Svenskaprovet gick kanon idag. I alla fall om jag ska lita på Markus, då jag fick 125/129. Fick som vanligt inte veta det först utav Camilla, och har ännu inte pratat med henne. Ganska irriterande att höra från andra hur det gick för mig på provet..

På matten blev det inte mycket matte gjort. Jag gjorde väl sisådär fyra tal ;o) Det blir så när man har en pratglad lärare och skoltrötta elever. Vi pratade om bal och om studenten och det blev väldigt många skratt!!
Tänk er sandagymnasiet med mängder utav traktorer och släp, sen kommer vårt gymnasium där alla studenter får plats på ett enda flak XD Tänk er när industriarna ska springa ut och sjunga sin sång och det endast är två personer!! Haha! o.s.v. Det är enda nackdelen med en liten skola, att studenten inte blir lika mäktig som på större skolor, men jag tror minsann vi har roligare! ;o)

Jag måste bara berätta en sak om mig och Elin. Utan att prata med varandra, eller titta på varandra kan vi få spontanryck där vi gör precis samma sak!!
*Förra veckan gick jag efter henne i klassrummet, hon sitter längst ner och jag på raden framför henne. När vi vänder oss in mot raden börjar båda sjunga "squash banana" precis samtidigt.
*Idag när Katja skulle skriva på tavlan och vi alla var alldeles för flamsiga sa hon "Nu skriver jag på tavlan, är ni beredda?". Precis när hon sätter pennan mot tavlan vänder sig Elin och jag bortåt, slår armarna för huvudet och "småskriker" (det var mest Elin som skrek) som om en bomb eller något skulle sprängas. När vi båda insåg att vi gjort samma sak brast vi ut i skratt och jag skrattade så tårarna rann och Katja fattade ingenting, hon hade ju liksom ryggen mot oss. Så kan det gå!!

Jag kom hem runt halv fyra och satte mig direkt med bageriböckerna och pluggade en timme.. En timme, inte mer. Det orkar jag verkligen inte. Det är svårt att koncentrera sig hela tiden ändå. Om mjölk, ägg, kryddor och sylt, det kan jag det mesta om. Det är väldigt logiskt. Men när det kommer till jäst, och vad som händer i brödet när det jäser, är i ugnen o.s.v, vill verkligen inte sätta sig. Det blir att nötanötanöta!! ;o)

Idag var maten färdig redan vid fem och då blev jag ganska irriterad. Andra dagar när vi ska äta "tidigt" äter vi runt sex, halv sju. Idag hade jag ätit banan och nötter och var inte alls hungrig när hon ropade. Det är svårt att veta om man ska ta sig en macka när man kommer hem, eller om det snart är mat? Aja, jag får ju mat i alla fall :o) Och dessutom är det bara fem och en halv vecka kvar till S O M M A R LO V E T ! ! :D

Ha det gött, igelkött!! //Lillis.

P.S. Nummerlappen till vårruset kom igår :o) D.S.

6 maj

God morgon! :o)

Idag har jag haft låång sovmorgon och klockan ringde inte förrän vid nio :o)
Sen dess har jag fixat iordning mig, läst sidorna i kaffebrödsboken och läst igenom svenskan en sista gång innan provet vid tolv ;o)
Att bara läsa igenom alla sidorna till bageriprovet tar två timmar, så ska jag komma ihåg allt med! :O Men det märks från varje gång hur mycket mer jag kommer ihåg, så det här kommer nog gå bra :o)

Nej, nu ska jag fixa lite frukost innan jag går ut i regnet och drar till skolan.

Ha en bra dag!! // Lisa.


Frozen

Hey there! :o)

Jag har fortsatt att vara en tråkFia och följde aldrig med till pianoaftonen.. Något positivt är ju i alla fall att jag fick mycket mer gjort här "hemma"!! Läste nämligen igenom alla sidor i matbrödsboken, ca 16 A4 sidor :o) "Bara" 19 sidor i kaffebrödsboken kvar, men det får läsas imorn. Har varit duktig tillräckligt! ;o)

Det är ca 18 grader här inne tror jag, har frusit massor. Får försöka kolla hur jag drar igång elementet.. Men något positivt där också är att jag redan har krypit ner under täcket (dock med kläderna på och dubbla långarmade) för att mysa och se på film :o) Hade ju inte varit fel att titta på film i plural, men man får ta vad man har! ;o)

Den här veckan har jag gjort "veckolöften". Ingen glass på hela veckan och inget godis på vardagarna. Det är ju bättre att ta en vecka i taget, eller hur? :oP Det blev lite för många glassar förra veckan.. Närmare bestämt 4 nogger mint, en mjukglass och två skopor vaniljglass. Inte bra!
Idag har jag givetvis ett stort sötsug, även om jag inte är mycket "onyttigt" i övrigt.. Men skafferiet är tomt (har aldrig haft något här X)) så det är lätt att inte fuska :o)

Nej, nu ska jag titta på en film och mysa under täcket! :o)

Sov gott!! // Lisa.

Läxläsning ;o)



Den här dagen var ruskigt seg i skolan. På svenskan tränade vi det sista inför provet i morgon och började på ett arbete som ska redovisas muntligt.
På samhällen började vi på ett grupparbete om partierna. Min grupp fick folkpartiet.
På engelskan fortsatte vi med en inlämningsuppgift som även ska redovisas muntligt. Man ska "boka" en resa och boende i en engelsktalande stad, i tre dagar, berätta vad man gör där och få med lite historia och så. Alla kostnader ska även vara redovisade, så det går inte bara att hitta på något ;o)
Ja, som sagt, väldigt seg dag med endast inlämningsarbeten och jobb framför skolans sega datorer! (fast jag tror min är segare, thihi!)

När jag kom hem var jag duktig och läste igenom svenskan och de sidor jag inte orkade läsa igenom igår, till bageriprovet. Mindre duktigt är att jag har slarvat bort mitt svenskahäfte på något vis, där alla viktiga anteckningar till provet egentligen står!! Dessutom minns jag inte mycket av vad jag läste i bageriboken, vilket innebär mer plugg ikväll och resterande kvällar fram till fredag. Jag ska klara det!! :oD

Kan även säga att jag är ovän med Photoshop. Har i och för sig aldrig varit vän med det, men ändå! ;o)

Nej nu ska jag fortsätta lyssna på Melissa Horns underbara stämma och på Lars Winnerbäck. Jag har visst blivit lite beroende. Oops* Men ärligt, svenska låtar är väldigt bra och mycket mer berörande än engelska låtar, tycker jag :o)

Ikväll ska jag troligtvis till PB och kolla när kusinen spelar piano(?). Kan vara kul tycker jag :o)

Pusshej!! // Lisa.

Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

:'(

Jag vet inte hur jag ska formulera mig. Jag finner inga ord.. Jag.. Nej, det låter dumt..
En tår lämnar försiktigt mitt öga. Vad finns det att säga?
Nej, ta ett djupt andetag!

Saknar dig Hanna <3

God natt!! //Lillis.


4 maj

Hejsan!!

Åh, vad skönt det hade varit att fått ligga kvar i sängen i morse när klockan ringde. Eller vad säger du?

"Gick" sista halvtimmen på matten idag när jag ändå var i skolan. Det hade gått väldigt bra för mig på övningarna till nationella, den första delen. 13/16 på två av proven och 19/25 på det tredje. Tilläggas kan ju att jag gjorde alla tre på 40 min och ett är beräknat till 30 min ;o) Synd att det bara var övning..

På engelskan tittade vi färdigt på Rain man och den slutade sådär sorgligt fint som jag gillar :o)

Sen var det dags för idrott. Vi blev indelade i tre grupper och fick ca 10 minuter på oss att komma på en "ny" sport som vi skulle köra 10 minuter vardera.
Den första "nya" sporten var fotboll med en mjukboll där man fick poäng om man träffade "trärutan" bakom basketkorgen.
Den andra sporten var "basket" med en stor pilatesboll där man endast fick använda en hand. Man fick även här poäng genom att träffa rutan bakom basketkorgen.
Den tredje sporten som var vår, var svansleken kombinerat med killerboll. Jag fick flest "svansar" och vann! :oD
Riktigt roligt alltihop faktiskt! :o)

Idag sa jag att det var den enda dagen jag kunde träffa någon efter skolan och det var i princip bestämt att jag, Elin och Natha skulle göra något. Men jag blev dissad utav båda två! ;o) Men det var bra för mig, för nu har jag kommit en liten bit på vägen med mitt pluggande.
Det här är nämligen första veckan sen jag började gymnasiet (tror jag) som jag känner mig stressad över allt vi har i skolan. Vi har inte haft mycket innan så därför känns det som extra mycket nu. Jag vet, du har haft det mycket värre men det är ändå min blogg och mitt liv så jag ska berätta för er vad jag har ändå! ;o)

Svenskaprov, bageriprov (teoretiskt), engelska nationella, "inlämning av frukter", övningar till matte nationella + arbeten som säkerligen behöver ägnas lite tid åt hemma. 
Det är bageriprovet som ställer till det. Det är mycket, det är krångligt, det är svårt. Jag läste 19 sidor förut, och det tog ca en timme och jag kommer ändå inte ihåg något! Så ja, det är det jag måste plugga på hela veckan. Annars hade det inte varit så farligt ;o)

Idag regnade det, och vet ni vad? Jag gillade det! :o) Färgerna i naturen kommer fram mycket tydligare, det är en speciell lukt och det känns skönt att inte ha "måstet" att vara ute. Jag älskar solen, men nån gång då och då är det skönt att bara sitta inne och mysa samtidigt som man hör regnet smattra mot fönsterblecken. (Även om jag nu var tvungen att plugga)

6 veckor kvar nu!! //Lisa.

Takbyte

Här kommer ett litet bildsvep från helgen.. :o)


Farfar kunde inte låta bli att klättra upp på taket, och det hjälpte inte att säga till honom.
"Det är bättre jag ramlar ner än nån av er"

Arbetet är i full gång.

Emmelie ropar "håll dig i spiskroken farfar"
Farfar svarar "jag håller mig i skruvmejseln"

Taket på väg neråt.. Farfar kan inte hålla sig och bara måste klättra på stegen ;o)

Här åker sista takbiten ner!

Början på det nya taket :o)

Under tiden fick vi stå modeller för farmor, men även hon fick vara med på några kort <3

Blev även en hel del kort på vad naturen har att ge, men det får ni smakprov på lite då och då ;o)


Ja, det här var vad en stor del av min helg bestod av. På söndagen hade jag inte med kameran, och då blev taket helt färdigt och vi blev även bjudna på mat, som alltid är lika god när farmor gör den! :o)

//Lisa.

Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

Picture

Imorgon, då ska jag berätta för er om min helg. Och vet ni vad? Jag har massor utav bilder som bara längtar efter att få komma ut ur kameran!! Både på naturen, familjen och takbyte ;o) Men det får som sagt vänta tills imorgon då jag har min egna dator :o)

Nu ska jag fixa det sista inför imorn ("förbereda" kylväskan med veckans frukost, klippa mina låånga naglarna, fundera ut vad jag har glömt denna gången o.s.v.) innan jag ska sätta mig i soffan med lite god kvällsmat och bara slappa. (Det har jag ju bara inte gjort nått i helgen :oP)

Sov gott! :o) // Lillis.

TråkFia

Hejsan!!

Idag vaknade jag på dåligt humör, så som jag hade somnat om inte min räddare i nöden, Elin, hade ringt kvällen innan. Jag var väldigt seg och hade även småhuvudvärk. Även denna dag hade jag svårt att få i mig tillräckligt med frukost. Det har jag nog glömt att berätta, jag har fått jättesvårt att äta på morgonen. Mår illa och känner hur det växer i munnen. Men sen efter nån timme håller min mage på att hungra ihjäl! Det går väl i släkten antar jag ;o) Och nej, jag bantar inte om någon nu skulle få för sig det. Mat är gott!! :oD

Humöret har inte alls varit på topp idag och ett tag trodde jag att jag höll på att bli sjuk. Jag satt ute i solgasset, med en trekvarts tröja, en kofta och vindtät jacka och frös ändå! Det gick över som tur var och jag gottade mig i hamocken när humöret sakta men säkert blev gladare :o)

Elin, min gris, var även hon på liknande humör och ringde mig. Till slut sa vi "ska vi lägga på, vi pratar ju bara för att vi inte har något att göra". Det vi sa innehöll alltså ingen mening. Haha!

Även idag har en Nogger Mint anlänt i min mage. Om det inte finns någon annan heting där ute så gifter jag mig nog med den glassen i sommar! ;o)

Syrran och Fredde kom nyss och nu ska vi käka potatisgratäng/potatissallad, grillad kyckling och vitlöksbröd. Mumma!!

Tummen upp för en gladare dag i morgon!! //Lisa.

Valborg

Ja, denna dagen blev inte alls som tänkt, inte nånstans nästan.

Efter en natt med massa konstiga drömmar där jag stressade hela tiden var det dags att gå upp till skolan.
I skolan hade vi genomgång av olika frukter och vi skulle sluta med en provsmakning i samband med en arbetsuppgift. Jag hann se det goda fruktbordet och smaka några få saker innan jag fick skynda mig till stationen.
När jag kom ut hade jag missat bussen till stationen med 2 minuter och fick vänta i 8 minuter på nästa. Jag hann bli lite smått oroad att jag inte skulle hinna ner till stationen i tid när bussen äntligen kom :o)

Jag var lite osäker på när bussen till Vimmerby skulle gå, om det var 10.30 eller 10.35. Ja, minuterna är viktiga! Hur som helst visste jag att jag inte skulle hinna köpa något i matväg eller hinna besök en toalett innan och skyndade mig fort ner till avgång 16. Jag satt på bussen 10.33, 2 minuter senare lämnade den stationen. Puh!

Vägen hem var lång. Jag hade en blåsa som ville spricka och en mage med åskoväder!

Väl hemma åt jag lite innan det var dags att åka ner till stan med mamma och syrran. Jag gick sedan från Ica och träffade Kalle en sväng på sibylla där vi åt mjukglass. Mums! Fast burr, vad kallt det blåste!

På kvällen hade jag tänkt att hänga med Kalle, Sofia, Thomas och resten till Södra Vi. Tänkte det kunde vara kul att träffa lite nytt folk, men jag hittade ingen skjuts hem.
Då bestämde jag mig för att träffa de gamla klasskompisarna som skulle till Storebro. Men även där var det svårt att hitta en maskin på fyra hjul med en laglig förare.
Sista alternativet, hänga med familjen till "grannen i kvarteret" fick det till slut bli.
Vi åkte till M-lund för att titta på en majeld, men den, som många andra blev också inställd. När vi kom hem var jag en tråkfia och på riktigt dåligt humör och kvällen som jag trodde skulle bli fylld av kompisar och fest slutade istället ensam framför TV:n. Jaja, bättre lycka nästa gång! ;o)

Halv elva ringde i alla fall Elin och vi pratade i nån timme och sen kunde jag lägga mig, GLAD! Den människan klarar jag mig verkligen inte utan!!

PUSS// Lisa.