Daaark!

Känner att jag behöver skriva av mig lite.. Inte på något speciellt eller så, men detta vädret (ja, jag skyller på vädret för det verkar som den enda 'vettiga' anledningen just nu) gör mig så trött och depp. Har varit ovanligt trött ända sen i söndags. Jag har 'tomglott', som nån i tidningen sa, mest hela tiden. Jag har inte kunnat koncentrera mig på lektionerna och varit ovanligt tyst och... trött.. Varje dag har jag tänkt ta tag i allt plugg men när jag kommer hem är jag helt död och jag orkar knappt ens sitta vid datorn. Jag är lika trött när jag vaknar som när jag går och lägger mig..

MEN jag ser framåt och innan jag somnar tänker jag "imorn ska jag vara pigg och glad, imorn ska jag ta tag i det där hemska skolarbetet som jag redan skjutit på för länge".
Idag lyckades jag göra klart arbetet som jag har haft mest ångest över. Jag vet inte hur det blev, men jag nöjer mig ärligt talat med ett G. (Jag vet ju att vissa av er känner mig som tjejen-som-vill-ha-MVG-i-allt..)

När jag var färdig med skolarbetet skulle jag skicka det till min mail och där i inkorgen väntade ett mail från en helt underbar vän. Det var inget kejdebrev som jag verkligen hatar utan det var personligt och det värmde hela mitt hjärta. Fick en tår att falla och ett skratt att smita ut från munnen. Jag blev väldigt glad och även ett snäpp piggare.

Nu vet jag vad jag ska önska mig i julklapp. En skrattmaskin!!! Då skulle jag vara pigg jämt ju!! :D

Haha, nu blev jag glad. Ska passa på att plugga lite till bageriprovet/skriva bok-film redovisning/läsa engelska bok medan jag fortfarande är någorlunda pigg.
Ett inlägg om allt och absolut ingenting. Skönt att få skriva av sig lite iaf.

Ha det bra! /Lisa.


Dagens skratt!!

Måste bara dela av mig av en sak. Min kära mor är för rolig!!

Vi (jag, syster & mor) var på lindex och vi köpte alla strumpbyxor. Mamma hade en rabattkupong så hon skulle betala allt samtidigt. Vi stod i en låååång kö och när vi kom fram frågade hon om rabattkupongen gällde, och det gjorde den!

Expediditen slår in allt och säger: "208 kr, tack!"

Mamma lägger fram två hundralappar..

Expediten frågar: "Har du 8 kr?"

Mamma tittar i myntfacket och svarar: "Näe, tyvärr.."

Expediditen: "Men det.."

Mamma: "Jahaa!! Oj!"

Det roliga var att det var hur långa köer som helst och att mammas chef stod i kön bredvid ^^ Shit, vad vi skrattade!!

Snart lämnar jag Vimmerby och åker till en ännu mindre håla för lite fest :o) Ska bli superkul och jag saknar ju redan Elin så att få tillbringa helgen med henne känns toppen :o)
Kommer dock inte hem förrän den 5e december. Snyft* Känns väldigt konstigt!!

See you later!!//Lisa.

17 november

Ehm, host, hm! Nej, jag ska inte börja skriva här igen, inte än..
Men så är det så att min syster vill att jag ska börja skriva igen och hon påstår även att hon kollar in här 5ggr/dag och eftersom det är hennes födelsedag idag så tänkte jag att jag åtminstone kan skriva ett grattis ;)

Grattis Sis på 22års-dagen! <3

Sen kan man ju fråga sig vart hennes alla inlägg har tagit vägen. Har inte sett ett enda sen 17 maj, alltså exakt 6 månader sen ;o)

 
Sis tårta. Hittade inte kamerasladden så det fick bli den här dåliga, mörka bilden. Tårtan består endast av choklad, choklad, choklad!! Precis som hon önskade sig. Den var supergod, men svår att göra och blev inte alls vacker. Den 'fulaste' tårtan hittills enligt mig. Men så länge syrran blev nöjd så är jag också nöjd.

Sov gott!//Lisa.

P.S. Visste ni att det är Napoleondagen idag? Alltså Napoleonbakelsens dag. D.S.


Man väljer inte sin familj..

Jag måste berätta en sak som jag inte riktigt kan släppa..

Igår satt jag och väntade på tåget i Jönköping. Jag hade hur mycket packning som helst och satte mig på en bänk. Efter nån minut hör jag röster högre än andra, och från båda håll kom det massa alkoholister. Inget ovanligt med det. Det stannade dock två kvinnor precis framför mig och började prata. Jag kände obehag när de stod där, som jag alltid gör när de kommer för nära...
De gick ganska snabbt bort och satte sig vid en bänk snett emot mig. Jag kunde inte undvika att följa deras samtal. Båda två var som sagt alkholpåverkade. Jag hörde inte allt de sa men förstod snabbt att den ena kvinnan hade blivit slagen hemma, av sin man (sambo, pojkvän?). Hon visade slagmärken i ansiktet och berättade om ett enormt blåmärke på knäet. Jag tänkte mest "inte konstigt om hon jämt är full"..
Deras samtal fortsätter..

Den andra kvinnan: "Vad ska du säga till Rebecka?"

Den slagna kvinnan: "Jag tänker inte ljuga för henne, jag tänker säga att pappa ska sitta tre månader i fängelse för att ha slagit mig"

Tystnad.

Den slagna kvinnan: "Men va fan, jag tänker inte ljuga för Rebecka, hon är inte dum. Hon har sett honom mata in slag på mig. Hon fattar väl, hon är ju tre år!"

Då knöt det sig i magen på mig. Stackars barn!! En treåring!! Jag tyckte så synd om den lilla flickan, som jag aldrig träffat, aldrig sett..

Tänk hur lycklig lottad man själv är..

Rebeckas mamma är alkoholist och hennes pappa sitter i fängelse för misshandel (kanske han också är alkoholist?) Vissa borde verkligen inte få ha barn. Jag önskar jag kunde hjälpa denna lilla flicka. Prata med henne, rädda henne från en hemsk uppväxt. Men det finns inget jag kan göra. Och det känns tungt..

(Samtalet är inte skrivet ordagrant men det var i princip så de sa allt, och som jag skrev där uppe vet jag inte om det är kvinnans man/sambo/pojkvän som slog henne utan mest att det är pappan till Rebecka..)

//Lisa.


Microkaka!

Gjorde en tårtliknande sak i skolan idag. Mandeltårta med apelsinkräm. Bottnen körde jag faktiskt i micron i fyra minuter istället för i ugnen. Det blev ganska bra tycker jag, men volymen blev kanske lite lägre..
Jag kan inte avgöra om den var god, eftersom jag inte gillar kakor med apelsin eller andra frukter i, men jag hoppas den blev godkänd iaf ;o)//Lisa.


Pappornas dag!!

Ja, idag är det ju, som alla redan vet (hoppas jag!), fars dag! Då passar det ju perfekt med en tårta!!
Den här smaskades det på ute i Tuna hos farmor och farfar.
Vad tycks? (Jag orkade inte leta fram sladd och grejer till kameran så jag blåtandade från mobilen, så ni får lite sämre bilder så länge)


Antingen far..

..eller farfar! :D Fiffigt?

Have a nice day!!//Lisa.