FREDAGSMYS!

Tjo tjo!!

Ligger i sängen och surfar lite medan jag väntar på att Elin ska sluta så vi kan åka hemåt till lilla Vimmerby :o)
Måste äta lite också, för magen kurrar, men jag är laaat!!

Jag hade en mardrömsstart på min morgon.
Jag satt på toan, helt nyvaken och seg. I ögonvrån såg jag något svart som rörde sig, och utan linser tog det en liten stund innan jag insåg att det var en stor, fet spindel!!
Jag sätter på duschen och sprutar, sprutar, sprutar så att jag kunde försäkra mig om att den skulle bli dränkt. Den var ju alldeles för stor för att spolas ner. Jag sätter i linserna och när jag kommer in på toan igen ser jag att spindeln har "rest sig" och jag drämmer till den allt vad jag har med en sko. Två ben låg kvar på samma plats, resten av kroppen flög iväg en halvmeter och en decimeter upp på vägen. Ett ben flög även åt andra hållet bredvid toan. Sen spolade jag lite vatten till.
När jag kom ut kände jag mig lite lättad men var fortfarande lite skakis och vad är det första jag ser? Jo, en spindel, dock size small, vid dörrkarmen. Den ligger nu  knosad på golvet.
När jag skulle gå ut till bussen och jag stänger dörren sitter det en lock (en spindel med liten kropp men jättelånga smala ben) precis under handtaget.

Har jag sagt att jag hatar spindlar och är rädd för de?
De kan inte göra mig något, men det hjälps inte, de skrämmer mig ändå!!

Här med söker jag spindeljägare. Ett pris kan diskuteras ;o)

I helgen blir det att umgås med Elin, festa, gå på ALV med the family och gå på personalfest. Kommer bli toppen och jag kommer bli supertrött!!

Ha det!! / Lisa.

Kidnappad

Hej!!

Har aldrig hunnit så långt som hit när jag suttit vid datorn. Det har varit massa strul, sjuk första dagarna på praktiken, för lite i lön, mobil som inte vill funka, bredband som slutar fungera, fel kod som slås och borttappad PUK-kod.. Behöver jag säga mer?

Men nu är det en ny dag, och första dagen i resten av vårt liv!!

Idag blev jag kidnappad av Elin och Natha. Vi träffades vid Rådhusparken och jag blev påtvingad en ögonbindel och vi går en bit, snurrar några varv, går en bit, snurrar lite till. "Nu kommer det en kant, nu får du lyfta på benet, nu får du gå fortare, bara ett övergångsställe till". 
Jag vet inte vad jag skulle göra om jag skulle bli blind. Jag höll på att få panik när jag hörde bilar och folk utan att kunna se de, och trots den lilla biten vi gick blev jag helt yr och illamående.
I alla fall så tog de mig till mitt favoritfik här i Jönköping, Bernards. Där blev jag bjuden på fika och jag tror vi får hitta ett nytt favoritfik,  fy bövlen vad dyrt det var!!
Sen gick vi vidare till Juneporten och hoppade på tvåan. De tog mig till Stadsparken och påstår att vi ska köpa glass. Är de helt galna, jag åt ju precis en supergod kladdkaka med grädde och en jordgubbe!!?
Vi köpte i alla fall glass, satte oss på en av bänkarna och njöt av den otroligt fina utsikten över Vättern och Jönköping.
Där var inte överraskningarna slut, utan jag fick även två paket! :oD Ett superfint halsband och en film.
Åter igen ett stort tack!! Ni är bäst!!

Ikväll fastnade jag på en pojkes blogg som har både diabetes och adhd. Jag satt nog och läste i över en timme. Hans texter berörde mig verkligen. Han hade även lagt ut ett videoklipp med Ken Ring när han sjunger Ber en bön live i tv4. Den låten fick mig att fälla några tårar. Värd att lyssna på!!

Nu ska jag bädda ner mig i sängen. Har visserligen sovmorgon imorn men jag kan ändå behöva några extra timmar :o)

Sov gott allesammans!! // Lisa.

Good Morning

Filmerna vi tittade på igår var Bröllopsduellen och en shoppaholics bekännelser. De var väldigt bra och roliga båda två :o)
Efteråt var jag så trött att jag gick och la mig och jag sover dunderskönt i över nio timmar med en kissemiss i sängen bredvid mig :o)

Har precis käkat frulle nu. Måste dra hem strax och hämta cykeln och så, för idag är det sista dagen på jobbet. 11-19, vilket betyder stängning. Söndag, vilket även betyder dubbelt upp på lönen ;o)

Ha det gött!! // Lisa.

Helgen

Hej!!¨

Det var kul att komma tillbaka till skolan, allt kändes sig likt, förutom en extra vägg, vaktmästare som blivit lärare, annat schema och ny klass. Okej, det är väl inte precis så som vi lämnade det den 12e juni men ändå.

Den nya klassen gör mig gråtfärdig. Alla jag brukar prata med och de allra närmaste vännerna går i B-klassen. Själv går jag i A. Det som gör mig mest ledsen är att jag knappt kommer kunna träffa min älskade Elin trots att vi kommer bo så nära varandra. Dra åt pipsvängen med alla dåliga busstider och schema tider!!!

Efter skolan drog jag och Elin till Rosenlund och badade. Det var way to much people så det var inte alls lika dunderskoj som sist, även om det var roligt :o) Sen drog vi till A6. Jag köpte mig ett par jeanslegging och när vi kom in till stan köpte jag en tubbtunika som jag förmodligen kommer att ha på 20års festen nästa helg.
Väl hemma hos Elin blev jag utfrågad av Inga i den otroligt mysiga och gammaldagska affären, och sen träffade vi massa folk (barn) i byn som vi spelade fotboll/bollen i burken/kort med o.s.v. Faktiskt väldigt kul!!
Sen blev det bara jag, Elin och Oscar kvar. Det slutade med, fråga mig inte hur, att vi alla tre somnade i Elins nittisäng och vaknade ett par timmar senare av att telefonen ringer. Oscar drar hem och jag inser att jag varken tagit bort sminket, linserna eller bytt till sovkläder och gör det snabbt innan vi somnar om igen och vaknar av att ett av småsyskonen kommer in på morgonen och stör ;o)

Idag hann vi inte göra så mycket innan jag var tvungen att åka hem. Väl hemma har jag varit hos Emmelie och Freddan då det är tomt hus hemma. Vi har ätit taco och nu ska vi titta på en av de två filmerna vi hyrt och äta massa goda onyttiga saker ;o)

Ha det gött!! // Lisa.

Miniminiminiminimini

Hejsan!!

Idag har jag haft världens oflyt. Mobilen ska reklameras, problemet var bara att den måste vara inlämnad för samma fel minst tre gånger, och min har varit inlämnad två!! Ja, de skulle fixa det på nått vis i alla fall. Det sura är att jag inte får pengarna tillbaka eller friheten att välja mig en ny mobil i en viss prisklass. Nej, sony ericsson ska bestämma vilken mobil jag ska ha!! Tänk om jag hade tänkt dissa sony ericsson nu då? ;o) haha!!

Datorn jag (syrran) tittat ut var den enda som fanns, alltså fick jag köpa visningsexemplaret med lite repor i :o( En dyr försäkring gjorde dessutom priset betydligt högre än väntat. Men men, nu sitter jag i alla fall här med min mini-pc i knäet och jag hoppas den är värd pengarna :o)

Om exakt 12 timmar (när jag skriver just nu) lämnar jag Vimmerby. Shit, det är ju ingenting!! Jag har blandade känslor men Elin och jag har massor planerat så det kommer bli superskoj och kanske lite jäktigt till och med ;o) Det blir ju så när man knappt setts på en hel sommar!!

Jag är glad!! :o)

Ha det gött!! //LisaFisaLingonPrutt

Last day!!

Hello din Ko!!

Vad har hänt sen sist?

*Jag har besökt min blivande praktikplats
*Jag har gått på ALV med Gustav, Sissi, Emil, Johanna och Karin vilket även resulterade i en grillkväll ute i Lillyhamn :o)
*Jag har jobbat
*Jag har övningskört till Lekeryd
*Jag har lämnat saker i Jönköping (glömde minst hälften!!)
*Jag har jobbat, igen, de senaste gångerna på Pippi Godis :o)
*Jag har gjort massa ärenden på stan, banken, expert, Vibako m.m.
*Bakat grodbakelser

Och nu idag sitter jag här och ska hinna med att göra tusen saker känns det som. Har gjort disken, plockat undan massor i huset och på mitt rum, gått till återvinningen, lagt in bilder o.s.v.
Mamma och jag gjorde massa ärenden på stan igår, men vi glömde massor och mycket har tillkommit, så det blir en tripp dit idag också.

Fick sms från expert igår att min mobil var färdig. Väl där får vi inte igång den och den blev kvar ett tag till. På eftermiddagen ringer "expertgubben" och säger att den funkar och frågar om han ska komma förbi med den på kvällen (han bor i samma kvarter). Väl hemma får vi ändå inte igång den (fast den funkade tidigare under dagen). Vi försökte en stund och sen funkade den, till ungefär tio på kvällen. Suck!! Vid det här laget borde jag få en ny?
Ska i vilket falls om helst ner till Expert idag. En minipc väntar på att bli köpt av mig där! ;o)

Här kommer bilderna på grodbakelserna jag gjorde till mammas jobb igår. Alla får olika former, ansiktsuttryck och utseenden. Det är det som gör de så roliga :o) Enjoy!!











Vad tycks?
Hittade du dig nån favorit?

Nu har jag inte tid att sitta här länge. Ha det gött!!

Eller just det, skulle bara berätta att jag har världens snällaste lärare som ringer och ger mig ledigt första skoldagen!! Hon tänker minsann på mitt bästa. Hade det inte varit så att jag saknar min Elin så sjukt mycket och ska sova hos henne i helgen hade jag gärna tackat "ja" till erbjudandet men jag tänker minsann åka till skolan imorn i alla fall :o) Det finns fler jag vill träffa!! ;o)
Btw, så skrämde jag Elin massor när jag skojade att jag inte skulle komma alls. Hihi!!

Pusshej// Ougat.

Hej Hopp!!

Gummisnopp!!

Jag har inte hajjat det här med blogg och facebook på sommaren. Jag menar, vem har tid för en dator? Inte jag i alla fall!! Men jag vet att jag kommer ha tid så det räcker och blir över när jag är i Jönköping så det kanske jämnar ut sig på ett år. Haha. Många andra har dock tid för sin dator så det var många vänförfrågningar som väntade på mig idag, och det är ju kul! :o)

Vad har hänt sen sist?
*Jag har träffat Anders Nordahl fyra dagar, och skrapat pluspoäng hos honom ;o)
*Jag har varit kattvakt
*Jag har hälsat på hos Kalle och Axel
*Jag har gått på ALV med min bror
*Jag har varit på "fotboll AL-VM". (Fotbollsturnerning med jobbet)
*Jag har varit på personalfest på kökssidan
*Jag har varit på Boda Borg med Fam. Bogren, och sovit hos de i Vetlanda
*Jag har tagit sönder en lins ;o)
*Och mest av allt har jag jobbat

Ja det är ungefär vad jag har hunnit med på 10 dagar sen jag skrev något sist.

Mobilen var inlämnad, jag fick tillbaka den men den dog redan påväg ut från parkeringen. Den är alltså inlämnad igen och vi får se om den går att fixa, annars blir det att lägga sura pengar på en ny. Lånar just nu Gustavs mobil, som liknar min. Väldigt snällt!!
När lönen kommer har jag bestämt mig till 99% att köpa en minipc. Vi får se lite hur lönen ser ut.
Btw, så fick jag tillbaka skattepengar idag. Fråga mig inte varför, men antagligen drog de det från min lön förra året. De är i vilket fall som helst väldigt välkomna :o)

Hur är det med dig?
Vad har du gjort i sommar?
Om du börjar skolan, när, och vilket år?
Annars, vad ska du göra i höst?

Nu har jag bara 6 arbetsdagar kvar (som jag vet om). Ärligt talat känns det lite sorgligt, samtidigt som det ska bli väldigt skönt. Jag har tillbringat väldigt mycket tid där i sommar och snart flyttar massor åt olika håll i Sverige och världen. Ett stort lycka till, till alla, och hoppas vi kommer ses snart igen! :o)
Sista personalfesten kommer bli superkul!! (även om jag kommer vara ett vrak den kommande veckan. haha.)

Imorgon ska jag åka till Brödstugan i Mariannelund, min kommande praktikplats, och snacka tider och så. Är ju trots allt bara ca tre veckor kvar :oS
På torsdag blir det ALV med Gustav, Sissi, Emil, Johanna och Karin. Kommer bli toppen så länge vädret är på vår sida!!

Nej, nu är det dags att göra något annat.

Ha det gött!//Lisa.

1 augusti

Tjena!!

Hur är det med dig?
Här är det bara fint, humöret är på topp :o)

Imorse på jobbet tog jag allt i lugn takt och var ändå färdig en kvart tidigare och hann fixa i ordning småsaker. Det var, som jag hoppades på, en väldigt lugn dag. På förmiddagen upptäckte även jag och Sofie att Anders Nordahl (David i Andra Avenyn) var på besök i parken tillsammans med några andra skådisar, gamla, som nya.  Ja, fråga inte mig, det är Sofie som vet allt! ;o)
Lite kul minsann och sen kom David in och handlade lite av mig. Man är ju så knäpp och blir till sig för någon man sett på TV. Haha.

Det har varit mycket jobb nu. Fast när jag kollade igenom hur mycket jag jobbat har jag varit ledig ungefär lika mycket som jag har jobbat i sommar. Känns inte alls så, men det är ju Kroatien och campingtrippen som gjort sitt liksom. Kan inte fatta att det är augusti idag. Mitt sommarlov är snart slut, borta, gone!! Men jag har minsann haft det väldigt roligt :o)

Lägger precis in lite bilder och jag sa sist att det knappt hänt något mer än jobb. Men jag drog med farmor, farfar, Emmelie, Fredrik, mamma, pappa och Jim till ALV en dag, rekorddagen, 11 475 personer, vilket blev väldigt lyckat. Det har även varit den andra personalfesten o.s.v.

Hade tänkt lägga in några av bilderna nu, men fastnade på annat håll och nu försvann både tiden och lusten. Nu ska jag försöka klura ihop hur jag ska hinna träffa alla innan skolan drar igång, samtidigt som jag tittar på sommarkrysset.

Ha det gött!! //Lisa.