SOL!

Hej igen! :o)

Har precis varit ute och gottat mig i solen, eller kom in för snart en timme sen. Tiden går fort!!
Låg i badenbaden och ett plagg efter det andra åkte av, och få inga hemska fantasier nu! Jacka, skor, strumpor och kofta fick åka bort! Byxbena kavlades även upp så gott det gick. När jag trött packade i söndags tänkte jag bara på att det skulle ta så lite plats som möjligt, och hade inte en tanke på att det faktiskt skulle bli varmt ute!!  När jag låg där kände jag mig lite snurrig i bollen, det kändes som om hela badenbaden rörde sig och skulle vippa bakåt! Riktigt läskigt!

Pratade lite med mor och far, solade lite till och gick sedan in. Känner mig helt konstig i huvudet men har druckit massa vatten och hoppas på att maten ska bli färdig snart, för annars kommer jag inte kunna tänka klart!!
Det blir grillat. MUMS!!

Förhoppningsvis blev jag lite brunare än här..
                                                       



Oj, se så det kan gå när man fyller väskan med massa saker! ;o)


//Lillis.

Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

GladLisa :o)

Tjenare!!

Idag hade vi temadag i skolan. Temat var droger. Alla samlades i uppehållsrummet, ja vi är ju inte så många på vår skola ;o) Sen kom han som skulle föreläsa. Första intrycket var att han var helt skum och ståuppare och jag hade fått för mig att han själv hade varit beroende av droger. Till en början skrattade jag så att jag grät men sen blev det mer allvar på det hela, även om ett skratt slank in då och då.
Han pratade på och helt plötsligt tände han en cigarett, inomhus!! Jag tänkte "ska ingen stoppa honom? Vet lärarna om att han skulle göra såhär?"
Ingen gör något och han fortsätter prata. Han klunkar en flaska vin, då var vi helt säkra på att det var vanligt vatten. Sen rökte han på inomhus (vet inte vad alla droger heter), fortsatte med olika piller och "snowballs". Samtidigt som vi antog att det bara var på skoj undrade jag vad denna främling höll på med. När han tog fram en spruta var jag helt säker på att han inte skulle ta den. Men han band en rem runt armen, tryckte i sprutan, blodet sprutade och sen spydde han, sa att han inte ville prata mer och gick därifrån.
Efter en kort kort stund kom han tillbaka helt normal och frågade oss om vi trodde det var verkligt. Det tyckte vi alla, och han sa att det är mycket värre i verkligheten!!

Vi blev sedan uppdelade i grupper där vi skulle diskutera en del kring ämnet. Sen kom Johny och berättade att han bara var en skådespelare då vissa trodde att han var tagen direkt från gatan, jag hade också haft den tanken!
Men han hade provat på droger, precis som jag trodde, men lyckats ta sig ur det i tid. Alla fick sig verkligen en tankeställare, och det går inte förklara hur bra/gripande/berörande det var. Du måste se det med egena ögon!! Läs mer här.

"Om öl och tobak, vin och sprit. Hembränt, sniffning, hasch och tabletter. GHB, amfetamin, kokain och ecstasy. DXM, LSD, crack, heroin, och så allt som blir följden av ett liv med droger. Skratten i början tystnar när knarkarens realistiska skildring kryper in under skinnet på åskådaren. En ruskig upplevelse av verkligheten!"

Efter skolan åkte jag och Elin till ålderdomshemmet i Huskvarna, dit även hennes brorsa kom. Vi skulle hälsa på deras gammelfarfar :o) När vi kom dit satt han och åt så vi väntade nån halvtimme innan vi gick in till honom. Vilken människa säger jag bara!! Han var helskön och jag fick verkligen träna skrattmusklerna!! Jag åt årets första jordgubbe, som han bjöd på :o) Mums! Nämnas kan att han är 95 år med livsglädjen på topp!!

Sitter nu i lägenheten och vet inte riktigt vad jag ska göra med den här dagen.. Vill inte sitta här hela dagen/kvällen! ;o) Fast jag ska packa, duscha, äta och troligtvis dra över med damsugaren idag så tiden kommer nog gå ändå.
Imorn är jag hemhemma redan vid ett. Tjoohoo!!

Ha det bra!!// Superglada Lisa :oD

Eldförbud

Fick höra av min mor förut att det är eldförbud i hela Kalmar län, vilket innebär att det inte blir någon majbrasa om det inte börjar regna nu i dagarna. Ganska tråkigt, för det hör liksom till ;o)

Vad har du tänkt hitta på i Valborg?
Festa, eller bara sitta hemma och mysa med familjen?
Tell me!! :oD

Jag och Elin har sjungit "squasch banana, duddeliduu" hela dagen. Vi är medvetna om att vi sjunger fel ord, men har ingen aning om vilka det ska vara egentligen och hur det går sen. Det är alltså något som apan i Lejonkungen sjunger på. Sitter därför och kollar på olika klipp på youtube i hopp om att hitta denna del av filmen! ;o) En riktigt bra film egentligen! Tecknat är bra och inte barnsligt! ;o)

Sen vill jag passa på att berätta hur glad jag är för alla vänner jag har! Ni gör min dag och får mig att le och skratta varje dag. Utan er skulle jag aldrig klara mig!! :o)

PUSSAR // Lisa.

SKRATT!

Hejsan!!

Idag la jag, Elin och Malin nivån riktigt lågt redan på bussen till skolan och det var den nivån vi hade hela dagen, och alla andra hängde såklart på! ;o) Vi skrattade åt precis allt och ingenting så den sega samhällen och engelskan (svenskan) gick liite fortare i alla fall ;o)
På tal om samhällen så fick jag MVG på ideologiprovet. Jag trodde inte jag kunde bli mycket gladare än vad jag redan var, men det gick så bra så! ;oD Min "drömideologi" lät tydligen som någon känds person och Evelina tyckte jag skulle läsa om honom. Haha!

Efter skolan var jag snäll och väntade på först Nathas buss och sen Elins. Vi smaskade på varsin glass, as usual! Vi satt på stationen i ca en och en halv timme innan Elins buss äntligen kom och då hade vi b.la. fått träsmak i våra rumpor, skrattat en hel del och insett att "alkislivet som nyktra" inte var något för oss. För alkoholister, det finns det gott om här uppe kan jag säga. Ser flera stycken dagligen och lyckas ofta hamna brevid ett gäng när jag väntar på bussen!! Igår satt t.ex. två stycken och stank bakom mig på bussen till A6. Det kan inte vara lätt...

Väl hemma la jag mig i sängen en stund och somnade tydligen. Hade nog legat kvar fortfarande om det inte skulle vara mat snart. Mattiderna här är väldigt oregelbundna och när jag kom hem (vid halv fyra) sa hon att hon strax skulle sätta in maten i ugnen, men jag har fortfarande inte hört att hon ropat på mig.. Aja, tur att jag inte är så hungrig då ;o)

Ikväll blir det att lata, som vanligt.. Ge mig lite roliga tips på saker jag kan göra :o)

PussPuss // Lisa.

Tröttare än tröttast!

Hej!!

Nu skriver jag i nutid. Kan vara bra att nämna, eftersom jag skrev både lördagens och söndagens inlägg precis innan ;o)

Det gick förvånandsvärt bra att gå upp idag, trots att jag ställde klockan en kvart tidigare. Pappa skulle börja jobba tidigt, så det vara bara för mig att gå ner till stationen med all packning. Det är egentligen inte så farligt, men det blir ganska tungt efter en stund.

Jag hade mina nya fina skor som var supersnygga till de nya byxorna. Halvvägs till stationen börjar den ena skon att glappa. Typiskt!! När jag kom till stationen upptäckte jag även att jag hade skavt hål på hälen och bloat (hur fasen säger man det egentligen?!) ner byxorna. När jag kom på tåget fick jag lov att byta skor, typical!!

Det var i princip omöjligt att hålla sig vaken på tåget idag, och hade jag fått bestämma hade jag åkt någon timme till ;o) Haha!! På engelskan var det som tur var väldigt soft. Läste igenom/översatte en enkel (enligt mig) text och svarade på några frågor innan vi började titta på filmen Rain Man. Den verkar bra men ljudet var riktigt sämst och bilden var inget att skryta om heller. Jag brukar inte klaga, men det var riktig dålig kvalitét!

På idrotten spelade vi badminton. Jag vann alla matcher utom en, så jag (och Elin) vann hela alltet kan man säga. För det var vi som stog närmast väggen åt det hållet vinnarna skulle stå :o) Thihi, vad bra jag är!!

Efter skolan släpade jag "hem" all packning för att sedan åka till A6 och ikea. Jag lämnade tillbaka några handtag pappa köpte igår, och snäll som han är fick jag pengarna från handtagen :o) Jag köpte även plåster till mina skavsår och imorn ska jag ge mig på ett nytt försök med skorna ;o)
Lite andra småärenden gjorde jag också och innan jag hoppade på bussen hem köpte jag mig en glass. Det var jag värd tycker jag :o) Kan ni gissa vilken? Ja, just det, Nogger Mint såklart! ;o)

Nu sitter jag här och fördriver tiden. Det blir nog ganska tidigt ikväll också för min del ;o)

Ha det bra! :o) // Lilla-Lila-Lillis-Lisa :o)

(Fick just reda på att det bara är 40 dagar kvar tills jag drar till Kroatien!! :oD)

Just det, Grattis till Chanco 17 år idag också! ;o)

Pigg och glad

Söndagens inlägg..

Idag hade jag lovat att vara pigg och glad. Pigg kan jag inte påstå att jag var, men det var inget som gick ut över de andra, förutom att jag var väldigt osocial i bilen till och hem från Jönköping. (Jag sov alltså)

Det började med lite shopping på A6. Länge sen jag var där nu..
Vi började med skor. Lyckat när fötterna var som de var? Inte precis! ;o)
Det blev i alla fall ett par klackskor för mig. Inte så höga, men väldigt fina :o) Hade velat ha några "dansskor" och jag hittade mycket fint men som mina fötter inte gillade. De var förmodligen svullna från gårdagen också, så därför fick jag knappt på mig en del skor..

Sedan gick vi (mamma och jag) i lite klädaffärer utan resultat. När vi hade en affär kvar ringde det från alla håll, morfar till mig och pappa till mamma som båda undrade om vi inte var färdiga snart?
I sista affären hittade vi det vi skulle, som tur var!! Det blev ett par jeansleggings till mig. Syrran fick även likadana, ovanligt? ;o)

Sen bagav vi oss hungriga till Rosenbergsgatan. Där väntade god mat och jag blev lite för mätt!!
Den egentliga anledningen till att vi åkte till Jönköping var för att hämta tre fåtöljer och en fotpall av morfar och Maysan p.g.a att de flyttar till Hjo nu i dagarna.. Vi kom dock hem med lite mer. Eller ganska så mycket mer. Hela kärran var full, likaså bagagen och det var inte tomt inne i bilen heller om jag säger så ;o)

Vi kom hem framåt halv sju på kvällen och det blev i princip att packa, duscha och gå och lägga sig för min del. Lite onödigt att åka hem från Jönköping men det blev en natt hemma i mina underbart sköna säng i alla fall, och sen hade jag ingen tid i världen att hinna packa innan.

Den här dagen var också lyckad, en toppenhelg helt enkelt!!

PussPuss// Ougat.

What A Day!!

Hur ska jag förklara lördagen bra, sammanfattat? Nej, det är nog omöjligt, så nu väntar er ett långt inlägg :o)

08.58 (ja, man ska väl vara så precis man bara kan?) blev jag upphämtad av Hjalle, Lalla, Gustav och Sissi och vi åkte vidare ner till Johns place där John höll på att gå i bitar av nyfikenhet om vart vi skulle. Efter en kort stund kom även Sofia och Thomas och vi kunde åka mot riktning Sävsjö och Boda Borg.
Väl framme tog vi en fika (och jag glömde ta kort fast att jag hade kameran i handen!!) och lottade lag. Jag fick Hjalle, Sofia och Camilla (ja, just det. Camilla och Nicklas kom också dit, direkt från Göteborg) i mitt lag :o)
Bankman som jag var hade jag hand om ruskigt mycket pengar (okej, det var väl att ta i). Som tur var hade alla betalat rätt och det gick galant. Vi hade även en kort information innan vi började jakten på stämplar!!

Vid lunchtid hade mitt lag minst stämplar, 4 stycken medan de andra två lagen hade 6 resp. 7 stämplar.
Till lunch blev det Tacobuffé och jag tror det uppskattades av alla :o)
Efter lunch bestämde sig vi i vårt lag att bara köra på skoj och vi sa hela tiden "det spelar ingen roll om vi förlorar, vi har i alla fall roligast!", för roligt det är bara förnamnet på vad vi hade!!
Men vi fick ett ryck och lyckades med den ena stämplen efter den andra, även tre svarta.

Vid stängningsdags hade mitt lag skrapat ihop hela 13 stämplar, 25 poäng. De andra lagen hade 23 och 27 poäng. Vi kom alltså på andra plats, trots att det var så jämna lag :o) (Fast vårt lag hade skrapat ihop flest svarta ;o) )
Enligt John kom vi på delad förstaplats för de hade "fuskat" på en bana. Inte mig emot att få delad förstaplats, men det hör liksom till att fuska lite ;o)

Efter en heldag i Boda Borg var det dags att åka hem och i Hult hämtade vi även upp Ida som liftade hem till mig. Jag tog en snabb dusch och försökte njuta så mycket jag kunde av den goda maten, grillat, innan det var dags att gå till Sara där förfesten var.
Enligt mig var det ganska dött där, men så hann Ida och jag bara vara där en halvtimme också och det kan ju förklara en del! ;o)

Bussen dit var ganska seg och jag beundrar busschauffören som trots dagens ungdom stog ut att köra hela vägen. Jag tror bussresan ska ta mellan 20-25 minuter, det tog 45 minuter för oss! ;o)

Ida och jag småsprang in till Metro för att försäkra oss om att Ida skulle få en biljett, och det fick hon såklart! :o)
Fram till tolv var det lite småsegt och musiken var inte alls bra. Sen kom Agnes, en halvtimme försent kan nämnas, och spelade 5 (!) låtar. Inte för att jag var där för att titta/lyssna på Agnes, men det var dyrt att betala så mycket för ynka fem låtar som tog ca en kvart. Jag som sa till Ida att det minst skulle ta en timme! ;o)
Efter Agnes kom dock den bra musiken och de trötta fötterna orkade med ett par danser till innan det var dags att åka hem vid halv två. Både Ida och jag sov sött lite efter två..

Än idag (måndag) gör mina fötter ont och att gå är en pina!!
Att först springa/klänga/klättra konstant på Boda Borg i åtta timmar för att sedan gå/dansa i högklackat i 5 timmar
efteråt är inget smart. Nämnas kan ju också att jag i princip aldrig gått i högklackat innan, tro det eller ej! ;o)

Som sagt, det här var en riktig toppendag och måste göras om på alla sätt och vis!!!

PussPuss/ Lillis.

Knip ihop ögonen och le!!

Hejsan!!

Nu är jag hemma! :o) Eller jag kom hem för en och en halv timme sen men jag är riktigt seg. Jag var väldigt glad att jag sov hos Elin i natt, för då kunde jag äta mackor och yoghurt när jag kom hem, som egentligen var dagens frukost. Jag var så hungrig och orkeslös, men samtidigt ska jag inte klaga. Jag vet de som har det värre!!

Jag har upptäckt ett "nästanhål" på mina jeans. Suck! Jag antar att jag får banta ner låren, då jag tror det är anledningen, att de har skavt mot varandra. Jag vet någon förutom jag som inte kommer bli glad. You can call her mummie!! ;o)

I måndags var jag äntligen hos skolsyster. Har bara väntat sen i höstas?
Jag har en för kort sena i min hand, därav min knöl som småömmar ibland. Så länge fingret inte börjar dra ihop sig och böja sig så är det ingen fara och man gör ingenting åt det. Men om det däremot skulle göra det, så ska jag gå till läkare och i värst fall operera! :O Nej, det får vara som det är tycker jag! ;o)

Det är inte mer än rätt att ni får lyssna på Melissa Horn här direkt på bloggen, när jag nu skrev om henne igår ;o) Kan dock inte bestämma mig vilken låt jag gillar bäst!! Hjälp mig! ;o)





I skolan fick jag verkligen prov på min perfektion. Vi skulle göra ett grupparbete om ägg och varje grupp fick en kategori att skriva/måla om på en stor plansch. Vi var tre i min grupp, vilket innebär 2 mot 1. De andra två vill bli klara så fort som möjligt och struntar i om det ser "halvdant" ut. Shit, jag fick verkligen bita mig i läppen!! Dessutom hade vi Linda, den andra bageriläraren så jag ville ju inte visa mig som en "klagare". Aja, jag hoppas hon blev nöjd i alla fall. Innerst inne vet jag ju att det blev bra, men jag nöjer mig inte med bra!! (En dålig sida hos mig, jag vet!!)

När vi slutade frågade jag med mitt snällaste jag om jag kunde få ledigt ett par timmar nästa torsdag och vet ni vad? Det fick jag!! :oD Hon skulle fixa så att jag fick vara med på allt det viktigaste och sen skulle jag få jobba lite hemma. Men vad gör det när man får komma hem vid ett på valborgsmässoafton istället för vid sju?!

Jag har hittat ett ansiktsuttryck hos mig själv som människor verkar vara svaga för. Frågar jag något som de är tveksamma till (alltså frågor som, kan jag få ett tuggummi?, kan jag få låna en penna? o.s.v.) gör jag mitt ansiktsuttryck och de smälter direkt. Haha. Eller så tycker de det ser så hemskt ut så att de vill slippa se det? :O
Jag använder mig inte av snälla hundögon, utan jag kniper ihop ögonen hårt och ler mitt allra största leende!! :oD

Idag diskade jag redan när jag kom hem, så det är bara att packa kvar, och det kan jag leva med ;o)

Ha det bra!! //Lisa.

Från ko till bord

Hejsan!

Sitter i skolan nu och har Livskunskap A och JA, jag får sitta här ;o) Har precis gjort färdigt ett arbete om mjölkens väg, från ko till bord och väntar nu på att alla andra ska bli färdiga. Eller, jag väntar väl snarare på lunchen nu vid elva, är så fruktansvärt hungrig!

Igår fick dagen som sagt ett litet oväntat slut. Varken Elin eller jag hann tänka efter innan det redan var kväll och det var dags att sova. Allt kom så plötsligt och gick så fort, men roligt hade vi! Det är såna spontanbesök som betyder mest! :o)

Dags att dra sig, vi hörs ikväll!! // Lillis.

Crazy day

Halloj!

Skolan gick bra sen och jag var "hemma" lite efter halv fyra. Idag har jag även skaffat facebook, tro det eller ej. Men jag var ju helt emot bloggande i början också, och nu sitter jag ju här, så det kanske inte är så förvånande i alla fall  ;o)

Framåt halv fem, fem var jag riktigt uttråkad och skrev till Elin på skoj om vi skulle leka. Sista bussen ut till  henne hade gått så Elin ringde till Roger, hennes låtsaspappa, för att fråga om han var i stan. Jag skyndade mig fort som tusan in till Juneporten i stan där jag blev upphämtad av Roger, som jag endast sagt hej till i förbifarten. Det kändes weird vill jag lova!!
Väl framme hos Elin möts jag av hela familjen, haha.

Till middag blev det ungstekt falukorv och potatis, trejde dagen för mig denna vecka. Otur!!
Efteråt fick vi ett ryck att gå ut och springa. Vi bytte om och begav oss iväg. Jag fick energi från ingenstans och Elins försvann, jag kanske tog hennes? :O När vi kom hem igen gjorde vi lite situps och rygglytft. Spelade även lite badminton. Skojskoj var det!!

Elin sitter och gör lite läxor och jag lyssnar på Melissa Horns underbara röst. Ja, vi äter tyvärr lite godis också. Smisk på  fingrarna! Fast vi har ju varit duktiga och tränat. (A)

Vi har redan extremt mycket att prata om ikväll, trots att vi pratade ut rejält förra veckan. Vadå superkompisar? ;o)

Sov gott, igelkott ;o) PussPuss /Lisa.

BISTERT

MED STORA OCH TJOCKA BOKSTÄVER

I måndags sa Katja till mig att jag skulle börja komma på mattelektionerna igen för att träna på nationella prov. Med nytt schema och allt tog jag ändå förgivet att vi hade matte vid tjugo i tio idag. När jag kom till skolan möts jag av frågande ansikten som säger "Vad gör du här?". Jag svarar glatt "Jag ska ju ha matte nu." Till svar får jag "Vi har inte matte nu, den är ju efter svenskan i eftermiddag."

Gaah, vad irriterande. Jag ville inte sitta i skolan i två och en halv timme och inte ha något att göra så nu sitter jag "hemma" och glor en stund. Om jag fixar käk själv (nudlar) så räcker det om jag åker kvart över elva annars hade jag behövt åka för en kvart sen ;o) Haha!

Får väl fixa nått att käka nu då..

Nudlar och lånade pengar

Vi hörs sen! Puss Puss // Lisa.

Blondii!!

Hihi, det är jag det!

I påskas när släkten var samlad hos farmor och farfar var vi ca 22 personer. Jag var den enda (!) som var blond av oss. Thihihi*
Igår på idrotten skulle alla ställa sig i ordning efter hårfärgen, även här var jag den mest blonda, trots att vi var två klasser. Hihi!! Har lust att färga håret lite blondare nu bara för det, åtminstone utväxten måste färgas...
Fast samtidigt pratade vi om i skolan hur ovanligt det skulle se ut om jag var brunett, har lust att prova bara för en dag ;o)

Lena trodde inte jag var hemma (har bara varit hem sen kvart i fem) så jag fick äta mat själv nu. Har hela tiden tänkt "men nu är det snart mat", "nu måste maten snart vara färdig" så jag har bara ätit en macka sen lunchen vid elva. Aja, fick bevis på att det inte hörs ner när jag sjunger iaf ;o)

Fick plötsligt ont i huvudet nu också, som sagt många känslor på en dag! ;o)

PussPuss // Lillis.

Oj oj oj,

vad mycket känslor man kan ha på en dag!

Började dagen med massa blandade känslor. En klump i magen satte sig direkt.

Svenskan var seg, jag kunde allt innan och satt mest och väntade på de andra som inte kunde grammatiken sen innan. Fick dock gå lite tidigare då jag var färdig med alla papper ;o)
Sen var det samhäll, vilket innebar prov om ideologier. Kändes superbra faktiskt, fast jag vet ju hur det brukar gå då! ;o)

Sen blev det en låååång håla från kvart över tio till ett. Anledningen var att man fick gå när man var färdig med provet, vid elva var det lunch till tolv och efter lunch till fyra var det resurs. Jag ligger inte efter i något, vad det nu är som är svårt att förstå i ordet inte? Men vid ett skulle jag redovisa min bok..

Ena stunden kändes det jättebra, andra stunden kände jag mig helt skakig och hjärtat slog hårt. Jag redovisade min bok sist, och tur var väl det. Jag började nästan gråta direkt bara av att säga titeln på boken. Berättade först att jag läste boken för min egen skull och att jag inte hade tänkt redovisa den först och att det därför kunde vara väldigt känsligt för mig. Kände att det var bra att förbereda dem liksom.
Jag lyckades skrämma iväg min darriga röst för ett tag tills jag kom till sista punkten då jag skulle berätta om Mormor och Hanna. Mormor gick galant (jag kände henne aldrig liksom) men bara utav att säga "min syster" brast jag helt ut i gråt. Camilla började säga till de andra att gå ut men jag bara "Nej, jag vill berätta klart". Jag tog några djupa andetag och berättade med mesig röst klart. Jag berättade om hur Hanna blev sjuk och att hon var i samma ålder som jag är nu, att det är tufft att veta att jag själv kan bära på sjukdomen och hur jag ångrar att jag var arg på mamma och pappa när Hanna var den enda som stod i centrum under den tiden..
Jag tror att alla som var i rummet började gråta. Jag lyckades beröra med min historia helt enkelt och jag har fått höra att det var starkt gjort av mig. Jag är ganska stolt över mig själv att jag över huvudtaget vågade..

Efter skolan kändes det ganska tomt. En "hemlighet" hade trots allt lämnat mitt hjärta..

Det blev i alla fall gladare miner för jag skulle träffa Ida :o)
I väntan på att hon skulle komma med trean satt jag vid Juneporten. Ungdomens A-lagare satt på bänken brevid. När det äntligen kom en tjej och satte sig bredvid mig kände jag mig något lättad, vad jag inte visste var att hon tydligen kände grabbarna och inte långt efter satte sig en i 40års-åldern (?) precis bredvid mig och hans cigarettrök fladdrade i mitt hår. Usch, vad obehagligt det var och jag ville ju inte gå därifrån och visa mig "feg". Men jag var minsann glad när Ida kom inrullandes med bussen ;o)

Vi hann inte med att göra så jättemycket, men nu vet hon hur jag bor i alla fall, och på lördag kommer det att bli bäst!

Nu hoppas jag snart att maten är färdig där nere, min hungriga mage klarar inte länge till ;o)

Ha det bra! // Lisa.

(Älskar er sys <3)

Pust och stonk!

Ja, nu är jag trött efter åtta inlägg, hoppas ni blir nöjda nu i alla fall ;o)

Idag hade jag muntliga nationella i engelska. Det hade varit snällt om hon sagt till nån vecka innan, att det skulle göras idag, så man hade kunnat förbereda sig mentalt. Eller så var det bra att hon gjorde som hon gjorde, jag slapp vara nervös i flera dagar, utan bara nån timme! ;o)
Fick även prata tillsammans med Adam, som jag aldrig någonsin pratat med tidigare. (Det var ju också knäppt gjort, att para ihop mig med nån jag absolut inte känner!) Fast han var snäll, och vi låg på ungefär samma nivå (han var bättre) och Ann sa att vi skulle vara nöjda, så jag får lita på det.

Har pluggat lite efter skolan och suttit här. Är trött nu men ska läsa igenom samhällssidorna för femte gången, tredje för idag, innan jag sätter mig framför TV:n.

Önska mig lycka till på provet imorn!!

//Lisa.

Pusse Migg

Musse pigg

Vilken är finast, enligt dig? :o)

Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

Påskdagen

Bogrens besökte oss i Vimmerby och vi satt större delen ute i Hammocken. Myys!
På kvällen tittade vi på film (action här också) och satt ute på altanen till efter tolv :o)

När efterrätten ställdes fram fick jag något besvikna ansikten när de såg att det "bara var en kladdkaka". Men det var ingen kladdkaka som helst, utan det var hemkokt kola i mitten. Efteråt fick jag t.o.m. beställning på den, men vi hade inga varor till det hemma så det gick inte...

Den ser även ut som en vanlig kladdkaka, men här kommer en bild i alla fall. Riktigt mums!


Chokladkolakaka

Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

Påskafton

Dagen tillbringades ute i Tuna med "Svenssonsläkten", alltså släkten på pappas sida.
Massa mat och fika stod som vanligt på schemat.
Promenad ute i skogen med klackskor var dessvärre ingen större hit, eller vad säger du syrran?

Min mobil är konstig och vill inte föra över bilderna jag vill ha, men här kommer bilder på tårtan jag gjorde i alla fall :o)


Det hade varit fint att ha den såhär (+ siktad med florsocker) men jag valde att..

..göra tårtan riktigt "påskig" med lite marsipankycklingar :o)

Det ska föreställa en kyckling, den såg bättre ut i verkligheten!

På kvällen drog jag till syrran där även Bylund (kusin) och Andersson (f.d. klasskompis till Fredrik och kusin) var. Det blev prat, guitar hero och biotittande. Jag tror det var första gången jag blev totalt utklassad i guitar hero. Andersson var en klippa, och spelade på expert. Han hade tydligen klarat alla låtar utan två.. Men kusinen klådde jag minsann ;o)
Filmerna som visades var i kategori action och syrran tycker det är bra att jag "får lära mig se på riktigt film". Haha, hon har nog rätt. Romantisk drama komedi kommer man inte långt med ;o) Kvällen/natten avslutade 02.22..

Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!


Puh-tårta

Dagens tårta :o)
Godkänd?





Skriver i morgon, här har det varit full rulle hela dagen så nu ska vi bara slappa i soffan allihopa ;o)

//Ougat.

(Jag kommer förmodligen att ta emot enstaka beställningar framöver, dels för att träna och bli bättre och dels för att jag tycker det är så roligt :o))

Alla bilder och texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen och får ej kopieras eller användas utan tillstånd!

Tårtor/bakelse

Idag var det en toppendag i bageriet. Jag fick göra det jag gillar bäst, tårtor och bakelser :o)


Tårta till personalen på skolan :o)


Svanbakelse


Påsktårta


Påsktårtan fick jag ta med mig hem och jag offrade min dator för att få med den hem. Av alla packning jag hade med mig var tårtan nämligen den som tog störst plats. Den gick inte ner i den lilla kylväska jag hade med mig så jag fick överlappa den med en annan kylväska som jag fick låna utav faster. Även kylklampar hade jag. "Paketet" gick inte ner i en vanlig kasse så jag fick ta en stor tapetkasse. Hehe ;o) På kvällen när famlijen skulle äta tårtan ringde grannflickan, Amanda, på dörren och pappa bjöd in henne också. Fast så kom han på att hennes lillasyster, StinaFis, också kunde få så att det skulle bli rättvist. Då bjöd jag in Korka och Kärra också ;o)
Det blev en trevlig kväll och jag fick mycket beröm för tårtan. (Mamma pratade med farmor i telefonen nyss och sa att det var den godaste tårtan hon någonsin har ätit. Kul att höra :o))

//Lisa.