Beställning!

Den här hösten blir full av tårtor!
Förutom födelsedagar och beställningar ska ju projektarbetet göras. Ojoj, vilket tårtkalas det kommer att bli! ;)
Håll tummarna för att jag får tid till att göra alla!

Helgens beställning gick till Sanna som fyllde 22 år. Hon (eller snarare hennes mamma) har beställt en till nästa helg också. Den ska bli lite mer personlig så jag sitter och funderar lite på den dekorationen..

Men nu till hur den såg ut!Jag va grymt trött när jag gjorde denna tårtan och jag vet inte hur många gånger jag ändrade på texten. Jag ser nu att jag ändrade på helt fel ställe. Suck! Men köparen blev nöjd, och som sagt så blir det en till nästa helg! :)Det är estetvecka den här veckan. Idag gjorde vi kameror av tändsticksaskar. Såhär fin blev min! :)
Fråga mig inte hur det fungerar, men funkar det gör det. Dock blev mina bilder kritvita båda gångerna! Suck! Men Amelia lyckades båda gångerna, och det bara måste bero på motivet! ;) (mitt öga på ena och mig och malin på andra ;)) Imorn ska vi scanna och redigera bilderna, så då får ni förhoppningsvis se resultatet! :)
Blir nästan sugen på att göra ett eget mörkerrum och börja fotografera med tändsticksaskar, himla billigt alternativ! ;)

See you!/Lisa

Chokladkurs

Här kommer lite bilder från chokladkursen..

Hoppas du blev sugen på choklad nu! ;)

Jag kan ju säga att det va en grymt rolig kurs (och extremt god ;)) men att sitta och läsa om choklad och plugga till ett prov är fruktansvärt tråkigt, så önska mig lycka till, till nästa vecka! ;)

//Lisa.

Att dela

Den här texten skrev jag för ett tag sen, men ville aldrig publicera den då jag trodde att folk skulle få förutfattade meningar. Allt jag skriver handlar ju inte om bara mig, utan mer hur jag upplever saker eller tror att det är. Kommentera gärna och säg vad ni tycker, I'm I right, or I'm I wrong?


Vi (eller i alla fall jag) har blivit uppväxt med att dela lika. Det är ju inte alltid så lätt om det uppstår en "Karlsson-på-taket-situation" där båda vill ha den största biten. Jag tycker dock jag är väldigt snäll i det läget, vad gör det om jag får några gram mindre liksom, när jag samtidigt får se någons glada ansikte?

Det gäller ju inte bara att dela på godsaker, men det är ju den "lätta" delen när det gäller att dela.

Ta det här med vänner t.ex. Du vill inget hellre än att din kompis ska vara lycklig. Du vet att hon blir lycklig av att vara med en viss person och göra vissa saker. Vissa saker som du inte passar till liksom. Samtidgit som man är jätteglad för hennes skull så känns det tungt att dela henne med flera andra underbara själar. Du vill på nått vis ha henne för dig själv.

Vi kan ju fortsätta med ett exempel om killar, vän eller förälskelse. Som vän är det ändå ganska lätt att "dela" honom med andra, men helst vill du ju va hans nr1, oavsett om det är som vän eller kärlek. Vissa killar kan man "få upp ögonen" för när någon annan funnit hans hjärta. Personen blir helt enkelt lite snyggare och lite bättre när du ser honom tillsammans med en snygg och underbar tjej. Du börjar liksom få känslor för honom för att nån annan fått det. Människan är på så vis väldigt trög.
Men jag antar att det handlar om bekräftelse. Genom att se den där tjejen hålla honom i handen och alla i omgivningen accepterar detta, så inser du att det är en bra kille, att ingen skulle "tycka illa" om honom.

Det värsta är ändå att dela på känslor för samma person. Du verkligen kämpar för att få personens uppmärksamhet, men istället fastnar hans ögon på någon annan, som får samma känslor för honom som du. Skillnaden är att den ena får bekräftelse, medans du står där och ser hur lyckliga de är, samtidigt som du känner hur det river och bränner inom dig, hur en sorts avundsjuka sprider sig, men ändå är du så fruktansvärt lycklig för deras skull!

Lite som Robyn – Dancing On My Own, fast med lyckligt slut.

Tack för mig, hej! /Lisa.

Kvällens fundering som fick mig att publicera det här inlägget.
"Ibland kanske man inte ska glädjas åt andras lycka utan tänka på sig själv, men jag vet inte. Jag blir lycklig genom andras lycka, samtidigt som jag känner ett stänk av avund och saknad utav något.."

P.S. Lovade chokladbilder, och jag har även gjort ännu en tårta i helgen, ska försöka hinna med det imorn.

Dagens..

På bussen imorse..
*Trycker ner kortet i läsaren*
*Beepbeep* och röd text "igen" och det känns som om man har tusen blickar på sig.
*Tar upp kortet, vänder det åt rätt håll, trycker i läsaren och går och sätter mig*

I skolan..
Zarah: "Lisa, kan jag få ett papper?"
Utan att titta tar jag upp mitt suddi och sträcker fram till henne..

Senare i skolan..
Jag: "Alltså jag har ju hört hur ni har suttit och lyssnat nu.."
(Skulle va, "alltså, jag har ju hört hur ni har suttit och pratat nu..")

På facebook...
Jag: "Baken är ju som smaken.."
(Skulle såklart va, "smaken är som baken")

Det är ju alltid kul att kunna glädja någon! ;) Än är dagen inte slut, så vad som helst kan hända. Hehe.

Lägger strax in lite bilder från chokladkursen! :)
Ha det bra!/Lisa.


Weddingcake!

Igår (och lite idag) har vi bageritjejer sysslat med bröllopstårta/doptårta.
Det är frigolitbotten, då det bara är skyltningstårtor, eller mest för att vi bara ska träna på dekorationen och vår lärare kommer titta extra på marsipanarbete och bedöma det.
Jag lägger ut allas tårtor, så får ni säga vad ni tycker! :)


Såhär blev min bröllopstårta. Om jag hade fått ändra på något nu, skulle jag ha tre våningar, samma dekoration uppepå och girlanger med hjärtan på alla tre våningar.
Vågade inte gör girlanger på båda lagerna nu då jag va rädd att det skulle bli för mycket. Tror jag ändrade mig nu.. Det står "Omnia vincit amor" (kärleken övervinner allt)


Tårtan bakifrån.


Hihi, kolla in snörningen jag fick till på de små skorna! :D


Såhär blev Saras bröllopstårta.


Och såhär ser den ut uppifrån.


Såhär fin blev Malins doptårta.


Och framifrån ser den ut såhär!


Såhär ser Emmas bröllopstårta ut.


Och framifrån..


Amelias doptårta blev såhär!


Och den lilla bebisen..


Tessans tårta ser ut såhär.


Och framifrån..


Zarahs tårta ser ut såhär!


Och framifrån!

Nu ser jag fram emot lite kommentarer när jag tog mig tid att lägga ut så många bilder!
/Lisa.

Shopping!

Jag har blivit shoppingberoende!! Hjälp mig innan det går för långt!! ;)

Kom hem med tre påsar idag! :O

I den ena låg iofs en ny tröja då den jag köpte för några veckor sen va sönder (ingen kostnad på den alltså).
I den andra ett baslinne som jag hade bestämt att köpa innan (Det går ju alltid åt!)
Och i den tredje en loggbok till mitt projektarbete (ingen dum utgift anser jag), två spontanköp till min kära syster <3, och ett spontanköp på en bok. (Båda två till en väääldigt bra sak tycker jag minsann! ;) )
Dessutom va det 50% på allt utom boken, som hade 40%. Bra köp, bra köp!! ;)

Och imorn nyöppnar H&M och de bara måste ju ha bra öppningserbjudande! Jag lär finnas där! ;)

Haha.

/Lisa.

P.S. Nu ska jag dra på mig mysbrallorna, kura ihop mig, äta nötter och läsa den nyinköpta boken. Jag lär inte kunna släppa den ifrån mig, så ni vet vart ni har mig! ;) D.S


Bloggsnack

Alltså, jag läser en hel del bloggar. En del större, en del mer okända. Senast idag läste jag om tips de skrev för att läsarna ska öka och bloggen bli mer "känd".
Grejen är att jag inte bryr mig om det, sånt är liksom inget för mig.
Att skriva 5 gånger om dagen, bara för att, känns så meningslöst, om man inte har 5 roliga saker att berätta såklart.

Jag är en "periodare" och en grubblare. Jag kan gå och tänka på en sak väldigt länge och argumentera och ändra formuleringar i huvudet hur länge som helst. Just nu har jag några utkast jag har skrivit, som jag egentligen är väldigt nöjd med. Men med en osäkerhet och lite anonymitet så vill jag inte publicera de, inte än iaf.

Jag spottar ut ett inlägg då och då, och vill såklart att folk ska läsa, men det är inget jag strävar efter, att värva läsare. Jag anser att om nån ser "potential" i min blogg så stannar de kvar, och kikar in här då och då.
Sen har jag även sagt att jag inte ska skriva fler inlägg, men där visar sig min "periodar-sida". 

Bilderna är urgamla (4 år?) och skulle behövts bytas ut för länge sen, och när jag finner ork och lust håller jag på och rensar bland inläggen. Det här ska så småningom bli en "bak-blogg". Ja inget rumpsnack alltså, utan på mina tårtor främst, och vad jag nu bakar för nått! :)

Så, är du en trogen läsare så lär du dig leva med hur jag publicerar inlägg, annars så är det ingen som tvingar dig att stanna kvar. 

MEN, ni som stannar, jag ääääälskar att få kommentarer! ;)

Puss och kram, tack och hej, ha det gött, igelkött, ha det bäst, flodhäst!! /Lisa "Ougat" Svensson 

StädEliten!

Jag är seg som vanligt, men här kommer bild på tårtan jag gjorde till mammas jobb för nån vecka sen. Och där vet också alla vad mamma gör! ;) Städar efter alla nerskitande elever! ;)Kära mor fyllde även år i veckan och idag blir det lite kalas. Därför slog jag två flugor i en smäll, gör en tårta till kalas som samtidigt får bli en del i mitt projektarbete. Man får ju inte va dum liksom! ;)
Men jag vet dock inte än om jag ska lägga ut projektarbetsbilderna här eller om ni får se de senare. Det är nått jag får fundera på helt enkelt!

Nej, nu är det snart dags att käka paj och tårta!!

See you!/Lisa

Change

Visst är det fantastiskt hur humöret kan svänga till det bättre från den enda dagen till den andra?
Eller ännu bättre, från den ena sekunden till den andra!

Idag är mitt humör riktigt bra!! Jag har fått det bästa skrattet på väldigt länge och saker och ting börjar reda ut sig (och då syftar jag inte på det att min kalender äntligen funnit tillbaka sin plats i min väska så jag äntligen kan ha lite koll på vad som händer ;))

Jag börjar inse att allting nog har sin mening. Att saker inte blir av utav nån anledning, för att något nytt, ännu bättre ska ske.

Håller tummarna för att allt går enligt planerna denna gången, och att det inte blir en våg av besvikelse som sköljer över mig igen.

Hösten är kommen, luften är friskare än nånsin och gula löv faller från träden. Allt gör sig redo för en nystart, en lång men väldigt viktig procedur. Jag gör mig redo psykiskt för allt som ska hända och rensar runt i huvudet för att åter få lite ordning och rutin på livet. Allt kan bara bli bättre! :)/Lisa