Change places!

Idag känner jag mig sämre än igår..
Hostan är i och för sig bättre och rösten börjar komma tillbaka, istället nyser jag (det skäääär i halsen) och har blivit snorig/täppt. En skum huvudvärk började igår ikväll och jag blir konstigt illamående till och från..

Bytt plats på sommarjobbet. Fler timmar, högre lön och arbete med fler människor är resultatet. Inte tackar man nej?! Enda haken är att fixa nån som jobbar åt mig när vi drar till Grekland. Det löste sig förra året, och borde därför lösa sig nu.

Nu vill jag bli frisk!! Klättrar snart på väggarna av rastlöshet och uttråkighet!

See you! /Lisa.


HOST

Hej folket!

Det roligaste som hänt den här helgen var väl i lördags när jag fick Royal Straight Flash när jag spelade Chicago med pappa. Haha, första gången jag såg honom som dålig förlorare! ;o)

Annars har jag fortsatt kraxa som en kråka och hosta. Kollat igenom tre filmer, och fler lär det bli!
Är hemma från skolan idag, känns sådär kul att va i bageriet och hosta hela tiden! Jag missar inget nytt heller, och jag måste va frisk på fredag, då jag har fått ännu en tårtbeställning. Tre tårtor alltså, tur att det är långfredagen! ;o)

Tänkte delta i tävlingen om nationaldagstårtan också..

HostHostHostHostHostHost!!!

Ha det bra!/Lisa.


Gjorde det ont? När du föll från himlen (bokhyllan)..?

Hur vaknade du idag?
Själv vaknade jag 04.50 av att jag hörde ett ljud och av något som slog till mig i huvudet. Satte mig chockat upp i sängen, tände lampan och såg att en porslinsängel låg på kudden..
En bok hade ramlat, på en ram, som puttade ner ängeln som föll ner i mitt huvud, MITT I NATTEN!! Hjärtat slog i 120 och det va svårt att somna om.. Försöker komma på en naturlig förklaring, det enda förslaget vi kommit på är att boken välte av vibrationerna från pappas snarkningar. Haha!!

Nästa gång jag vaknade va det med halsont, såndär som går upp i öronen. Hes och hostig!!
Mor och jag tog en liten promenix, jag blev skitslut och har fått huvudvärk så det blir helt klart en lugn hemmadag idag!!

Vad ska du göra i helgen?

Ikväll är det earth hour 20.30. Ska du släcka ner ditt hem i en timme? :o)

Byye!!/Lisa.

Hes!

Jag har nog blivit kroniskt hes. Att jag vaknade med ont i halsen gör det ju inte bättre, och inte att jag måste plugga genom att läsa högt/förklara för mig själv. Haha, blir fint att hålla i idrottslektionen när man låter som en kraxande kråka! ;o)

LYCKA!! Jag hittade hörlurar till mobilen som jag lånade av moster för lääääänge sen och inte lämnat tillbaka. Ajdå! Jag lånar de lite till! ;o) Hemresan är räddad!!

Ooops, tiden går verkligen sjukt fort! Det måste va nån som ställer fram min klocka varje gång jag tittar bort! ;o)
Time for school! Wish me good luck! :o)

Hejsvejs i lingonskogen!!//Lisa.


Bulle, ja tack! :oD

Nu är jag tillbaka på banan igen! ;o) Börjar inte förrän om 2 timmar och är helt färdig så det blir långfrukost och plugg innan jag drar.

Igår gick jag ner och bjöd på mina bakelser. Konversationen lät ungefär såhär! :

Faster: Mm, vad goda!

Jag: Vad bra! :oD

Faster: Har du inte smakat?

Jag: Nej..

Faster: Här, ta halva min!!

Jag: Nej, men jag kan smaka en bit! :o)

Faster: Ta lite till!

Jag: Nej, jag känner mig så onyttig idag!

Faster: Vill du ha en bulle? Jag har bakat idag.

Jag: Visst!!

Känner att min "nyttighet" bara blev onyttgiare ju mer jag körde med den! ;o) MEN jag åt den inte igår, utan sparade den till idag så jag har nått på tåget! :o) Det är ju faktiskt FREDAG!! :oD

Vad ska Du göra idag och i helgen? :o)

Jag ska hem till familjen, fira bröllopsdag och bara ta det hur lugnt som helst! Längesen jag hade en helg utan planer, så det känns toppenskönt! :o)

Have a nice day! /Lisa.


Bakelser

Gäääääsp* Just nu vill jag bara sova! Tänkte bara smita in och visa dagens bakverk. Bakelser alá Lisa special! De är inte så speciella, fick sno ihop de ganska snabbt, va inte noggrann nånstans. Inte bra, inte bra!

Har verkligen haft fullt upp hela dagen, kan inte fatta vart tiden tagit vägen?
Kom hem, tryckte igång datorn i desperat behov av musik då mina hörlurar har pajat! :( Skrev till det jag missat till provet imorn, läste igenom allt, skrev ner hur jag skulle ha idrottslektionen imorn, tillät mig sitta vid datorn 20 min, började på bakelserna, läste igenom till provet, käkade, pluggade, gjorde bakelser, pluggade, packade på två röda för att inte somna i väskan! Och nu sitter jag här, död som en sill.

Spelar ingen roll att jag läst igenom det till provet flera gånger, det fastnar inte.. Fast ikväll är jag så trött att jag knappt fattar smsen jag får. Haha! Jag hoppas det kommer gå bra i alla fall! :o) Håller ni tummarna för mig?


Jag kör på min vanilj-grädde-mint-choklad-fyllning! ;o) Har inga mått eller så, utan kör lite hur jag känner för. :o)
Eftersom jag gjorde de i Jkpg fick jag fuska lite. Pågen hjälpte mig med bottnarna, som är chokladmuffins med vaniljfyllning. (Delade på muffinsen och gröpte ur fyllningen! ;o) )


Fick preimäranvända mina muffinsformar med mönster på! :o)

Kan nån säga mig varför alla är så sociala när man är så trött?

Nej, jag får skriva imorn. Time to sleep! /Lisa.


Våfflor!

Lite paus från pluggandet!!

Checkade facebook och började, som vissa andra, undra varför alla snackar om våfflor? Hann bara tänka tanken, kollade mobilen och insåg att det va våffeldagen. Eller Maria bebådelsedag, om man ska va korrekt! ;o) Hmm, varför fick vi inte våfflor till soppan idag istället för pannkakor??

Jag kom i samma stund även på att min kära mor och far har bröllopsdag idag. 21 år!! Kan ni tänka er? Coolt! Måste ringa och gratta de snart! :o)

Idag var två av tre lektioner lärarlösa. Inte bra, för jag jobbar så dåligt då!! Haha! Har i alla fall ett arbete mindre att tänka på och imorn har jag ett prov och en idrottslektion mindre att tänka på. SKÖÖÖÖNT!!

Blev ingen barnvakt idag i alla fall, men det var nog tur, klockan spriiiiiinger iväg!!

Tillbaka till pluggandet om fascism, nazism och kommunism! Sen måste jag planera färdigt morgondagens idrottslektion och göra några bakelser.

För ca ett och ett halvt år sen hade jag nämligen en tävling på bdb om att gissa en enormt stor chokladbolls vikt. Ida blev den glade vinnaren, men har fortfarande inte fått sitt pris, något som jag bakat!! Imorn kommer hon till Jönköping och hon får det innan jag åker hem!!

Vi får se om jag lever sen! ;o) //Lisa.


Energikick, ja tack!

Yees!! Jag överlevde nattens drömmar också, trots spyor, hallickar och pyromaner.. YschYsch, gilla inte!

Hoppas på en lika stor energikick idag, som jag hade igår. Skola, vara barnvakt, plugga, packa och baka står på schemat!

Oj, bussen går om 9 min. Dags att kuta!!

Hejsvejs!!/Lisa.

Fobier

Har jag sagt det förut? Jag säger det igen!! Jag är rädd för att DAMMSUGA!!
Att dammsuga är väl inte så farligt, men ljudet!! Jag är alltid rädd för att nån ska kunna komma upp bakom mig utan att jag hör osv. Idag intalade jag mig redan innan att det bara är jag och dammsugaren, efter en stund hör jag nån säga mitt namn, jag flyger en halvmeter och det gör ont, i HJÄRTAT!!
Faster kom upp och sa att jag hade tryckt igång en motor till matt-tvätt på den avancerade dammsugaren..
Det är andra gången på kort tid som jag blivit skrämd när jag dammsugit, jag kommer få men för livet och fortsätta mitt liv i en dammhög!!

Nått mer som är obehagligt är när en gungstol börjar gunga när ingen sitter i.. Det spelar ingen roll att jag själv råkar stöta emot den, jag får ändå för mig att det spökar eller nått.. (Känns scary när en gunga gungar av sig själv i en lekpark också)

När jag ändå håller på kan jag ju berätta om min största fobi, SPINDLAR!! När jag var liten tyckte jag väl mer att de bara va äckliga, men sen jag fann två stora ENORMA spindlar i mitt rum (en på en nalle nedanför sängen) en gång (skrek så mamma trodde jag blev knivhuggen) så har min fobi bara växt. USCH!!

Okej, nu känner jag mig väldigt nojjig! Så, har du någon fobi? Vad? Nån speciell orsak till det?
Tell me, så jag slipper känner mig så extremt nojjig alldeles för mig själv!!

Nu ska jag hoppa igenom duschen och sen titta på andra avenyn!

Rastlösheten gick till att städa hela lägenheten. Lite besviken då jag faktiskt ville göra något roligt. Men skönt med en städad och ren lägenhet i alla fall!
Vad har du gjort idag?

Pusshej - leverpastej!  //Lisa.

Rast i lösen!

Hade en soft dag i skolan idag. Superskönt!
Okej, först hade vi matte B, och för första gången blev jag riktigt frustrerad. Jag förstod bara inte!

Engelska B - Jag frågar mig om läraren va sjuk?
Vi såg på film, hon bjöd på popcorn och vi fick sluta tidigare!!
Har vi nånsin fått gå ens fem min tidigare? Svar: Nej!

Filmen va en besvikelse. Va inte alls som i boken. De hoppade över massa viktiga detaljer och hade jag inte läst boken hade jag inte fattat nånting!

Sen hade jag utvecklingssamtal. Eller heter det, det? Jag trodde det va till för att utvecklas och bli bättre, men de säger ju aldrig nått dåligt om mig! :O Haha! Nej, men det gick skitbra, så det känns skönt! :o)

Köpte biljetter till popadelica efter skolan - en endagsfestival i Huskvarna. Kommer nog bli toppen! :o)

Just nu är jag full med massor utav energi och vill göra något galet kul!! Eller nått kul som är galet.. Jag vet bara inte vad!! Jag blir helt tokig, stollig, dåraktig, tokrolig, mycket orginell, felaktig, vanvettigt förälskad, blixtkär!! (Okej, jag googlade ordet galen för synonymer.. Ansåg att jag redan hade skrivit galen för många gånger, men inser nu att det nog va det enda rätta ordet som passade in. Haha!)

Tipsa gärna om vad jag kan göra!! (Säg bara inte städa/plugga! (I så fall får du säga hur det man kan göra det till nått roligt! (Mor ringde nu "Har du inget att plugga då?")))

Okej, får väl gå ner och hämta damsugaren och trasor och städa rent här. Kan jag ju somna med gott samvete iaf! ;o)

Hejsvejs! /Lisa.


Dreams

När får jag en plats i guiness rekordbok för mest skumma drömmar egentligen?
Du vet när man ligger och funderarar (eller pratar) och helt plötsligt undrar "Hur kom vi in på detta ämnet?" och försöker fläta sig tillbaka till start. Så gjorde jag idag, fast med mina drömmar,  tog ju aldrig slut! :oP

Time for school! B-kurserna idag och sen utvecklingsamtal. Wish me good luck! :o)

//Lisa.

Dunderklumpen!

Har hoppat i mjukisdressen (som doftar ljuvligt gott av det nya sköljmedlet mamma köpt (om ni ville veta alltså ;o) )) och placerat mig i soffan framför halv åtta hos mig.

Upptäckte att det blivit ett blåmärke på låret efter dagens gå-in-i-saker-incident. Ett blåmärke hinner inte försvinna förrän nästa kommer. Mina ben är typ de vackraste som finns just nu! Haha! Tänkte att jag skulle skriva att jag är riktigt klumpig, jag hann bara tänka det så snubblade jag på påsen med skor i och föll i sängen och tog på mig halva tröjan rätt, halva utochin (ska jag ens nämna att jag försökte ta på tröjan som byxor innan?). En riktig klumpfia!


Sleeping on the train

Har du somnat på tåget/bussen nån gång?
Det gör jag ofta, men det är sällan jag sover riktigt hårt..

Idag somnade jag nån gång mellan Ormaryd och Nässjö, tåget var då tomt. Har ett svagt minne av att jag hörde "Nässjö" ropas ut..
När jag vaknade nästa gång, i Forserum, finns inte en enda plats ledig (förutom den bredvid mig, där min feta väska står). Man undrar liksom vart man är, och hur fasen alla människor kom dit utan att jag märkte det?
Fick även lite smått dåligt samvete, tänk om nån velat ha platsen bredvid mig, och där ligger jag och sover och totalignorerar detta? Haha!

Anledningen till att jag vaknade (antar jag) va att musiken slutade spelas. När jag tittade på mobilen lös den bara elakt svart mot mig och vägrade samarbeta. Jag fick ta till fungerar-du-inte-nu-drar-jag-ur-batteri-metoden! Han brydde sig inte, jag fick dra ur batteriet.. :o/

Idag hade vi livskunskap. Det är precis vad det låter, kunskap om livet, och en hjälp för oss i framtiden då vi ska söka jobb osv.
Idag jobbade vi med problemlösningar och redovisningar, typ.

Jag fick göra en handlingsplan för att uppnå mitt mål att ta mig till Australien efter studenten, passade ju perfekt eftersom jag pratade om det häromdagen! ;o) (Även mål till att ta studenten, hoppa bungy jump, utvecklas med mina tårtor och va med i konditori - SM (Ja, man ska väl ha drömmar?))

Dags att läsa ut de sista sidorna i boken "The Boys from Brazil". Trodde aldrig jag skulle säga det, men du borde läsa den!! De första 100 sidorna har du typ dött och verkligen hatar den, men sen, sen blir den superbra, jag lovar!!
Imorn ska vi även titta på filmen. Superskönt att komma ifrån plugget för en stund, och spännande att se hur de har tolkat boken! :o)

Nån som vill hjälpa mig med en ny design? //Lisa.

CakeCakeCakeCake!

Då har man fått en tårtbeställning till! :o) Känns fint!!

Man kan väl säga att jag har två tårtbeställningar egentligen. För jag har lovat farmor att jag ska göra tårtor till påsk också! :o)

Två tårtor till påsk och två till slutet av april innebär fyra gånger mer erfarenhet på en månad! :o)

Sen börjar ju praktiken efter påsk också. Där ska jag försöka visa framfötterna ännu mer och försöka suga in allt de säger. Förhoppningsvis får jag göra lite nya saker (är ju på samma plats som sist). Jag är bara på skolan måndag/tisdag en eller två gånger på hela den här terminen. Känns lite konstigt att inte gå en hel vecka i skolan förrän i höst igen. Superskönt, sorgligt och konstigt är känslorna!!

Fastnade visst i ett tårtträsk nu. Finns HUR MYCKET HÄFTIGA/SYGGA/COOLA/FINA TÅRTOR SOM HELST!!
Och dessa ska jag konkurrera med? Huh!











Alla bilder är tagna från google, sökord "tårta"!!


Den sista är ju bara vidrig! Såg massa andra äckliga tårtor som kattlådor, askkoppar och så vidare. Ueh!
Fast lite häftiga va de ju också..

Nej, det här inlägget har tagit mig över 4 timmar att skriva (nej, jag har inte suttit vid datorn under hela den tiden). Dags att dra! Blev inget UKM för mig ikväll.. Jag är lat, det ligger ju bara 50 meter bort..  Aja, nu ska jag utmana mamma i wii-turnering, undra om hon vågar anta utmaningen! ;o)

Sov gott!!/Lisa

Bondi Beach

Kvällen har tillbringats i soffan. Först Ghost Whisperer och sen Wipeout. Den första ger tankeställare och den andra är bara sjuk och framkallar skratt och en lust att göra något galet.
Nu tittar jag på "Kärleken checkar in" med ett halvt öga. Ska nog titta på Blåsningen innan jag lägger mig istället.
Jag har kommit in i en tv-tittar-period..

Sitter och drömmer mig bort till Australien till Bondi Beach. Efter studenten har jag planerat att resa, uppleva världen och massa äventyr!! Bondi Beach är en plats jag ska besöka innan jag dör. Jag har alltid sagt att bungy jump också är nått jag måste uppleva (fast jag ska sitta i en sele, och inte va fastbunden i fötterna och hoppa uppochner). Det har jag sagt hur länge som helst. Jag har nog glömt en viktig del, jag är HÖJDRÄDD!! 


Bondi Beach


Vad tycker ni om att jag lägger in roliga/dåliga historier här? Hiss eller diss? Ska jag fortsätta med det?

See u! //Lisa.

Sunday!

Så var denna helgen också snart slut. Hjälp vad fort det går!

Har gjort absolut ingenting idag, känns det som i alla fall.
Hela familjen har sprungit fram och tillbaka till bokhyllan och ätit upp det som blev över från igår, salta pinnar, jordnötter och nån ynka godisbit. De sura vindruvorna är också putsväck! Haha, tur att alla hade behovet av att ha något i munnen samtidigt, så man slapp känna sig onyttig helt själv! ;o)

Pappa har stämmt min gitarr som jag vann för några veckor sen, och bytte en sträng på den vi redan hade, så nu siktar jag och brorsan på att bli superstjärnor!! Haha, kanske inte riktigt, men jag ska försöka lära mig spela lite i alla fall! :o)

Ikväll spelade jag, bror och mor wii-turnering. 15 grenar i tennis, baseball, bowling, golf och boxning. Jim va grym!! Men i sista matchen vann jag och tog därför hem segern med 1 poäng. Känns bra! Haha!

Imorn är jag ledig. Yeehaa!! Eller ledig och ledig, det ska städas, det ska pluggas, det ska packas, och sen vill jag nog gå till AA-huset en sväng på UKM. Men det är skönt att va hemma i alla fall! :o)

Nu ska vi snart käka gröt!
Hoppas Du haft en bra helg! //Lisa.


Mys!

Lördagsmys med familjen!  <3

Pistagenötter, jordnötter, salta pinnar, lösgodis (och sura vindruvor) framför körslaget! :o)

Alla är på bra humör, och det behövs, för det har runnit in vatten i källaren hela dagen.

Hoppas ni får en toppenkväll! //Lisa.

SURPRISE!!

Igår va det ÄNTLIGEN dags för Elins överraskningsfest som jag planerat ihop sen en månad tillbaka.. Allt tissel och tassel och smsande fram och tillbaka är nu över. Och rädslan för att jag, eller någon annan, skulle försäga sig är nu borta!

Jag hade tagit reda på nummren till Elins kompisar sen högstadiet (som jag inte hade träffat när jag först skrev till de) och berättade om mina planer. Pratade även med hennes mamma så hon bokade en lokal åt oss i byn.

Igår kom vi alla dit och Elin blev ditlurad av Oscar. När de kom hoppade vi fram från vårt gömställe, skrek "SURPRISE!" och sjöng "Ja må hon leva". Elin flög till, blev jätterädd och började gråta. Det finns filmbevis! ;o)

Mitt mål va att få henne att börja gråta av glädje, så jag lyckades uppenbarligen! ;o) (För du grät väl av glädje? :O )

Sen blev det massa gott käk och spel och så. Kändes väldigt lyckat till sent på kvällen då alla blev trötta, humören sjönk och stämningen sämre. Hur som haver är jag glad att det är över och hoppas att Elin blev glad!

Åkte hem tidigt idag, va hemma redan vid elva. Gick upp vid sju en lördag! :O
Skönt att va hemma iaf, och nu drar jag inte till staden förrän på tisdag.

Dagens bästa, eller sämsta!

Två män sitter i en roddbåt, den ena ror åt väst, och den andra åt ost. Åt vilket håll styr båten?

Svar: Åt väst. Den andre mannen åt ju ost! ;o)


Hejsvejs! //Lisa.

Friday night baby!

Veckans bästa, eller kanske sämsta?

Vad kallas den gamle raggaren som aldrig har haft sex?

Raggmunk!!


Ja, någon hade tråkigt på tåget i onsdags.. ;o) Haha!

Nu måste jag skynda mig ut till bussen. Fredag = massa packning. Men va sjutton, vem bryr sig, det är ju FREDAG!! :oD

Håll tummarna för mig idag, please! :o) Nerverna är utanför kroppen! ;o)

Pusshej!!/Lisa.

Little I

Så skönt att det snart är helg!! Det har varit en kort vecka men nu orkar jag inte mer. Arbeten och inlämningar vart man än går. Slapp skola? Nejdu, den här gången har du faktiskt gått fel!

Känner inte att det är kul att blogga, eller för er att läsa, när man känner sig down..

Bowlade iaf med moster och några på hennes jobb idag. Gick kanon för att vara mig! :o) Fyra straikar totalt, på knappt två serier! ;o)

Är väldigt sällan egoistisk men ikväll tänker jag vara det. Ska ta en varm dusch, krypa under täcket och käka mina ego-mint-pastiller som jag köpte igår och bara tycka synd om mig själv! För allt och ingenting. Ni lär förstå snart!



Sov gott!! /Lisa.

Göteborg!

Holla!!

Idag drog bageritvåorna + lärare till Götet för shopping och SM - Unga bagare!

Det blev väl inte så mycket shopping för min del, lite krimskrams. Lagerhaus va typ hur roligt som helst!! Har aldrig varit inne där innan! ;o) Hittade även en annan superkul affär, klädaffär med härlig stil men billiga priser. Va sååå nära att köpa ett par jeans. Jag minns inte sist jag hade ett par riktiga jeans på mig, ett och ett halvt år sen kanske? De va supersnygga men så låga att man hade visat hela härligheten om man böjer sig ner! ;o)

När jag ändå snackar om jeans kan jag ju berätta en komisk sak. Redan innan det kom ut att vårens mode är jeans, jeans, jeans, blått, blått, blått!!, så tänkte jag "när snön försvinner och stövlarna åker av, då ska jag börja använda jeans igen". Älskar såklart fortfarande tunikor och leggings är det skönaste som finns, men nu är jag ute efter jeans, en snygg kavaj, och snygga, enkla, T-shirtar och tröjor. Skulle va toppen att få byta ut sin garderob! :o)

Okey, nu kände jag att jag spårade ut lite på ämnet..

Sen tittade vi på SM - Unga bagare, när vinnaren korades. Vi hann inte mer än se det så fick vi skynda oss till tåget. Missade Vimmerby-borna på minuten! :o(

Jag är grymt trött ikväll, så skriver mer om SM imorn. Mina framtidsplaner har förändrats drastiskt kan jag iaf berätta! :oP


Sverige och dess landskap, en gås och Nils Holgersson uppe i hörnet av Sverige. Jag kan inte se det som nått annat i alla fall! ;o) Den här vann pris i bästa skådebröd, och hon som gjorde den vann även första pris och får tävla i EM i Schweiz tillsammans med tvåan! :o)

Skriver som sagt mer imorn.

Sov gott! /Lisa.


Huskvarna

Så, nu har jag kommit hem till lägenheten! :o) Eller, jag kom för ca en timme sen..
Försökte ta ett kort när jag kom till Huskvarna. Tycker det är så fint där om kvällarna. Mäktigt med alla lampor! Man måste se för att förstå helt enkelt. Jag lyckades inte så bra, det bara speglades! :oP Men tja, jag tyckte den här bilden blev lite häftig med! :oP



Time to sleep! //Lisa.

Bäst på att baka!!

Bläddrade igenom tidningen imorse och såg denna artikeln, som kändes väldigt aktuell för mig!



Det är en tjej från Eksjö som ska delta i SM - Unga bagare i Göteborg i morgon, som jag ska titta på! :o)
Hon får gärna satsa på att bli bäst på att baka, men om några år får hon stor konkurrens utav mig! ;o)

Just nu vill jag väldigt gärna va med i Skol - SM i trean. Hoppas jag hinner/orkar/kan och fortfarande har lust nästa år! :o) SM - unga bagare får bli nästa steg!

Jag vill liksom inte fastna på ett okänt bageri nånstans i Sverige och göra samma sak dag in och dag ut. Jag vill synas och utvecklas! Framför allt då med mina tårtor, eftersom det är det jag tycker är roligast! Så får vi se hur långt jag går och lyckas och om jag fortfarande känner samma sak om några år. Men det lär ju märkas!!

Idag gick det sjukt fort att packa!! Två dagar mindre gör så sjukt mycket i packningen! Ikväll drar jag till Jönköping (känns dunderkonstigt att åka dit på kvällen :oS) för att i morgon åka till Göteborg. Kommer bli superskoj! :o)

Ha det bra!!//Lisa.


Chocholateballs!

God morgon gott folk! :o) Eller tja, morgon är det väl inte riktigt, speciellt inte för alla er som går i skolan/jobbar! Själv har jag studiedag idag också! :o)

Käkat frulle och fixat i ordning mig är det enda jag har gjort idag. Tänkte packa efter jag skrivit det här, så det är klart till ikväll.

Är nått så grymt sugen på chokladbollar också. Det blev jag väl egentligen redan igår, och är det väldigt ofta. Men ändå kan jag inte minnas sist jag åt en chokladboll? Såå, jag tror jag ska baka några sen..


Minns ni denna? Den gjorde jag och några tjejer till gymnasiemässan 08! ;o) Den lilla väger 10 gram, och den stora,om jag inte minns fel, väger 1498 gram. Det vore nått att sätta tänderna i va? :oP

Ha en bra dag hörrödu!! //Lisa.

Datanörd!

Tjabbalabbalabbaheeeeej! :oD

Såå, vad har jag gjort på min lediga dag?
SVAR: Absolut ingenting!!

Vaknade redan innan sju, och kunda inte somna om. Är det inte alltid så när man faktiskt får sova? Gick upp efter nån timme, fixade frukost, tog med täcke och kudde och tittade på film! :o) Kändes precis som när man är sjuk, förutom att jag mådde prima och slapp ångesten över att missa något i skolan! ;o)

Datorn har varit min vän idag. Satte i den externa hårddisken och tänkte titta igenom alla bilder jag hade där. Jag kom nog inte ens till hälften, jisses, så mycket bilder!! Hur kul som helst! :o)

Till middag fick jag "farmorkyckling" och till efterrätt chokladglass med chokladsås! Mums! Mätt så jag spricker! ;o)

Ska nog gå ut och gå med far nu, jag behöver både frisk luft och röra på mig.

Vad har Du gjort idag? :o)

See you!/Lisa.

Ta mig till en annan vääääääääärld! (:

Känner mig väldigt glad ikväll! :)

Träffade farmor och farfar förut och det blev fika, såklart! Resten av dagen har jag tillbringat till att riva ut halva garderoben under trappan och leta rätt på ett gammalt skolarbete. Shit, vad mycket saker jag har! :O

Hittade i alla fall det arbete jag sökte och massa andra. Har läst igenom alla noveller jag skrivit sen sjuan och olika svenska/so-arbeten. Nu, när betyget redan är satt, och när man glömt hur mycket arbete som ligger bakom tänker jag "Shit vad kul, det här vill jag göra igen!"

Vissa meningar är så bra, och tankeställare att jag undrar om jag verkligen skrivit det. Känns skumt att sitta och berömma sig själv, men jag är faktiskt väldigt nöjd med det mesta jag skrivit.
Haha, jag tyckte t.o.m. att mitt EU-arbete va bra, intressant och roligt att läsa. Jag måste ha fått feber eller nått! ;o)

Åh, jag älskar verkligen ångestfria söndagar! :oD

Oj, nu höll jag på att glömma nått viktigt. Lilla Fridisen fyller hela 2 år idag!! :oD Grattis till dig sötunge! <3

"Hade inte världen förändrats, hade inte vi förändrats.."


//Lisa.

Sunday!

Helloo, helloo, hellooooooo!!

Weii, snart kommer päronen hem. En vecka sen sist jag såg de. Skönt att va ledig måndag, tisdag då! :o)

"Festen" blev en tjejkväll med en (två) kille(ar) som snarare blev ett kalas. Ja, det va min åsikt! Shit vad tider förändras, på ett och ett halvt år har vänskapen med många suddads ut helt, utan anledning (?) :oS

Kom i säng efter tre nån gång, alltså SUUUUPERSKÖNT att va ledig imorn! ;o)

Tror vi ska åka och hämta bror sen, alltså får jag träffa kära farmor och farfar också! :o)

Nu kom de!! Hejsvejs!!//Lisa.

Saturday!!

Good Morning! :o)

Vaknade upp hemma hos Sis, i ett solljust rum. Härligt!!
Snart blir det frulle och troligtvis en prommenix  i vårvädret också! :o)

I eftermiddag kommer Therese och Hagge och umgås lite innan vi drar iväg. TrevligtTrevligt! :o)


MargotGos ville ha gos på magen! ;o)

Have a nice day!!//Lisa.

Buss/tåg - strul

Dagen blev rätt spännande, det kunde jag inte tänka mig när jag vaknade upp brevid Wiskey i morse. Ja, katten allltså, ingenting annat! :oP

Började med att nästan missa bussen (kan bero på en liten Fridis som ville ha macka och inte åka bil? :oP), hann precis kika fram huvudet vid dörren innan han åkte. Puh!

Lektionerna i skolan va väl inte så spännande, första lektionen fick man kämpa för att hålla ögonen öppna! ;)

Sista lektionen va det dock curling, och det gillar jag! :o) Jag och Tessan åkte med Johny så vi kom mycket tidigare och åkte runt lite och sköt några stenar. Sen sprang tiden iväg, vi började inte förrän tio över två, och jag skulle gå tidigare, kvart över två för att komma hem tidigare. Hann skjuta iväg två stenar (en hamnade mitt i mitten!! :oD) sen vandrade jag mot bussen.

Vandringen gick snabbt över till springande form, till ingen nytta, för bussen stannade på hållplatsen läääänge! Bussen åkte sedan i slowmotion (vad hände med den hutlösa körningen som brukar va annars?). Vill ni höra resten?
Jo, en tant skulle åka med bussen. Hon kunde nätt och jämnt gå men kom knappt fram med rullatorn i den knöggliga snön, och behövde hjälp för att gå på bussen. Inte nog med det så skulle hon betala kontant (hallå, jag har bråttom?) och bussen fick inte köra förrän hon hade satt sig. Inte nog med det, hon va skitsur och klagade på att vi stog i vägen när jag hjälpte henne när rullatorn fastnade igen..
Äntligen framme vid Sanda så väntade en låång backe, fem min kvar till tåget gick, och massa packning. När jag nästan va framme och smått pustade ut, ja då kom ju tåget så jag fick springa med min fina packning över vägen, upp för trappor och in i tåget. (Hej, kramp i vaden!!)

Blå himmel, strålande sol, Winnerbäck i öronen och en chokladbit i handen, ja det gjorde mitt humör på topp!! Jag hann inte mer än tänka tanken när de ropar ut i tåget "Ett tåg har fastnat vid silverdalen, vi blir 10 min försenade" (Vi var då i Hjältevad). Well tänkte jag, 10 min är inte så farligt..
Efter en stund ropar de ut "Ett godståg har spårat ur vid Silverdalen, vi kommer inte härifrån. Det kommer ersättningsbussar, men vi vet inte när de kommer".
Konduktören kommer ut och säger att vi får åka med ersättningsbuss till Mariannelund och där får vi vänta på nästa förbindelse. (Klockan va 16.20 och nästa buss från M-lund skulle gå 18.20.) Jomenvisst, vad härligt!!

Maria, en tjej jag aldrig pratat med, men som gick på samma skola som jag, skulle bli hämtad av sin pappa och frågade om jag ville hänga med. (JAAAAAAAA!!)
Kom hem en halvtimme senare än vad jag skulle gjort om tåget gick normalt, och en och en halv timme tidigare om jag hade åkt med bussarna! ;o)

Tilläggas kan (som om jag inte skrivit nog) att bussen som gick 18.20 va den bussen jag skulle tagit om jag åkt det sena tåget, och då hade jag stressat ihjäl mig helt i onödan!!

Nu är jag hemma hos syrran och vi tittar på Let's dance på bioduken!

Sov gott!!//Lisa.

Målarskills!

HejHallå i lingonskogen!!

Ska börja med att ge dagens diss, till min mobil! Eller snarare Gustavs mobil. Den vill inte skicka iväg mina sms, och tar kort när jag pratar i telefon! :oS Kanske dags att skaffa en ny, egen?

Dagens hiss går till min kära Elin som fyller 18 år idag! :oD Jag överraskade henne med en egengjord ring som satt runt en ros tillsammans med ett kort. Eller rättare sagt, jag gick till hennes praktikplats igår (en blomaffär) och fixade med det, så hon fick det utav de idag, alltså en riktig liten surprise! :o) Hoppas du blev glad gumman? <3 Ta det lugnt på krogen, tills dess att jag kan hänga på ;o) Och lycka till med körkortet!! Du betyder! :o)

I skolan överös vi med massa inlämningar, prov och redovisningar. Av tre lektioner så har vi fått fyra saker som händer de närmaste veckorna, ett läxförhör, ett muntligt resp. skriftilgt arbete, ett prov och en muntlig redovisning inför kamera. Och det är bara tre ämnen! Suckelisucksuck!!

Är hemma hos moster och lillkusinen nu. På söndag fyller Frida hela 2 år! :o) Det betyder att hon springer runt massor, pratar i ett och vill att man ska vara med och leka! Sötunge!
Hon ville måla, och ville dessutom att jag skulle vara med. Hon ville först att jag skulle måla en mau (katt) och sen pippi. Jag tänkte mig pippi, som i pippi fågel, men det va Pippi, som i Pippi Långstrump. Ooops! Herr Nilsson skulle visst va med på ett hörn också. Det slutade med att Frida va och lekte nån annanstans och jag satt kvar och målade. Sen kom moster och frågar "ska du måla mer, eller kan jag ta bort det?" Haha!!


I KNOW!! It looks like a five-year-old have paint this!! (Finger färg, och fyra färger att välja på! ;o))
Haha, som sagt, en katt, Pippi Långstrump, Herr Nilsson, två moln, en sol, en blomma och en boll. Men det såg ni väl redan? ;o)


Haft lite tråkigt på lektionerna, så jag har målat detta med en 0.7 stiftpenna! :oP
Lite annan nivå kanske? Tja, ni bestämmer! ;o)

Nu ska jag fixa en karta till min kära mor, så de vet vart de ska gå till bussar och så i helgen! Haha, de kommer se ut som små söta turister! ;o) Träffar inte familjen förrän på söndag :o( Förutom Sis då, som jag kommer sova hos! :oD

Pusshej!!//Lisa.

10 mars

Jag skriver aldrig något annat än att jag är trött här, känns det som iaf! Sen kanske det kan bero på att jag alltid skriver på kvällarna när jag egentligen borde göra annat! I'm so good at that! ;o)

Skolan va helt ok och gick hyfsat fort! Efter skolan hängde Elin med mig hem för att hjälpa (läs titta och provsmaka ;o)) på tårtan jag gjorde till hennes lillasyster. Kände inte att jag la ner min själ i den så som jag brukar, och det blev lite stressigt på slutet, alltså blv det inte det resultatet jag ville ha! Känner att jag ofta klagar på det jag gör, och inte ser det bra. I'll work on that!

Ikväll blev jag själv-själv hemma och fick fixa mat själv om jag skulle ha någon. Fanns varken lust eller inspiration så slängde ihop lite till en köttfärssås och spaghetti, trots att jag egentligen inte gillar det så värst. Det funkade iaf! ;o)

Hm, måste diska, packa och duscha innan jag lägger in bilderna från gårdagen och bilder på dagens tårta. Håll ut! ;o)

Såå.. bara en timme senare, så är jag färdig med allt och skitslut!!


Tårta till Elins lillasyster, Ebba. Samma fyllning som till Sofias tårta, det vill säga chokladbotten, vaniljgrädde-choklad-mint-alá-Lisa-mix! ;o) Gräddkant runt om. För er som inte ser det, så är det pusselbitar och en pensel (som ser ut som en röd, död hand X)). En pysseltårta :o)



Lite bilder från gårdagen!


Olika sorters bröd!


Mina och Emmas makroner :o)


Kanderade rosor! Sjukt snyggt och konstigt nog ätbara :O


Olika marspianfärger! :o) Vissa syns inte alls bra dock!


Choklad som ser ut som polkagrisskruvar! ;o)


Näe, nu orkar jag inte mer för ikväll.

Sov gott allesammans!! //Lisa.

Cakes, cakes and more cakes!

Ojoj, jag börjar nog bli en gammal tant. Så fruktansvärt trött!!

Började dagen med bageriprov och det kändes finfint, så nu väntar jag bara på resultatet! :o) I väntan på att Norlanders skulle komma pikérade vi lite och när de väl kom fick vi titta på massa olika chokladdekorationer, skithäftigt!! :oD Sen hände det inte alls mycket, jag och Emma fick göra makroner på en färdig blanding, FUSK! säger jag bara! :oP Sen kom bagare från alla hörn och kanter och det  blev lite info. Inte så jätteintressant för oss elever om jag ska va ärlig. Vi väntade till smörgåstårtan kom fram, sen åkte vi hem! Haha!
Träffade min handledare också, hade åkt från Mariannelund! ;o)

Ikväll har jag pluggat och fixat lite. Är hur trött som helst, har 20 sidor i engelskaboken kvar att läsa.. Hm!

Har trott att det varit onsdag hela tiden idag, hur förvirrande som helst! Imorn ska blir det i alla fall en ny tårta! :o) Och nästa vecka drar vi till Göteborg, då lär det bli ännu fler bilder på godsaker! ;o)

Jo, just det. Kommentera gärna här på bloggen vad du tycker om sakerna jag gör. Du kan ju inte precis smaka på det, men utseende och dekoration har ni förhoppningsvis en åsikt om! :o) Allt för att jag ska bli bättre och utvecklas! :o)

45 min senare.. Nu har jag läst färdigt i boken och fixat för imorn så jag kan med gott samvete lägga in lite bilder innan jag lägger mig! :o)


Var verkligen evigheter sen vi gjorde det här sist, men ja, såhär kan det se ut när man övar på att pikéra! :oP


Här ser ni alla lager i tårtan jag visade igår! :o) Vi skulle smaka på den idag, SWOSCH sa det och den va slut! Haha, Mia hade tänkt bjuda lärarna på det som blev över, men det var så gott som slickat på faten. Ja, jag kan bara tolka det som att den va godkänd! ;o)


Tessan fördrev tiden med att skapa denna groda! :o)

Malin gjorde en sköldpadda! :o)


Hon gjorde även också en liten grodis!


Tro det eller ej, men detta är choklad! ;o)


En moussetårta som va med på uppdukningen, har tyvärr inget minne av vad den innehöll riktigt, och fick aldrig smaka heller.. Eller förresten, det va nog en nougatmousse i botten och passionfruktmousse överst. Inuti va det krossade biskvibottnar, precis som runt om, ja, så va det nog! ;o)


En till moussetårta.. "Mörkare" choklad med hallon, tror jag, men minnet brukar ju svika! ;o)

Har några fler bilder jag gärna delar med mig av, men ögonen faller igen, så det får bli i morgon om jag hittar tid, fullspäckad dag väntar!

Sov gott! //Lisa.

Moussetårta

HejHej!!

Känner inte att jag har lust att skriva så mycket idag. Är grymt trött.
Jag vaknade inte ens i Eksjö idag. Jag har vaknat där med ett ryck (om jag inte redan varit vaken) varje gång i över ett och ett halvt år. Idag vaknade jag i Nässjö när nån tryckte på stoppknappen och tänkte att det inte kunde stämma, för att vi inte varit i Eksjö och började tänka ut konstiga historier om att vi måste åkt en annan väg, och inte ens passerat Eksjö. Tänk vad knäpp man kan bli alltså!

Har bageriprov i morgon med, har inte pluggat mycket alls, men det känns ändå som jag kan det. Men då får jag känslan av "vad är det jag har glömt?" för så lätt kan det väl inte va? Ja, det lär ju märkas imorn liksom.

I skolan gjorde jag p7 (bananbakelser), chokladanslag till tårtbeställningen och dekorerade denna tårtan (Se bilden!) Jag blev nog inte riktigt klok på den tårtan. Dekorationen har jag tänkt på hur mycket som helst, så efter att ha blivit totalt missnöjd med den så hjälptes jag och Mia åt, och såhär blev resultatet! Känner mig inte fullt nöjd, speciellt inte heller eftersom det inte är min egna design fullt ut. (Ja, jag vet att jag inte ska va så hård mot mig själv!!) Kan ju tillägga ändå, att det är min första moussetårta jag gjort och första gången jag gjort chokladband runt om. (Haha, lite komiskt, min första marsipantårta va också rosa ^^)




Chokladanslag med mandelmassa, passionfruktmousse, jordgubbsmousse, "färgad gelé", chokladband, passionfrukt, apelsin och chokladdekoration!

Oj, blev visst ganska långt inlägg ändå!

Sov gott!//Lisa.

Sunday!

Gårdagen kan sammanfattas med dessa ord: Potatisgratäng med kycklingfilé, massa snacks, bebismys, twister, guitar hero, massage, bad i badtunna, lite brottning i snön i badkläder och massa snack med ett underbart gäng knäppisar! Tummen upp!!

Mina ben och fötter är skapligt fina. Det hade ju blivit skare på snön, så det är hur många småsår som helst. Haha! Inte konstigt att jag klagade när fötterna kom direkt från snön ner i 41-gradigt vatten med massa skrapsår! ;o)

Hellyckad kväll iaf! :o) (Bilder kommer troligtvis senare)

Idag blir det nog pulka i Perstorp med brorsan. Om jag hittar några skor vill säga, mina vinterstövlar är kvarlämnade i Jönköping. Smart!

Det slog mig just att jag inte kommer träffa familjen förrän på söndag igen, så jag ska försöka umgås med de så mycket som möjligt idag! :o) Har tänkt att det blir en lugn vecka nu, men inser att det är nått i princip varje dag! :O Bara roligheter såklart! ;o)

Pusshej! //Lisa.


Friday!

Välkommen hit min vän.  Välkommen hit till himlen! Alla vägar har sitt pris. Välkommen till världens tråkigaste (coolaste?) paradis! ;o)

Morgonen börjades med att vakna tidigt, trots sovmorgon, genom att solen lös mig rätt i ögonen. Men jag klagar  inte! ;o) Solen gör mig så glad! Brödet va torrt och äckligt så min frukost bestod av skinkrullar, äppelklyftor och en passionfrukt. Jag klagar inte där heller faktiskt! ;o)

Skolan va seg. Svenskan är ju i princip en historialektion = dubbellektion historia, en FREDAG! Fy bövlen! Haha!
Idrotten va dock väldigt skoj! Vi delades in i tre olika grupper som skulle komma på varsin egen idrottlek, som inte redan finns.

Först fotboll med innebandyboll (hela laget måste vara över halva planen för att få göra mål). Jag gjorde två mål och mitt lag vann! ;o)
Sen baklängesfotboll (måste springa baklänges och sparka baklänges :O) Jag gjorde två mål och mitt lag vann! ;o)
Sist, vår lek, ultimate med basketbollsrutan som mål, jag gjorde inget mål men mitt lag vann! ;o)
Haha, utklassning!

Sen satt jag i princip på en buss/tåg från klockan 15.00 till 19.00. Resan hem kändes sjukt lång!
Var väldigt skönt att komma hem! :o)

Har varit hemma hos Sis ikväll, tittade let's dance på bion! ;o)
Sitter och käkar konstigt godis nu, löständer och stekta ägg, inte likt mig! Haha!

Nejnej, nu ropar sängen efter mig. Ska ladda inför en toppendag imorn! Ska bli extremt skoj! :oD

Sov gott! //LisaFisa.

-

Jag lär mig liksom aldrig!

Weeeeeeeeeeeeeeei!!!

Tjena, mittbena, prinskorv, prinskorv, så hälsar vi HÄR! :oD

Jag har märkt att det är en del som läser bloggen nu och även kommenterar, så jag tänkte att jag kunde fortsätta ett tag till, medan humöret ändå är uppe! ;o)

Idag va LO på skolan och jag fattade, ÄNTLIGEN!! En från Livs kom även sen, något luddigt, men annars väldigt lärorikt det med!

Va beredd på en booooring dag, men nu är den nästan slut och jag känner mig lite smått stressad för jag vill göra så mycket! :oD
Efter skolan följde jag med Emma ner på stan. Jag köpte ett par skor (A) och hittade maaaaaassor utav kläder som jag vill köpa! Hem och beställa presentkort på H&M för presentkortet jag fick från ALV! ;o)
Va även inne på AF Skönhet. Sitter och kollar i prislistan och är såå sugen på att ta en massage, ansiktsbehandling, manikyr eller what so ever!! Unna mig något!

Finns gruppbehandling där man är ett gäng (minst 5 pers) där man får varsin behandling á 30 min (ansiktsbehandling, ryggmassage, manikyr, make-up) för 350Kr/pers. I priset ingår även snacks och cider och 10% på alla produkter. Nån som är på? :oD

Har äntligen lyckats packa och har bara disken kvar, som känns HUGE mot förra veckan då jag knappt va här!

Är på riktigt bra humör och längtar såå tills imorn och ännu mer till på lördag!!
Har saknat familjen nu, eftersom jag åkte hemifrån redan i lördags, och på lördag ska jag träffa gänget igen!! Längtar nått sjukt! ;o)

Jag har av nån anledning missat/ignorerat Hello Saferide! Kan ni tänka er? :oO Perfect sound for my mood right now! :o)



Dags att ta tag i disken! See you later!! /Lisa.

Krävs så lite!

Det krävs så lite för att göra någon glad, och idag har ni verkligen lyckats för att göra mig glad!
Har så underbara vänner överallt att man blir tårögd :') Det tar ett tag för en att inse det, utan man bara tänker på allt det dåliga just då.

Har letat och letat och letat efter en bild som kändes så där extra! Hittade några, men saknar massor utav bilder eftersom datorn är hyfsad ny i det avseendet (har bara bilder från sommaren och framåt). Har verkligen snörat in på bilder just nu! Har massa lust att gå ut och fota, på allt och ingenting, och även titta på gamla bilder.


En banan! Tja, det är ju tanken som räknas! ;o)

Puss på er, familj, vänner och alla som känner sig träffade! Ikväll är jag på bra humör! :o)

Snart dags för andra avenyn och sen skapligt i säng! :o)

Sov gott! /Lisa.

Bluetooth!

Blåtanden är en bra manick då sladden glömts någon annanstans, som idag! ;o)

Hade lite bilder från helgen!


Efter OS-bronset i söndags käkade vi glass, marabouchoklad och citronkex! :o)


Haha, Bengan (Bengt) ville också va med och titta på OS..


Haha, störtskön! Han är typ lika knäpp som Zebulon va, visste inte att det gick! ;o) (=hur gosig som helst, men kan helt plötsligt börja rivas och bitas, och hittar på massa bus!)


Råkade lägga in den här bilden av misstag, men den får va kvar ändå! ;o)

Okej, resten av bilderna jag tänkte ladda upp ville inte! Tänkte kontra med lite bilder på Zebbe! ;o)

För att hitta de bilderna gick jag in på bdb (som för mig är heeelt ute, fast jag hörde en fjortis snacka om det senaste imorse.. haha, där ser man!). Jag var fast besluten om att 2009 var det bästa året på väldigt länge, och vad jag kunde se på bilderna så verkar det som om det stämde! ;o) Vissa bilder och saker hade jag glömt, och blev väldigt glad över att se igen! :o)

1 april va det supervår här i Jönköping och jag tycker vi satsar på det i år igen! ;o)


På två månader har jag slängt ut 1700kr på mitt hår. Först färgade jag det och permamentade, blev toppen! Sen hände nått, håret blev SLIIIITET och lockarna försvann (+ att färgen gick ur, så det blev bara en röd-ljusbrun färg kvar).. Har nu fått klippa av ca 1 dm av mitt älskade hår, använda hårinpackning, hårinpackning och hårinpackning och färga om det! Börjar väl bli bättre, men saknar såklart längden fortfarande!!


Har varit en småseg dag, även om jag har varit glad! Fick den här bilden i ett mms och humöret blev på topp! :oD Tack tack!!

Dags att plugga lite kanske! Har ingen lust!!
Solen lyser underbart härligt utanför!! So wonderful! :oD

Peace! //Lisa.

SOMMAR!!

Tjena coola bananer!! ;o)

Den har dagen har försvunnit såå fort *knäpper med fingrarna*!
I skolan gjorde jag klart mina moussebakelser! Va riktigt pilligt! Sen hann jag inte med så mycket mer för efter lunch va det storstädning som gällde! 6 pers och ett bageri, det tog oss ca en timme och en kvart, skinande rent!! ;o) Kändes nästan som om man skulle få gå på sommarlov! Haha!! Så va ju icke fallet, Norlanders kommer till skolan på tisdag, och då vill vi att det ska se rent och snyggt ut! :o)

Handlade lite på vägen hem, blev så himla sugen på passionsfrukt när jag dekorerade!! Haha! Har läst lite i min engelskabok också, men jag blir så okoncentrerad efter en stund, så jag tog en liten paus! ;o)


Passionfruktmoussebakelse alá Lisa med touch av sommaren! ;o)
De olika lagrerna syns inte superbra! I botten är det chokladanslag med mandelmassa. Andra lagret är det passionfruktmousse. Tredje lagret är en "surprise", chokladanslag igen! ;o) Fjärde lagret är det jordgubbsmousse. Överst är det en jordgubbsspegel toppat med passionsfrukt och en chokladrulle! :o) Fick bara positiv kritik och den här blev mångas favorit! ;o) Smakar sommar helt enkelt! Och vem längtar inte dit nu? :oP


Alla utom två! :o) Blev faktiskt nöjd! :o) Första gången jag gjorde "chokladrullar" dessutom. Blev lite sur ett tag, haha! Men jag va världsbäst på att få bort de hela! ;o)

Nej, dags att fortsätta läsa lite, käka mat och ringa hem till familjen! :o)

Puss och hej!! //Lisa.

Picknick!

Helgen har tillbringats tillsammans med Elin! :o)

I lördags blev det stor 18-års fest hos Emma och Jessica! Började fint men spårade ur totalt på slutet! Så mycket bråk och förstörelse har jag aldrig varit med om. Lite trist, men samtidigt är det väl sånt som händer antar jag. Alla 15 pers som skulle sova hos Emma minskades till endast 3 st! Supermysigt hade vi fyra på kvällen. Käkade pan pizza och snackade fram till fyra nån gång! ;o)

På söndagen va både Elin och jag halvsega och på smådåligt humör. Verkade bli en dag utan knäppa idéer och konstiga händelser, trodde vi!
Haha, vid sex-tiden får Elin ett ryck och säger "VI GÅR PÅ PICKNICK"! Sagt och gjort, så fixar vi varm o'boy (borde varit saft som på sommaren ^^) bullar, muffins och en filt och går ut. Vi satte oss på en stor snöhög ute vid vägen där det fanns lyse! Haha, har aldrig sett så många bilar åka förbi där som det gjorde då!!

Bara Elin och jag kan få så knäppa idéer och också utföra de!! Blev lite hopp i snön, as usual, sen också! ;o)










Haha, världens minsta huvud, och weirda ben! :oP


I believe I can fly! :oD

Lite smakprov från vår kväll! ;o)

Avslutades med OS där datorn hackade precis i slutet så alla flög in till TV-rummet, men missade ändå slutet! Haha! Lyckat! (Avslutades även med glass, choklad och kex, sch, jag är sååå nyttig nu för tiden! ;o))

God natt folket! //Lisa.

Demo

Helluuuu! :D

Har fixat fram kamerasladden nu så tänkte lägga in bilderna från Demon förra veckan! :o)


Min populära chokladmoussetårta! (Dansk) :o) Hälften bakad, hälften obakad = unik! ;o)


Makroner, INTE makAroner! (Frankrike) ;o) Ser inte superfrestande ut, men nästan alla som vågade smaka blev kära direkt! ;o)



Malins bidrag! Petit four (Frankrike) och Sachertårta! (Österrike) :o)


Amelias bidrag! Focaccia  (Italiensk) och American Wedding Cake! :o)


Zarahs bidrag! Engelsk chokladkaka och franska våfflor! :o)


Emmas bidrag! Tysk Schwarzwaldtårta och Schweizisk trettondagskaka! :o)


Tessans Italienska chokladkaka och Amerikanska Hi-Hat Cupcakes! :o)


Sara och hennes bidrag! (Förlåt för bilden, men hade ingen annan :o() Minns inte vad sakerna hette heller.. Till vänster är det iaf en limeglasstårta med hallon och browniebotten! :o) Och till vänster nån kaka som smakar kaffe! ;o)


Hela gänget! :o) Sara, Jag, Tessan, Zarah, Amelia, Emma och Malin! ;o)


Haha, bjuder på denna! ;o) Såå fint med mössa, uppsatt hår och underifrån bild på samma gång liksom! ;o)
Så här såg i alla fall min uppdukning ut! :o) Pratade med Mia idag och hon sa att mitt betyg verkade väldigt bra, så jag får lite på det! ;o)

Har massa flumbilder på oss tjejer sen med, men de orkar jag inte lägga ut nu, och vet inte ens om jag har tillåtelse till det! ;o)

Har käkat ballerina-kladdkaka nu. Känns bra när jag tjatar om att jag ska bli nyttigare hela tiden! Haha, känns ännu bättre att jag åt en för mycket och fick ont i magen! :oP

Ha det gött, igelkött!! //Lisa.