Vimsigt, osammanhängande inlägg..

Tjenare!!

Jag är typ den sämsta bloggerskan när det gäller att uppdatera, men nu är jag i alla fall här.

Idag är jag ledig och har, tror det eller ej, min första slappardag sen sommarlovet började. Alltid har det varit nått liksom.
Igår skulle jag varit ledig men fick jobba i alla fall och det blev rent ut sagt en kaosdag. Var nära att jag fick stänga också men det kom en räddare i nöden. Haha. Imorn har jag stängning istället, vilket inte uppskattas, förutom sovmorgonen jag får :o)

Idag har jag varit på stan och lämnat in min mobil som strulat aset den senaste veckan. När vi ska gå säger försäljaren "Du får ett sms när den är klar."
Hm, ett sms, till vilken mobil då? Jag lämnar ju den här till dig!, som om han tog förgivet att jag hade en fungerande hemma i byrålådan. Vilken tur att jag hade det då!!

Skulle även hämtat ut biljetter till Lars Winnerbäck. (Ja, ni hörde rätt, jag ska se underbara Winnerbäck igen!! :oD) Men smart som jag är, hade jag glömt en siffra i bokningsnumret och måste åka ner igen. Skulle även beställt klipptid men det var semesterstängt t.o.m torsdag. Suck!!
Oflyt idag, jajjamen!!

När lönen kom förra veckan betalade jag tillbaka det jag var skyldig (mamma och syrran) och unnade mig en parfym :o)
Sen har det inte hänt så mycket, jag jobbar mest hela tiden känns det som.

Vi var ju ifs iväg på en liten minisemester med husbilen också. Men det tar vi en annan gång, kanske, eller förmodligen aldrig..

Call me!! ;o) //Lisa.

Camping

Tjenare!!

Igår var vi på 50-års kalas i Jönköping. Det var helt okej!!
Jag lärde mig de riktiga reglerna i krocket (jag som alltid trott vi spelat rätt :S) och en ny variant av Uno, sk Bruno. Ett spel där det är viktigt att vara snabbtänkt och kunna hålla ett högt tempo för att undvika att få straffkort.
Spelade med Elin och Oskar och vem vann, om inte jag?! Haha, extra kul att vinna mot dåliga förlorare ;o)

Vi blev kvar hos Faster i natt och idag på förmiddagen riktades husbilen mot Tranås, där vi är nu, på Hätte camping. Vi har ätit god, men väldigt dyr, mat på en resturang nere vid vattnet. Mysigt!!
Vädret är inte på topp så vi sitter utspridda inne i husbilen, en tittar på TV, en på film, en läser och jag, jag surfar ;o)

Jag glömde säga igår vad jag fick när jag fyllde år, eller egentligen väntade jag med det, för att jag fick det sista igår.
Jag har fått ett överkast, lakan (båda matchar rummet perfekt!), en choklad-recept-bok, twilight-filmen, kopp till min servis, en liten, söt, lila smörgåsgrill för en macka och pengar :o)
Tack! Tack!!

Hur ofta händer det att man råkar skicka ett sms till ett nummer man inte har? Jag menar, man väljer ju namnen i telfonlistan.. Jag fick nämligen ett i natt, från nån jag inte har en aning om vem det är :oS

Have a nice day!! //Lisa.

Födelsedagen..

Heey!!

Jag gjorde ett litet "test" och skulle se hur många som kom ihåg min födelsedag utan en massa påminnelser. Så vitt jag vet har jag inte nämnt något varken här eller på bilddagboken. Ja, du kunde förstårs sett det på facebook men ändå. Redan innan familjen hann gratta mig på morgonen rullade det in sms och så fortsatte det växlat med ett och annat telefonsamtal. Jag blev nästan överdrivet glad för varje sms och samtal ;o)
Det var minsann folk som kom ihåg mig och min dag, t.o.m helt oväntade. Fast det är klart, några enligt mig självklara hörde inte av sig, så det kanske jämnade ut sig..

Dagen tillbringades ute på sjön Yxern. Fiskelyckan var god för mig och mamma som fick upp 15 abborrar tillsammans :o) Jag tror jag drog upp 6 av de ;o) Det blev även sol och bad.
På kvällen kom syrran och Fredde, vi åt taco, spelade mini-golf, åt glass och spelade spel.

En väldigt lyckad dag och jag är nöjd med presenterna :o)

Just nu sitter jag i husbilen påväg på 50-års kalas hos Faster. Fast egentligen är det pappas dag så ett STORT GRATTIS till dig far!! Ja, Sofie fyller också år idag, så Grattis till dig med :o)

Nej, nu tar illamåendet över så det blir inte skrivet om Kroatien nu heller.
Ha det gött!! // Lisa.

I'm back!

Ja, nu är jag tillbaka både här och mentalt.
Har varit i en liten svacka lördag, söndag och mer eller mindre måndagen också. Sovit dåligt, ätit uruselt och inte funnit glädje nånstans.
Imorse kände jag mig utsövd när klockan ringde, och det var gott med frukost och vid lunchen var jag riktigt hungrig. Som sagt, jag är tillbaka, och det känns underbart!!!

Har jobbat konstant sen i onsdags och jobbar imorn med. Ska bli så himla skönt med lite ledighet, även om jag har haft skoj!! (inte bara skoj dock)
Igår satt jag ingenting mellan halv nio och halv sju och under samma tid åt jag en fralla på stående fot medan jag bredde massa mackor.
Idag var det också stressigt, men jag åt lunch, och var glad mest hela tiden. Fast sista timmen (som jag jobbade över) ville jag bara hem!! Bla bla bla, nu till saken!! Det var besöksrekord idag!! Både för i år och för alla år nånsin (om jag fattat rätt). 10 500 personer på ett ungefär (siffrorna är olika vart man än vänder sig). Det har varit grymt mycket att göra, varit superkul och helt sjukt!! Bilkö upp till Vimarskolan minst (ca 2 km) och bilar överallt. Haha, ja, det är helt galet!!
Imorn blir det tårta för att fira :o)

Ledig i sju dagar sen och planerna har blivit lite ändrade. På torsdag sätter vi oss i husbilen med okänt mål ;o) På lördag är det i alla fall 50-års kalas, så då befinner vi oss i Jönköping och sen åker vi vidare och på torsdag börjar jag jobba igen ;o) Hör av dig om Vi ska hitta på något snart :o)

Nu ska jag strax slänga mig i bingen :o)

Sov gott!! //Lisa.

Gäsp**

God morgon :o)

Idag tänkte jag inte skriva mycket, för jag är så trött så jag känner att det mest skulle bli ett nedlåtande blogginlägg med en massa klag, och det gillar vi inte! ;o)

Igår hade jag stäningen för första gången. Både Ellen och Sofie kom, den ena för att titta på och lära sig, den andra för att förklara och hjälpa. Jag var lite för långsam, men annars gick det bra. Har stängning idag med, men då har jag en liten kusin som väntar på mig här hemma, så då blir det nog fart på mig + att jag inte har någon att stå och prata bort tiden med ;o)

Ska gå och fixa i ordning mig nu, sen blir det jobb som gäller hela dagen igen.

*Hoppas, hoppas, hoppas, att Monstret, Frida, Hanna, och Mor kommer ner till ALV. Hoppas, hoppas* ;o)

Ha det bra!!//Lisa.

Roligaste

Tjenare!!

Idag var det, enligt mig, den hittills roligaste dagen på jobbet.
Gick först en snabbis till Bageriet där jag träffade Sofia, innan jag gick till kära Gammelgården ;o) Det var mycket lugnare idag än igår, så det blev ingen stress. Fick även vara en stund på Stadshotellet (pannkakshuset).
När luffarorkestern kom och skulle dricka choklad ville de ha grädde till, och det skulle de få i utbytelse mot att de skulle sjunga för mig. Jag tog det som ett skämt men helt plötsligt (precis när jag skulle gå hem och hade bytt om till mina egna kläder) kom hela orkestern in med instrument och allt. Jag blev utputtad ur köket, så sjöng de "Fattig Bonddräng" för mig. Det var roligt och pinsamt på samma gång!! ;oD

Sofie, jag och Evelina har även kommit till det stadiet då vi känner varandra tillräckligt väl för att skojgnabbas med varandra. Om folk såg oss ibland, ja, de skulle tro att vi inte är riktigt kloka. Fast det stämmer väl i och för sig.. ? ;o)

Det var som sagt ganska lugnt så jag fick sluta redan halv fem och hann precis hem innan släkten kom. Det blev god pastasallad och jag åt hur mycket som helst kändes det som!! Åt igen alla måltider jag har missat den här veckan.. Tårtan blev också väldigt god men jag var mätt, alldeles för mätt!!

Jag fick en kopp till min servis och ett påslakanset av farmor och farfar :o)

Nu ska jag slå in brorsans present och sen blir det nästan bums i säng, för jag är trött så det skriker om det!!
Men först, lite bilder från kvällen :o)











Sov gott!! //Lisa.

Jordgubbstårta

God morgon! :o)

Idag var jag faktiskt trött när klockan ringde vid halv åtta.. Men gick ju såklart ändå upp för att göra dagens tårta. Inget avancerat, men förmodligen supergod!! Min kamera dog, så jag lånade päronens, men vi var inte riktigt vänner. Ni får den här bilden tills vidare så tar jag nya ikväll innan den käkas upp! ;o)



Nej, det är väl bara att pallra sig iväg till jobbet nu då ;o) Vädret verkar inte bli toppen, men vi får se. Regnar det får vi förmodligen bara ännu mer att göra!!
Det är bra att jag jobbar nu, då hinner jag inte tänka på att alla andra är på Hultsfredsfestivalen, där jag också vill vara!! Jag får istället isolera mig från datorn en månad eller två, så alla hinner lägga ut bilder och skriva om hur fantastiskt bra alla banden var, samtidigt som jag är helt ovetandes ;o)

Hej svejs i lingonskogen!! //Lisa.


Blixten McQueen

Tjena!!

Jobbade som sagt idag. Det var stressigt, men roligt :o) Gick ju väldigt bra med eftersom vi var en man +, och därför ska jag jobba även imorn. Blir att jobba 8 dagar i sträck. Det klirrar fint i kassan ;o)

Klockan ringde 07.30, så jag skulle hinna göra klart tårtan. Jag blev nöjd, köparen blev nöjd, födelsedagsbarnet blev nöjd, alla blev nöjda :o)

Såhär blev resultatet..





Nå, vad tyckte Du? :o)

Nu ska jag slappa framför TV:n lite till (sitter redan här med datorn i knäet). Sen blir det att lägga ihop nästa tårta. Imorn blir det nämligen kalas för Mig, Brorsan och Pappa. Gräddtårta med jordgubbar och chokladfyllning är bestämt! Aldrig ätit förr men tror den blir kanongod!! Passar nog på att doppa några jordgubbar i chokladkrämen, pappa har nämligen köpt 5 liter!! MUMS!!

Nu är det Leila bakar och temat är choklad!!!

See yaa!!//Lisa.

Gäsp!!

Tjenare!!

Vilka dagar!! :oD

Igår kom, som redan berättats, Elin och Nathalie hit. Saknade som tusan var de!! Vädret var inte på vår sida så vi bestämde oss för en dag fylld med filmtittande, men till det saknades det godis. När det var uppehåll begav vi oss därför iväg för att köpa detta. Vi hann inte mer än 200-300 meter innan det började regna, kraftigt!! Vi sprang till en liten lekplats och satt under taket i ett litet hus. Haha! Det började även att åska men till slut avtog det och vi kom iväg ;o)
Väl på Rimi (Ica supermarket :oP) upptäckte vi att allt gott godis var slut, och det gick vi inte med på!!
Det blev att vandra vidare till Konsum, som hade gott godis :oD Hälsade även på en bekant till Natha på Hotellgården innan vi gick hemåt och tittade på tre filmer i sträck :o) Road trip, John Tucker must die och She's the man. Bara roliga filmer såklart!! ;o)
Vi somnade sött efter ett någon gång..

Idag ställdes klockan på 09.00 och en dag på ALV var planerad. Det blev riktigt lyckat och vi hann se många teatrar :o)
Kommer sakna mina tjejer massor!! Vet inte om vi hinner ses något mer innan skolan börjar. Hatar avstånd!!

Vad gör man för att fördriva lång tid snabbt?
Jo, man gör Blixten McQueen i marsipan..
Har börjat med tårtbeställningen idag, och tur var väl det. Fy tusan vad lång tid det tar!!
Är ganska nöjd, men bilder kommer när tårtan är färdig, vilket den blir imorn på morgonen..

De ringde från ALV idag och ville att jag skulle jobba imorn. Tackade såklart ja (även att det innebär att jag måste gå upp tidigt för att göra klart tårtan innan jag börjar). Ska springa mellan Bageriet och Gammelgården. Hade tydligen varit kaos idag och både Sofie och Evelina har hört av sig till mig idag och är lättade över att det blir en man + imorn ;o)

Har även ändrat så jag får stängning både fredag och lördag. Även om det innebär två timmar mindre med lilla söta Frida (och monstret, Hanna och Rille). Men jag har ju en hel höst tillsammans med de!! Känner även att det vore bra med lite extra erfarenhet vid stängning :o)

Gäsp* Dags att gå och lägga sig... Sov gott! :o)
//LISA.

Kroatien del 1

Fredagen den 26:e juni direkt efter jobbet åkte vi och familjen Bogren med riktning Göteborg. Väl framme checkade vi in på hotell, käkade mat och la oss tidigt. Fast ingen i min famlij somnade dock tidigt. Den ena kunde inte ligga still ens fem sekunder, den andre snarkade o.s.v. Då förstod jag varför jag vill ligga själv i mitt rum ;o)

Tidigt på lördagsmorgonen den 27:e juni, 03.45 gick vi upp för att fixa i ordning oss så vi kunde packa ner de sista sakerna. Föräldrarna gick till flygplatsen för att checka in medan vi barn försökte få oss en stund sömn till, innan det var dags för god hotellfrukost :o)

06.30 skulle planet lyfta, men vi kom inte iväg förrän ca 07.00. Vi landade i Split och därifrån tog vi bussen till Tûcepi till det trestjärniga hotellet Neptun som vi checkade in på. Vi fick fyra rum brevid/mittemot varandra i Depandansa 4.
Första dagen hann vi med att bada i poolen, doppa fötterna i havet och gå längs stranden till Tûcepi.

Fortsättning följer..

Hotellet i Göteborg...





Hotell Neptun i Kroatien...






Puss o Kram // LISA.

Back to reality

Tjenare!!

Här fick jag för mig att jag hade saknar-dig-massor-kommentarer i mängder, men inte en minsta liten kommentar låg och väntade på mig. Hehe. En vecka är nog inte såå länge ;o)

Har haft en toppenresa med både fördelar och nackdelar. Men mest fördelar såklart!! :o) Alla 316 bilder från resan håller på att läggas in på datorn just nu och då har jag inte räknat med bilderna mamma och pappa tog, de som jag tog med mobilen och alla ca 150 bilder från raftingen ;o) Ni kommer få se några av de så småningom :o)

Gick upp klockan 04.00 igår för att åka till flygplatsen, kom hem till kära Vimmerby 16.30 och började jobba idag mellan 09.00 och 17.00. Var faktiskt riktigt kul att komma tillbaka fast att det hinner ändras om en del på en vecka ;o) Var väldigt lugnt idag med, en bra start helt enkelt!!

Veckan som kommer är fullspäckad med saker, roliga saker!!
Måndag: Elin och Natha kommer.
Tisdag: Elin och Natha är här :o)
Onsdag: Tårtor, tårtor!!
Torsdag: Kalas för Jim, Mig och Pappa :o)
Fredag: Jobb + Moster med familj kommer :o) + brorsans födelsedag! ;o)
Lördag: Jobb + Moster med familj här :o)
Söndag: Jobb + Moster med familj här :o)

Kommer uppdatera om resan när jag finner tid :o)

Hoppas du har det bra, saknar massor utav er!! //Lisa.