Statistiken ökar

Jisses, så många ni är som kikade in på bloggen igår!!
Ja, det beror ju såklart på vad man jämför med ;) Men jag jämför med min egen statistik, och ni är många, rörande många! :)
Superkul! :D

Igår kväll efter lite krångel så beställdes det böcker till alla som sa till mig, och om 5-8 arbetsdagar kommer de hem.

Jag vill bara påpeka en sak angående priset. Det kan tyckas dyrt.. Jag kan faktiskt hålla med, men jag har gjort så gott jag kan för att få ner priset. Det är den tredje platsen jag varit i kontakt med/testat och jag kände att det kunde bli bra där.
Jag tjänar dessutom ingenting alls på boken, så jag får liksom ingenting för alla timmar jag har lagt ner på boken - allt för att ni ska kunna få den så billigt som möjligt! :)

Om det finns tillräckligt många intresserade så kommer jag att beställa hem en omgång böcker till, så än är det inte försent!
Men först vill jag se hur det färdiga resultatet ser ut, och såklart hur många fler som är intresserade. Jag vet att det blev lite kort varsel igår. Så lämna en kommentar här, på fb eller skicka ett litet sms till mig så skriver jag upp er på en lista! :)



Update: Skulle ju även säga att inga tårtor som är med i boken har lagts ut på bloggen tidigare, förutom bildbomben som finns med i slutet för att ge inspiration! :)
Nytt och fräscht alltså! ;)

Tack till alla som kikat in här, och tack till alla er som vill köpa min bok! :)

Tårtbok!

För er som missat så har jag sysslat med att göra en tårtbok sen i höstas som projektarbete i skolan.
Idag så blev jag äntligen helt finito färdig! :D

Än så länge har jag inte klickat på "beställ". Lite läskigt nästan, tänk om jag skrivit något fel som både jag och syrran missat? Eller att nått annat blir fel? Men så får jag såklart inte tänka! :)

Min fråga är nu hur många utav er som är intresserade av att köpa min bok? Det är också en orsak till att jag inte klickat hem den än! ;)

För att veta vad det är ni beställer så tänkte jag berätta lite om boken.

Boken är på 38 sidor.
Det finns med lite olika grundrecept så som tårtbottnar, vaniljkräm och mousser och utöver det recept på 13 olika tårtor. Några klassiska, några egenpåhittade och några egenkomponerade av olika andra recept. Det finns såklart bild på varje tårta av fin kvalité. Det finns även tänkvärda citat till varje tårta.
Det är en inbunden bok med hård pärm, precis som en riktig bok!

Jag har försökt att få ner priset så långt jag kan, utan att dra ner på kvalitéten och det landar nu på ca 350 kr. Jag har några erbjudande att utnyttja så priset kan bli något lägre, men absolut inte högre!!

Jag har lagt ner oräkneliga många timmar på det här och jag hoppas att det kommer att synas och att ni vill köpa boken! :)


Den här bilden gör inte boken rättvisa. Använde paint till att kopiera framsidan och det blev suddsuddsudd!! Dessutom så kommer såklart inte det röda streckade runtom följa med på boken. 
Men ja, såhär ser framsidan utav boken ut! :)

Ikväll kommer jag att beställa hem boken, så hör gärna av er under dagen om ni är intresserade. (Jag kan även efterbeställa boken men då tillkommer det en liten fraktavgift (beroende på hur många som ska efterbeställas såklart))

Är ni själva inte intresserade kanske någon i er närhet är det? Perfekt som present att ge bort! :)

Hoppas det låter intressant! :) 

Baileys!

Jag har blivit lite smått galen i Baileys! I alla fall när det kommer till efterrätter!
Syrran tipsade mig om en baileysmousse och jag använde den i en tårta. Alla som har ätit den har mer eller mindre älskat den! :)

Idag gjorde jag pannacotta för första gången. Superlätt, så jag undrar varför jag aldrig gjort det tidigare?
Såklart så gjorde jag en pannacotta med baileys i. Såå lyckat! Va inte sista gången!





Receptet är följande:

6 port

6 dl grädde
180 gram socker
2,4 st gelantinblad
6 cl Baileys

Lägg gelantinbladen i blöt.
Lägg grädde, socker och baileys i en kastrull.
Blanda och rör om under uppvärmning. Precis innan det börjar koka (eller vid första bubblan) tas kastrullen bort. Krama ur gelantinbladen och lägg i kastrullen och rör om noga.
Häll upp i portionsglas och ställ i kyl.
Den ska stå i kylen minst några timmar före servering.
Dekorera med lite grädde och några bär. (jag använde björnbär)

Lycka till!

Muuuums vad gott! :)

Makroner = pasta?

Nej, inte makAroner, utan makroner! Kakor! :)

Igår va det öppet hus på skolan och vi skulle baka något litet att bjuda på. Efter lite funderande kom vi fram till att göra makroner i massa olika färger! :)

Jag gjorde makroner i tvåan i ett litet projektarbete vi hade, men då tyckte jag att färgade markoner kändes fel på nått vis.. Efter redovisningen ångrade jag mig såklart. De va riktigt tråkigt färgade, brun/gråa..

Nu fick jag min revansch!







Makroner är marrängkakor som sätts ihop två och två med smörkräm i mellan. Enkelt och supergott!!

Vi färgade (som ni ser) i rosa, grönt, blått och lila. Som fyllning gjorde vi smörkräm med blåbärssmak, hallonsmak och chokladsmak. Det är bara fantasin som sätter gränserna (precis som med allt annat!)
Det ska tydligen va väldigt gott att ha nutella i mellan, och det tvivlar jag inte en sekund på! ;)

Receptet är i skolan, tyvärr, så jag säger som i förra inlägget, är ni intresserade så kommentera så fixar jag det! :) (Finns bra recept på nätet också!! Det är ju för tusan sånahär gósaker alla kändisar proppar i sig på olika events!)

Sov gott!

Surprise!

För en gång skull ska jag inte lägga ut en bild på en tårta! ;)

Förra veckan fick vi i uppdrag av vår lärare att göra ett eget brödrecept. Vi fick själva kolla upp hur mycket salt, jäst och mjöl som behövdes och sen fick fantasin flöda. Vad ska det va för mjöl? Grovt, eller ljust bröd? Mjölk eller vatten som vätska? Smak? Kryddor? Ja, ni hajjar!
Alla blev smått panikslagna när vi fick uppgiften men sen blev det riktigt kul, vi sprang runt som yra hönor i bageriet, kollade i varenda vrå vad som fanns och om det möjligtvis skulle va gott att använda i ett bröd?

Min första tanke var "vitlök, vitlök är gott!", men sen kom en klasskompis och skulle ha vitlök i sitt bröd, då kändes det tråkigt.. Tre (eller fyra?) valde att ha oregano i sitt bröd. Jag tycker det är tråkigt att välja samma saker som alla andra.. (Även om deras bröd blev väldigt olika. (Fast oregano smakar ju en del så det blev "lika" ändå..))

Till slut bestämde jag mig för att ha blåbärssylt i mitt bröd, yes, blåbärssylt!

Såhär blev resultatet! :)


Gjorde 6 olika limpor, såhär blev ett av de! :)

Personligen fullkomligt älskar jag det här brödet, även om blåbärssmaken inte känns särskilt mycket.
Nästa gång ska jag blanda i hela blåbär :) Brödet fick en annorlunda lilaaktig färg inuti vilket känns lite kul! :)
Jag kände att jag lyckades med mitt recept och tänker definitivt att baka det igen! :)

Jag borde komma ihåg receptet i huvudet men är osäker på nån siffra. Är du intresserad av receptet, skicka en kommentar så fixar jag det! :)

See you!


Alla hjärtans dag!

Jag är väldigt seg när det gäller det här med bloggen, som ni förmodligen har märkt! ;)

På alla hjärtans dag förra året gjorde jag och min syster en kladdkaka i en hjärtform och sen åkte familjen ut till farmor och farfar för att äta upp den.
I år kände vi att vi ville åka till farmor och farfar igen (världens bästa!!). Jag skulle såklart stå för bakandet! :) Pappa ville att jag skulle göra en Baileysmoussetårta för ett par helger sen när han skulle få gäster, men då jobbade jag, så därför gjorde jag den tårtan nu istället! :) SUCCÉ!!!!


Tårtan består av ricecrispbottnar, baileysmousse och vitchokladmousse, dekorerad med fingerkex.
Av nån anledning smälter den vita chokladmousssen. Har ingen som helst aning om varför, så det är lite frustrerande. Det här va den bästa bilden jag hann ta innan den smälte sönder..
Jag hade tänkt lägga ner extra tid på texten (det är min svaghet, att kunna texta snyggt!) men det va inte det lättaste då tårtan är fryst. Chokladen stelnade nästan i luften innan den hamnade på tårtan.

Well, resultatet blev såhär!!


Efter 10 min va fatet tomt!


Som om det inte va tomt på fatet innan, så blev det ännu tommare.
Min farmor som inte är så mycket för sötsaker bokstavligt slickade av faten.
Det är då man känner att man har lyckats! :)

Det var förövrigt andra gången jag gjorde den här tårtan, och den har varit min favorittårta sen första stund.

Receptet till tårtan finns i min tårtbok, och så länge den inte är tryckt så håller jag på receptet lite här. Den som väntar på nått GOTT... som det så fint heter.

Tårtboken är nästan färdig (känns som om jag jämt säger så?) men nu saknas det bara en bild som jag ska få idag eller imorn och en sista korrekturläsning.
Jag hittar såklart hela tiden på nya saker som ska ändras elle justeras, men som en kompis sa "Man kan inte alltid bli bättre, ibland måste man nöja sig med väldigt bra!" :)

See you!

Städa, städa, varje torsdag!

Hm, i tisdags skrev jag om det som jag lovat mig själv att inte skriva. Om träning!!
Blir så himla trött på alla "Nu blir det spinning, och sen lite aerobics", "idag käkar jag bara morötter".. Ni förstår vad jag menar va? Så skrev jag också om det.. Smisk!
Inte nog med det så blir passen på friskis fullbokade hur snabbt som helst och man får verkligen trängas i salen. Alla går med hoppet om beach 2011, undra vilka det är som kommer lyckas iår?

Idag har jag lekt lite duktig.
Slutade tidigt så när jag kom hem drog jag fram dammsugaren och rengöringsmedel och började städa hela lägenheten. Inte en dag för tidigt! Diskade även och packade väskan inför imorn.
Senare framåt kvällen tog jag en långpromenix med Fanny. Alltid lika trevligt! :)
Superhärligt att komma hem till en lägenhet som luktade fräscht och gott! :D

Nu blir det lite slapp, och kanske lite projektjobb.
Imorn är det fredag! :D Fast det innebär att jag ska gå upp 02.45 i övermorgon.. Hm, money, money, money! ;)

See you!

Träning

Idag så gav jag sjutton i förkylningen som smög sig på under lördagsnatten och stack och tränade på friskis.
Puls/medel med Sofia och Agnes. Sjuuukt mycket folk och full fart hela tiden. Va riktigt kämpigt, men jag testar gärna på det igen (helst utan förkylning i kroppen)

Man BLIR piggare och gladare av att träna, helt klart!!

Fick dessutom ut alla aggressioner jag samlat på mig under dagen, som jag inte lyckades bli av med helt när jag pratade av mig på världens bästa mor <3 Tänk vad mycket tråkiga saker hon får höra.. Massa bra saker också såklart! :D

Imorn blir det boxning, det är också riktigt kul! Det kom ett "boxparti" på passet idag, och en låt med Volbeat. Det satte minsann fart på moi! ;)

Okey, nu låter jag som värsta nyttiga hälsomänniskan, vi får väl se hur länge jag håller igång med mitt tränande. Men friskis är bland det bästa jag har gjort tror jag, mycket glädje därifrån! :)

Det kanske löser sig med bal i Vimmerby nu också. Håll tummarna för mig! Skulle va sååå kul! :)

See you! :)

P.S. Projektarbetet börjar ta form, så snart måste alla intresserade höra av sig om de vill ha en tårtbok gjord av mig :) D.S