Wien dag 2

Imorse var jag seg innan jag kom igång, kände för en lugn start.
Kände också att jag verkligen behövde tvätta! Här är det tillåtet att röka på resturanger och uteställen så nästan alla kläder luktar cigarettrök. Ursch!
Jag hade fått info om att intstruktionerna låg på tvättmaskinen. Helt sant, men allt stod på tyska!!
Lyckades klura ut hur jag skulle göra men inte funkade det ändå?
Till sist fick jag be danskarna bredvid om hjälp. Vattnet va inte på till maskinen, så jag hade faktiskt gjort rätt!

När maskinen var färdig begav jag mig iväg för att hitta vägen till praktiken. Det blev ett litet äventyr! Frågade så många personer om hjälp att jag behöver använda fingrarna på båda händerna för att räkna dem! Det hade inte behövt bli så många om de första sagt rätt! ;)
Väl framme på praktiken så var det stängt. Är tydligen det på måndagar...
Aja, nu hittar jag iaf! :)
Hittade även till en mataffär här i närheten så jag kunde köpa lite frukost. Till mat snyltar jag från det som de andra tjejerna lämnade kvar. Tack för det! ;)

Ikväll blir det att fortsätta tvätta och bara ta det lugnt. Att upptäcka och utforska Wien väntar jag med till nästa vecka faktiskt. Har haft nog med äventyr de senaste dagarna ändå så nu tänker jag ladda inför praktiken.


Gratis är gott! ;)


Bjuder på denna! I skidliften.


Hanna och Emma påväg till den röda backen!


Den här backen och jag var inte vänner! Första gången flög jag rätt ut i leran i hög fart. Först tappade jag stavarna, sen tappade jag solglasögonen och tillslut stannade jag. Det var i den här backen jag fick lektion i hur man stannar! ;) Andra gången ramlade jag också, men lite mer kontrollerat. Önskar att bilden kunde visa hur brant backen egentligen var! Kul var det i alla fall och träningsvärken är finfin!

Kamerasladden följde inte med på resan så det är bilder från mobilen!

See you!


Österrike

Efter fem (sex) helt underbara dagar i Kitzbuhel var det dags att åka till Wien.
Gårdagens kanondag som innehöll allt från skidåkning till party på kvällen/natten avslutades mindre bra med tre stulna jackor! Tur att jag fick med mig skinnjackan så jag har något att ha på mig iaf. Det ska bli riktigt varmt i veckan igen så jag tror jag klarar mig :)

Jag trodde att mobilen skulle visa att den ställde om sig själv men det gjorde den inte så jag tog för givet att jag skulle göra det själv. Det innebar att jag gick upp en timme för tidigt idag!! Som om jag inte hade fått alldeles för lite sömn ändå! ;)
Taxin till stationen va dyrare än gången innan och på tåget till Wörgl säger konduktören att jag skulle haft en annan biljett. Den jag hade åkte tydligen en omväg och var dessutom väldigt dyr. Suck! Efter över en timmes väntan i Wörgl hoppade jag på tåget mot Wien. Fyra och en halv timme tog det! OTH säger jag bara!! ;)
Väl i Wien fick jag åka tunnelbana, fick byta en gång och sen blev jag uppmött av en från Sverige. (Och hur komiskt är det inte att hon har jobbat på gymnasiet i Vimmerby??! Visserligen för många år sen (slutade 99) men ändå!)

Lägenheten här är hur fin och fräsch som helst. Plattv, musikanläggning, trådlöst internet, filmer, böcker, många och stora spelgar, ett fullutrustat kök, you name it! Dessutom lämnade tjejerna som bodde här innan kvar den mat de hade kvar. Perfekt! Här är nämligen alla affärer stängda på söndagar.

Nu ska jag laga lite lyxmat (nudlar) och krypa ner under täcket och kolla på OTH. Är riktigt trött och känner mig en aning ensam.
Har ingen mobiltäckning här men jag hoppas det ändras snart. Så fort jag är i lägenheten så kommer jag att vara inloggad på Skype om ni känner för att prata. Jag kommer nog vara väldigt pratsjuk på kvällarna!!

Bor granne med två danskar och på torsdag flyttar jag in i en annan lägenhet där tre andra tjejer bor. En från Sverige, en från USA och en från Frankrike. Kan bli kul! :)

Lite uppdatering om vad som händer i mitt liv just nu, kände att statusraden på fb var lite för liten.

See you!


Pepptalk!

Jag känner mig lite förvirrad och stressad för tillfället..
Så jag pepptalkar mig själv med det jag har fått höra den senaste veckan. (Det är absolut inte menat som nått skryt!)

När Mia (min bagerilärare) ringde mig förra veckan när jag var sjuk berättade hon att hon tyckte mina Budapestbakelser var väldigt fina och att en lärare hade sagt till henne "Det här var de godaste Budapestbakelserna jag någonsin ätit, perfekt lager med grädde och supergott med bananer i!!". Och om ni minns så har jag själv aldrig ätit en Budapestbakelse, så visst tar jag åt mig lite extra! ;)

Idag fick Mia se tårtboken lite snabbt. Det första hon sa va "Vilken fin design!" och sen sa hon "Den här boken va jättefin Lisa, den ska du va stolt över. Det syns verkligen att du har lagt ner mycket arbete på den!"

Såna här saker gör att man blir så himla glad!

Nu måste jag plugga vidare..



See you!


Hello Kitty

Nu har ännu en beställning gjorts på mina tårtböcker. Blev ett gäng extra efter helgens visit i Lekeryd! :)

Lilla Frida fyller hela 3 (!) år imorgon och det firade vi såklart med tårta och givetvis ville hon ha Hello Kitty på tårtan.
Min moster skulle ha gjort tårtan själv men pga tidsbrist så slutade det med att jag stod där i alla fall. Så innehållet står hon för och resten står jag för. 
Inte illa pinkat att slänga ihop sådär oförberett va? :)







Tur att det va Hello Kitty hon ville ha på tårtan och ingen av prinsessorna hon brukar prata om (törnrosa, askungen osv.) ;)

Vanlig ljus tårtbotten, vaniljkräm, grädde och frostingkräm.

See you!

Berörd

På söndag skickas det iväg ännu en beställning på tårtböcker. Trodde jag aldrig!
Det gör mig otroligt glad ska ni veta!

Är väldigt tacksam till den respons jag hittills har fått. Boken är tillägnad min syster Hanna så det känns extra viktigt för mig!

Som sagt, söndag 13/3 skickas en ny beställning iväg, 350 kr är priset för vad jag vill kalla både en tårtbok och en inspirationsbok.

Tack!


De är hääär!!

Titta vad som kom idag! :D


Inget litet paket - till moi!! :D

Ska vi leka en gissningslek, som alla storbloggare gör. Vad tror ni att det är i paketet?
Nää, vet ni vad? Jag är ingen storbloggare så jag visar er direkt istället! :)





Yees, tårtböckerna har kommit! :D

Jag är riktigt nöjd, så det hoppas jag att ni också kommer att bli!

Jag delar inte ut/skickar(i de fall det verkligen behövs) boken till dig innan jag får betalt.
Priset är som jag skrivit tidigare, 350 kr. 
Du som beställt en bok kommer den närmaste veckan få ett mail eller sms av mig för mer info! :)

Om nån där ute känner att de vill ha en bok men inte sagt till så kommer jag troligtvis att skicka efter en omgång böcker till! :)

Hejsvej! 


Hosthost!

Idag är jag hemma och är sjuk..
Började egentligen redan i torsdagskväll men då jag har gjort vad jag ville göra i helgen och inte vad jag borde gjort så är det inte mycket bättre..
Baltränade t.o.m igår. Gick kanon förutom att jag blev skakis redan efter en dans. Syrebrist?!

Idag hoppas jag massor på att tårtböckerna har kommit. De skickades i torsdags så de borde komma idag tycker jag :) Lite nervigt är det dock!

Nu: En varm dusch
Efteråt: Te och plugg!!

Uppdaterar när böckerna kommer hem! :)

Hejsvej!

Vår

Här i Jönköping har våren börjat smyga sig på, och det känns helt underbart!
Hur härlig vintern än kan vara så är det alltid en lika underbar känsla när våren väl kommer.

"Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka?"

Jag har nu fått mail om att böckerna är tryckta och har skickats iväg. Jag hoppas så innerligt att de hinner komma fram tills imorn. Vore awesome!

Nu ska jag fortsätta med min effektivitet och plugga. Idag känner jag mig inte lika effektiv dock, men jag har en muta. Jag måste hinna färdigt allt innan jag åker till Österrike för praktik i Kitzbühel och Wien.
Två prov och en projektrapport har jag kvar, I can do it! :D

Håll tummarna för att böckerna kommer hem samtidigt som mig imorn!! :)


Mars

Mars idag, hur sjukt är inte det?! Vart tar alla dagarna vägen?
Om ynka tre månader och 10 dagar tar jag studenten. Lite panik på det! Och en massa lycka såklart! :D

Idag fick jag erbjudande om att det är 50% på alla fotoböcker från stället jag beställer ifrån. Både jag och syrran ringde dit och försökte med allt, men fick tvärnej om att få den rabatten en och en halvdag efter beställning. Åh, hur sur blir man inte då? Känns som om jag blivit lurad på en massa pengar!

Idag va bageriläraren + 4 bagerielever sjuka. Dessutom hade en 5e bagerielev en "komma-ifatt-dag" så jag och Malin blev själva i bageriet. Rätt gött ändå, om man får säga så? ;)

Vi gjorde sockerkakor..


Hehe, även vi kan "misslyckas" med så enkla saker som att göra sockerkaka. En gick sönder rätt så mycket! ;)

Jag gjorde budapestbakelser! :)






Jag är van vid att det är mandariner i budapestbakelser, men här körde vi på bananer! :) Verkar mycket godare! ;)
Vill ni veta en sak? Jag har gjort sjukt många budapestbakelser (på Bernards) men jag har aldrig någonsin smakat en. Jag har smakat lite "rester" av nån botten nån gång, som är väldigt god, men aldrig hela. Hade min chans idag men va inte ett dugg sugen faktiskt..


Vi gjöt (gjuta, gjöt gjutit?) även chokladskal till påskägg. Vad vi ska göra med äggen får ni se senare! :)
Jag och Malin är kungar på det nu. De vi gjorde idag blev så perfekta de bara kan bli! :D Vi lyckades även med ett varsitt jättestort skal, men det kom inte med på bild..


Choooooklaaaad! :D

See you!